Barinfo - Taken (d)

De Barcommissie
Het clubhuis wordt gerund door de Barcommissie. Zij heeft gastvrijheid op Roomburg hoog in het vaandel. Zij ziet graag dat iedereen er zich thuis voelt: leden, ouders, sponsors, supporters en belangstellenden, en natuurlijk de bezoekende teams en hun begeleiding. Gasten voelen zich welkom, kunnen bij de bar terecht voor een versnapering, weten hun weg te vinden en kunnen altijd een vraagbaak vinden.
Met een grote groep vrijwilligers (de barhoofden), met de inzet van onze barmanagers Peter Braas en Frank Vermeend, ouders en seniorleden en door een soepele samenwerking met de andere commissies kunnen we zorgen voor een gezellige, uitnodigende, warme sfeer op de club.

De barcommissie ondersteunt het horacadeel bij evenementen, georganiseerd door andere commissies of teams. Ook organiseert zij een aantal club-brede evenementen voor alle volwassen betrokkenen bij de club. Denk daarbij aan ca. 4 keer per jaar het ‘Theedansen’, het jaarlijkse vrijwilligersdiner en spelletjesavonden.
De barcommissie staat onder supervisie van het bestuur – penningmeester.

Contact? Mail naar [email protected].
De samenstelling van de Barcommissie vind je bij Clubinfo/Organisatie.

Speciale aanvragen
Wil je met je team lunchen of na je training iets eten? Een keer barbecueën met je team? Wil je na een(oefen)wedstrijd (buiten het door de KNHB vastgestelde competitieprogramma) iets drinken? Organiseer je als commissie een speciale activiteit? We nodigen je van harte uit om met ons contact op te nemen!
Laat dit dan op tijd weten: uiterlijk 2 weken voor de gewenste datum, zodat we kunnen kijken of dit mogelijk is, voor barbezetting kunnen zorgen en eventueel extra inkopen kunnen doen. Aanvragen die minder dan 2 weken van tevoren worden gedaan kunnen we om organisatorische redenen niet meer honoreren.
Bekijk hier de spelregels.

Openingstijden en bezetting bar/keuken

Het bestuur bepaalt wanneer het complex geopend is.
Wanneer het complex is gesloten is ook de bar gesloten. Tijdens het door de KNHB vastgestelde competitieprogramma zijn de openingstijden als volgt:Barbezetting algemeen
Met het aangaan van het lidmaatschap van LHC Roomburg is elk lid ook een aantal verplichtingen aangegaan, waaronder het doen van bardiensten. Buiten de barmanagers is de club ten aanzien van barbezetting op zaterdag en zondag volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers (barhoofden) en seniorleden of ouders van juniorleden. Door-de-weeks wordt de bar bemand door de barmanagers. Er zijn uitgebreide instructies beschikbaar van wat er verwacht wordt en hoe de verschillende apparaten (kassa, koffiemachine etc.) werken. Het barhoofd of de barmanager weet hoe alles werkt en begeleidt bij het draaien van de bardienst.

Barbezetting zaterdag en zondagochtend tot 10.45 uur
Het clubhuis wordt geopend door het dienstdoende barhoofd. Tot 16 uur is het barhoofd verantwoordelijk voor barzaken, van 16.00 uur tot sluit is Frank Vermeend als barmanager aanwezig.
Naast de vaste vrijwillige barhoofden rekent het bestuur van de club op de hulp van ouders bij het bemensen van de bar in het clubhuis. Een dergelijke barouderdienst duurt 2 tot 2,5 uur. Daarmee zijn de club, alle spelers, alle ouders en alle gasten op deze dag bijzonder geholpen. Zie hier de nadere informatie. Ouders kunnen zich daarvoor zelf inplannen. Doen zij dat niet, dan worden zij ingepland door de barcommissie. De ouders ontvangen een e-mail als zij opgesteld staan voor bardienst. De diensten worden ook gepubliceerd in de app en op de site.
De keuken wordt op zaterdag bezet door de Elftal-Hulp-Dienst (een A-of B-team). Deze teams worden om de beurt ingedeeld voor een keukendienst.
De C-teams worden ingedeeld voor de opruim/veegdienst aan het eind van de zaterdag.

Barbezetting en Elftal-Hulp-Dienst zondag vanaf 10.30 tot sluit (ca. 20.30 uur)
Ieder seniorenteam wordt geacht om bij toerbeurt Elftal-Hulp-Dienst (EHD) op zondag te doen. We hebben op zondag 3 EHD diensten. Dat zijn keuken en bardienst van 10.30-15.30 uur en van 15:00 tot sluit en opruim/veegdienst. De indeling wordt gemaakt door de barcommissie en gepubliceerd bij het wedstrijdschema op de website. Van 12.00 uur tot sluit is Peter Braas als barmanager aanwezig.