Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
februari 0 %
maart 29 %
april 6 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 5
Bestuur 
Barcommissie  Algemeen Lid  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris B-lijn meisjes  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris C-lijn meisjes  Info?
Juniorencommissie  Algemeen Lid  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
Mijn Roomburg App
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 25 februari 2018
Tijd T/U Team Tegen team
11:00 Thuis D06 Dordrechtse Mixed Hockey Club D2
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 
Lid worden - Senioren 

 Hockeybeleid senioren Roomburg

 

Spelers vanaf 18 jaar hockeyen bij de senioren. Spelers met talent en ambitie kunnen op basis van hun prestaties tijdens selectietrainingen, geplaatst worden in Dames 1 of 2 en Heren 1 of 2. De coaches van de selectieteams bepalen of een speler in het eerste of tweede team gaat spelen dan wel in een niet-selectieteam.

 

Spelers vanaf 18 jaar die niet zijn geselecteerd voor de eerste twee heren- en damesteams van Roomburg worden ingedeeld door de heren, dames en veteranen elftalcommissies (respectievelijk [email protected][email protected][email protected]), samen vormen zij de seniorencommissie.

 

Doelstelling:

Uitgangspunt van de seniorencommissie is het samenstellen van gezellige teams verdeeld over alle niveaus onder de prestatieteams. Daarbij proberen zij rekening te houden met voorkeuren van individuele spelers en teams. Prioriteit bij de indeling heeft echter dat iedereen een team heeft rond of op eigen niveau en dat alle teams minimaal 12 spelers hebben.

 

Aantal teams:

Roomburg heeft op 3 velden plaats voor ca. 32 teams. Bij voorkeur gelijk verdeeld over heren en dames, met minimaal 2 veteranen/veterinnen en een veteranen L team. Op dinsdag is er de mogelijkheid voor dames ouder dan 30 jaar om competitie te spelen bij Dinsdag Veterinnen.

Leidraad voor teamgrootte is 16 spelers. Teams met minder spelers kunnen worden aangevuld en grotere teams moeten spelers afstaan indien noodzakelijk voor de indeling.

Roomburg kent ook een grote groep enthousiaste trimmers, die op maandagavond trainen en ook geregeld wedstrijden spelen.

 

Doorstroom jeugd – senioren – veteranen:.

Om de overstap vanuit de junioren naar de senioren makkelijker te maken neemt de seniorencommissie, eventueel via de jeugdcommissie, in de loop van het seizoen contact op met spelers die vanuit de jeugd naar de senioren doorstromen om te kijken bij welk team zij kunnen aansluiten.

 

Om stabiel presterende veteranenteams te houden en de aansluiting vanuit de senioren te verbeteren is enkele jaren geleden op Roomburg besloten tot een actief doorstroombeleid. Dit betekent dat spelers die van de KNHB voor de veteranen mogen spelen (heren 35 jaar, dames 30 jaar of ouder op 1 oktober) over kunnen stappen naar de veteranen. Spelers vanaf 40 (heren) of 35 jaar (dames) op 1 oktober worden op volgorde van leeftijd automatisch doorgeschoven naar de veteranenteams.


Trainen:

Trainingstijden worden vastgesteld door de technische commissie waar de seniorencommissie onder valt. Teams kunnen voorkeuren voor het volgend seizoen kenbaar maken aan de seniorencommissie. In principe wordt het trainingsschema elk jaar opnieuw opgebouwd. Seniorenteams worden bij voorkeur ingedeeld tussen 20 en 23 uur op dinsdag, woensdag of donderdagavond. Teams kunnen gedurende die tijd trainen op een half veld met trainingstijd op basis van competitie: reserve 1e of 2eklasse 90 minuten, reserve 3eklasse 75 minuten, 4e of 5eklasse 60 minuten. Deze tijd ruimte is bedoeld als tijd voor oefeningen; zorg dat je hebt ingelopen als je het veld op kan. Een tweede training kan op maandag of vrijdag als veldruimte beschikbaar is.

Als voor een specifieke tijd meer teams zich opgeven dan speelruimte beschikbaar is, wordt in principe gekeken naar de actieve bijdrage die spelers leveren aan de club (training geven/commissiewerk).

 

Verplichtingen voor teams:

Van teams wordt verwacht dat zij een actieve bijdrage leveren om gezellig en sportief hockeyen mogelijk te maken. Bij thuiswedstrijden worden teams ingedeeld voor fluiten op zaterdag (2 scheidsrechters) bij de oudere jeugd en op zondag (2 scheidsrechters). Verder wordt per jaar van elk team verwacht dat zij bij toerbeurt de bar bezetten en opruimen en vegen na de wedstrijden op zondag. Na oefenwedstrijden wordt het team dat het laatst heeft gespeeld gevraagd om op te ruimen en te vegen.


Door-hockeyen in winterstop:

In de winterstop is het mogelijk voor teams om zich op te geven voor Mid-Winter Competitie of zaalhockey. Hiervoor wordt een extra bijdrage gevraagd. Trainen is tijdens de winterstop niet mogelijk. Arbitrage moet door het eigen team geregeld worden. Elftal hulp diensten en veegdiensten worden in Mid-Winter Competitie ingevuld door de deelnemende teams.

 

 


 

 

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?