Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
februari 0 %
maart 29 %
april 6 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 5
Bestuur 
Barcommissie  Algemeen Lid  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris B-lijn meisjes  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris C-lijn meisjes  Info?
Juniorencommissie  Algemeen Lid  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
Mijn Roomburg App
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 25 februari 2018
Tijd T/U Team Tegen team
11:00 Thuis D06 Dordrechtse Mixed Hockey Club D2 (O)
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 
Lid worden - Junioren 

Inschrijfperiode:

Junioren kunnen zich inschrijven van 1 maart tot en met 1 mei voor het seizoen dat in augustus/september begint. We houden geen wachtlijst aan. Junioren kunnen ingeschreven worden wanneer zij op 1 oktober 5 jaar zijn.

Wij streven ernaar vóór 1 juli alle inschrijvers te melden of zij geplaatst zijn of niet. 


Buiten deze periode inschrijven?


Het is mogelijk je buiten deze periode in te schrijven voor directe plaatsing, je wordt nooit op een wachtlijst gezet. Maar tussen  1 januari en 1 maart plaatsen wij geen spelers en kan je je dus niet inschrijven. Let op, in de jeugd tot 12 jaar hebben wij in het seizoen in de meisjeslijn geen enkele ruimte en in de jongenslijn soms een klein beetje plaats. Als je 12 jaar of ouder bent hebben we af en toe nog wel ruimte.

Wil je je buiten de periode van 1 maart tot en met 1 mei inschrijven, stuur dan eerst een mail naar [email protected] om te vragen of er plaats is.


Aannamebeleid:

Het bestuur besluit over de plaatsing van de leden. Het aantal aanmeldingen voor de jeugd van Roomburg is altijd groter dan het aantal beschikbare plaatsen. Daarom gelden de volgende voorrangsregels:


1. Allereerst de spelers van wie de ouders een actieve vrijwilligersrol bij de vereniging (gaan) vervullen. Ouders moeten bij het inschrijven opgeven welke rol(len) ze willen vervullen. Let op die opgave is NIET vrijblijvend en maakt een wezenlijk onderdeel uit van het lidmaatschap van de jullie kinderen.

2. Dan de spelers die een broer, zus of ouder hebben die bij Roomburg spelen.

3. Tenslotte de overige spelers.


Binnen de categorieën is de plaatsing op volgorde van aanmelddatum.


Uitzondering op de voorrangsregels zijn de selectiespelers van andere clubs die een grote toegevoegde waarde hebben. De Juniorencommissie kan het bestuur voorstellen deze spelers als eerste toe te laten.


Het bestuur heeft altijd het recht van deze regels af te wijken.


Vrijwilligers

De organisatie van Roomburg bestaat geheel uit vrijwilligers. Bestuur, commissieleden, trainers en coaches, allen zijn vrijwilligers die zorgdragen voor de hockeyopleiding, het plezier en de veiligheid van jullie kinderen. Het is dus onmogelijk dat zonder de hulp van de ouders de kinderen veilig en met veel plezier leren hockeyen. En het is vooral ook leuk om zo bij te dragen aan de (hockey)ontwikkeling van je eigen en andermans kinderen.

Vrijwilligerswerk bij Roomburg hoeft niet commissiewerk te betekenen, maar kan ook de organisatie van een toernooi zijn of andere ad hoc werkzaamheden. Er is voldoende variatie in werk om voor iedereen, qua capaciteit en tijdsbesteding, een passende invulling te vinden.


Teamsport

Hockey is een teamsport. Dat wil zeggen dat trainingen, wedstrijden maar ook feestjes en uitjes van een team alleen kunnen slagen als het hele team aanwezig is. Wij vragen van de spelers en de ouders om hier maximaal rekening mee te houden. Afwezigheid van één of meer spelers gaat immers altijd ten koste van het team. Dit geldt niet alleen voor de oudere A en B teams, maar ook voor de E jeugd en zelfs de Benjamins die ook hun wedstrijden spelen.

Als het echt niet anders kan, moet een speler natuurlijk incidenteel kunnen verzaken. Maar het team, coach, trainer en manager moeten natuurlijk altijd op de hoogte zijn.


Verplichtingen

Naast het vrijwilligerswerk moeten de ouders van de spelers een paar keer per jaar op zaterdag (voor Funkey en Benjamins op zondag) een bardienst/gastouderdienst van 2 uur draaien en voor het team van de kinderen regelmatig rijden naar uitwedstrijden. Ouders krijgen een aantal keer per jaar een periode de gelegenheid om deze bardienst zelf inplannen, open gebleven plekken  worden door de barcommissie toegewezen. Rijden wordt door de manager of coach van het team geregeld.


 

De spelers en teams hebben vanaf de C-lijn ook een aantal verplichte activiteiten, de C-lijn heeft af en toe veegdienst, de A- B-lijnen hebben elftal hulpdienst en moeten regelmatig wedstrijden van jongere teams fluiten.

Spelers van selectieteams (vanaf de C jeugd) zijn bovendien verplicht om zich extra in te spannen voor de club. Dit kan zijn training en/of coachen van andere juniorenteams, extra fluiten, helpen bij het organiseren van activiteiten voor de jongere jeugd, zitting hebben in het jeugdbestuur enzovoort. Van hen wordt meer verwacht omdat zij ook meer krijgen van de club.

Daarnaast wordt van selectiespelers verwacht dat zij bij de voorbereiding van het nieuwe seizoen aanwezig zijn. Meestal is dat week 5 of 6 van de vakantie. Dat betekent dat de ouders hier met hun vakantieplanning rekening mee moeten houden.


Zaalhockey

Naast veldhockey speelt de jeugd van Roomburg vanaf de 2ejaars E (8-jarigen) ook in de zaal. Voor de opleiding van de spelers is de zaal een zeer belangrijk instrument, vandaar dat de jeugd jonger dan de 2ejaars E in de winter ook een aantal keer training krijgt in de zaal. De kosten zaalhockey (zaalhuur, trainingen en de afdracht aan de KNHB) zijn (zichtbaar) in de contributie opgenomen. Zaalhockey is verplicht voor alle junioren.

Overigens is de kans aanwezig dat de KNHB besluit om ook een competitie voor de 1e jaars E gaat beginnen. Roomburg zal daar dan zeker aan mee gaan doen.


Communicatie

Alle communicatie vanuit de club gaat digitaal en via telefoon. Wij hebben daarvoor uiteraard een internetsite, mail, TwitterFacebook  en een Roomburg app voor iPhone en Android telefoons, gratis in de app-shop. Gebruik vooral ook de Roomburg app, hier kan je alle relevante actuele informatie van de spelers, teams en wedstrijden vinden.

De communicatie kan alleen goed verlopen wanneer het goede emailadres en telefoonnummer bij ons bekend is. Ieder lid krijgt een inlogcode en wachtwoord om in te loggen op www.roomburg.nl. Daar kunnen de leden zelf zorgen voor de juiste gegevens. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor je bereikbaarheid.


 

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?