Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
augustus 0 %
september 10 %
oktober 2 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 16
ALGEMENE ZAKEN 
Archiefcommissie  Algemeen Lid  Info?
Onderhoudscommissie  Voorzitter  Info?
COMMERCIELE ZAKEN 
Sponsorcommissie  Algemeen Lid  Info?
Sponsorcommissie  Algemeen Lid  Info?
Vrienden van Roomburg  Secretaris  Info?
FINANCIELE ZAKEN 
Barcommissie  Coördinator Keuken  Info?
Materiaalcommissie  Inkoper  Info?
Materiaalcommissie  Materiaalbeheerder Senioren  Info?
LIJNORGANISATIE 
LijnCoördinatoren  LijnCoördinator E8-lijn Meisjes  Info?
LijnCoördinatoren  LijnCoördinator F3/6-lijn Jongens  Info?
Teamcoaches & -managers  Teamcoach MA3  Info?
SECRETARIAAT & COMMUNICATIE 
Jeugdbestuur  Algemeen Lid  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Communicatie Expert  Info?
TECHNISCH HART 
Arbitrage Commissie  Voorzitter  Info?
Mijn Roomburg App
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Nieuwroomburgpark_2400x600.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 

Hockeybeleid senioren Roomburg

Spelers vanaf 18 jaar die niet zijn geselecteerd voor de eerste twee heren- en damesteams van Roomburg worden ingedeeld door de heren, dames en veteranen elftalcommissaris (bereikbaar via [email protected], [email protected], [email protected]), samen vormen zij de Seniorencommissie.

Doelstelling

Uitgangspunt van de Seniorencommissie is het samenstellen van gezellige teams verdeeld over alle niveaus onder de prestatieteams. Daarbij proberen zij rekening te houden met voorkeuren van individuele spelers en teams. Prioriteit bij de indeling heeft echter dat iedereen een team heeft rond of op eigen niveau en dat alle teams minimaal 12 spelers hebben.

Aantal teams

Roomburg heeft op 3 velden plaats voor ca. 32 teams. Bij voorkeur gelijk verdeeld over heren en dames, met minimaal 2 veteranen/veterinnen en een veteranen L team en tenminste één Jong Senioren team. Leidraad voor teamgrootte is 16 spelers. Teams met minder spelers kunnen worden aangevuld en grotere teams moeten spelers afstaan indien noodzakelijk voor de indeling.

Doorstroom jeugd – senioren – veteranen

De overgangen van junioren naar senioren en vervolgens naar veteranen/veterinnen vereisen extra aandacht.

Om de overstap naar de senioren makkelijker te maken neemt de Seniorencommissie, eventueel via de Lijnorganisatie, aan het eind van het seizoen contact op met spelers die vanuit de jeugd naar de senioren doorstromen om te kijken bij welk team zij kunnen aansluiten. Eventueel kunnen junioren enkele kennismakingstrainingen of een wedstrijden meespelen. Vanaf seizoen 2018-2019 heeft Roomburg enkele Jong Seniorenteams (18 - 25 jaar) om deze aansluiting te vergemakkelijken.

Om stabiel presterende veteranenteams te houden en de aansluiting vanuit de senioren te verbeteren is enkele jaren geleden op Roomburg besloten tot een actief doorstroombeleid. Dit betekent dat spelers die van de KNHB voor de veteranen mogen spelen (heren 35 jaar, dames 30 jaar of ouder op 1 oktober) over kunnen stappen naar de veteranen. Spelers vanaf 40 (heren) of 35 jaar (dames) op 1 oktober worden op volgorde van leeftijd automatisch doorgeschoven naar de veteranenteams. Om de drempel lager te maken om over te stappen, probeert de seniorencommissie aan het eind van het seizoen een of enkele kennismakingstraining/wedstrijden te organiseren voor de veteranengerechtigde spelers.

Trainen

Trainingstijden worden vastgesteld door het Technisch Hart in samenwerking met de Seniorencommissie. Teams kunnen voorkeuren voor het volgend seizoen kenbaar maken aan de seniorencommissie. In principe wordt het trainingsschema elk jaar opnieuw opgebouwd. Seniorenteams worden bij voorkeur ingedeeld tussen 20 en 23 uur op dinsdag-, woensdag-, donderdag- of vrijdagavond. Teams kunnen gedurende die tijd trainen op een half veld. Trainingsduur is in principe 60 minuten. Deze tijd ruimte is bedoeld als tijd voor oefeningen; zorg dat je hebt ingelopen als je het veld op kan.

Als voor een specifieke tijd meer teams zich opgeven dan speelruimte beschikbaar is, wordt in principe gekeken naar de actieve bijdrage die spelers leveren aan de club (training geven/commissiewerk). Waar mogelijk wordt extra trainingstijd gegeven, met name aan laat trainende teams. Actieve bijdrage aan de club geldt ook hier als uitgangspunt.

Voor het geven van trainingen aan andere teams, is een vergoeding beschikbaar. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste trainers, waarvoor ook ondersteuning en opleidingen georganiseerd worden.
 
Verplichtingen voor teams

Van teams wordt verwacht dat zij een actieve bijdrage leveren om gezellig en sportief hockeyen mogelijk te maken. Bij thuiswedstrijden worden teams ingedeeld voor fluiten op zaterdag (2 scheidsrechters) bij de oudere jeugd en op zondag (2 scheidsrechters). Het fluiten is erg belangrijk, maar voor vele een zeer stressvolle gebeurtenis. Daarom kun je regelmatig scheidsrechters cursussen doen en hebben we de ‘Club Scheidsrechter +’ opleiding.

Verder wordt per jaar van elk team verwacht dat zij bij toerbeurt de bar bezetten en opruimen en vegen na de wedstrijden op zondag. Na oefenwedstrijden wordt het team dat het laatst heeft gespeeld gevraagd om op te ruimen en te vegen.

Doorhockeyen in winterstop

In de winterstop is het mogelijk voor teams om zich op te geven voor de gratis Mid Winter Competitie (MWC) of voor zaalhockey. Voor zaalhockey moet per team een afdracht aan de KNHB worden gedaan om de zaalhuur voor competitiewedstrijden te dekken. Veldtrainingen zijn tijdens de winterstop niet mogelijk; zaaltrainingen kunnen op eigen rekening worden georganiseerd. Zowel bij MWC als Zaalhockey moet het team de arbitrage zelf regelen.  Elftal hulp diensten en veegdiensten worden in de MWC ingevuld door de deelnemende teams.

Er zijn geen nieuwsberichten..

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?