vereniging_algemeen

We zijn een familieclub met ambitie!

Met meer dan 1400 leden waarvan 800 jeugd, 100+ teams, veel actieve vrijwilligers en een grote hoeveelheid bezoekers is LHC Roomburg de enige Leidse hockeyclub en de grootste sportvereniging van Leiden.

We zijn een echte familieclub waarbij gezelligheid en sportieve ambities samenkomen. Veel senioren zijn opgegroeid op de club en de vereniging is meerdere families rijk die al generaties lang lid zijn. Daarnaast is Leiden een studentenstad: ook studenten zijn goed vertegenwoordigd! We zijn bekend vanwege de goede feesten. Het beroemde PIMS toernooi, de gezellige TD’s, de vele jeugdactiviteiten en de befaamde AB- en CD-feesten zijn hier mooie voorbeelden van.

Multifunctioneel en duurzaam
Ons complex is multifunctioneel. Doordeweeks sporten scholen op onze velden en worden onze kleedkamers omgetoverd tot BSO. Zo wordt ons park optimaal benut.
Ook duurzaamheid heeft onze aandacht. Zo besproeien we met regenwater van onze ondergrondse waterberging onze drie watervelden aan de Van Vollenhovenkade en de naastgelegen tennisvelden, en hebben we in februari 2024 bankjes op het terras geplaatst van gerecyclede oude tenues. Daarnaast hebben we aan de Cronesteinkade de beschikking over een half zand–ingestrooid multifunctioneel (hockey)veld.

Ontwikkeling op alle niveaus 
Roomburg vindt het belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen om zich in een veilige omgeving sportief en sociaal te ontwikkelen. Buiten hockey hebben we daarom binnen ons programma aandacht voor de ontwikkeling in brede zin. De club werkt samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur zodat geen kind buitenspel hoeft te staan. En als club willen wij onze leden graag een leven lang hockey aanbieden, ongeacht of gezelligheid of prestatie het voornaamste persoonlijke doel is.

Sportieve prestaties
Met onze selectieteams (teams 1 & 2) willen we bij zowel de jeugd als senioren op een hoog niveau spelen. Met de promotie van Heren 1 naar de Overgangsklasse, de in de Landelijk Top spelende Veteranen en de verschillende Landelijk spelende jeugdteams zijn we goed op weg! We streven daarbij nadrukkelijk het gat tussen selectie en breedte zo klein mogelijk te houden. Daarom bieden we ook voor de junioren breedtespelers facultatief extra techniektrainingen aan.

We zijn trots op onze vereniging en de vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om de vele ambities die we hebben waar te maken. Kom eens kijken hoe LHC Roomburg  bruist!!

Krijg een indruk van de vereniging met het Welkomstboekje: