Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
april 45 %
mei 23 %
juni 9 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 6
Bestuur 
Barcommissie  Algemeen Lid  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris E8-tallen   Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris E6-tallen  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris F  Info?
Juniorencommissie  Algemeen Lid  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
Mijn Roomburg App
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Nieuwroomburgpark_2400x600.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 
Nieuwsoverzichten - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Warande H1 - Roomburg H1
 
25-4-2018 | 

Een naargeestig gevoel bekroop mij terwijl het Italiaanse kogeltje met 8 intzittenden de rivieren ten zuiden van ons land overstak. Het zuiden, geroemd om haar jolige dialect, worstenbroodjes en die mannen uit Maaskantje die de grootste capriolen uithalen, bezorgd mij sinds mijn geboorte rillingen over mijn rug en kippenvel op mijn armen. Uiteraard niet van enthousiasme, want wat is dat een #@#*&-eind zeg!

Als kind van godfather Pieter Adriaansz van Aqqqqq der Werff - een titel die iedere Leidenaar draagt- kan dat na de Spaanse agressie vanuit het zuiden ook niet anders.

Boven het drassige moerasland dat Fillips afgezand Alva als een afzetmarkt voor de Bloedraden en inquisitie ’s zag, hangt dan ook een soort lage druk die op onverklaarbare wijze louter door protestantse noordelingen ervaren kan worden.

 

Enfin, zoals ik al zei kreeg het Italiaanse Heren 1-busje , Mario II, inclusief de bemanning een pak rammel toen het Brabantse grondgebied betreden werd. De ramen begonnen te rammelen, de motor draaide overuren en Simon en Tony ( die overigens nog een fikse rekening bij het Eerste heeft openstaan!) die enkele momenten daarvoor nog onschuldig een woordslang maakten en een potje ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet ‘ speelden, vielen plots stil.

Het bleek een voorbode van een zondag die zowel iets goeds als iets kwaads voor uw team van vlees en bloed in petto had.

 

Laat mij bij het begin beginnen.

 

De stand op de ranglijst wond er geen doekjes om. We staan 10e en hoewel degradatie uitgesloten is, vind ik het geen fijne plek om te bivakkeren.

Echter, is ons spel dermate florissant dat zelfs wanneer Fillips II uit zijn graf zou herrijzen hij wel twee keer na zou denken om de degens met ons te kruisen.

 

De blakende zon was onredelijk heet en het publiek onredelijk bloeddorstig.

 

Ze clash:

 

Beide teams begonnen opportunistisch aan de pot en werden over en weer snel gevaarlijk. Toen beide teams snakten naar adem herrees de Phoenix uit zijn as. Achterkleinzoon van Maurits van Oranje pakte zijn moment en liep met stick én bal achter de keeper langs om hem vervolgens in een leeg doel te wippen, zoals von Schlieffen dat jaren voor hem ook bij de Franse frontlinie deed.

De brillenstand was in ons voordeel doorbroken en de euforie was groots.

 

Hierna volgde echter een hachelijk moment.

 

Een slingerschot, een die u normaal gesproken bij het kleiduifschieten ziet, pegelde een Warandense steen op de immer strakke kaaklijn van Puck Usman. Ach en wee, de arme jongen bleek zijn kinnebak te hebben gebroken en het dichtstbijzijnde hospitaal bleek helemaal in Leiden te liggen. Een enkeltje vluchtstrook was het gevolg.

Aangeslagen door het voorval verslapte het brein kortstondig en de Oosterhoutse infanterie excelleerde. 1-1.

 

De tweede helft was als een 24-uur livecam in een arendsnest waarin een koekoek ( Warande ) zich had weten te verschansen: voor het publiek een leuk en interessant aanzicht, voor de arend juist irritant dat die koekoek al zijn driepunter-eieren uit het nest probeert te gooien.

Daar waar wij via flamboyante acties van Anthony, het goudlansje ( tweemaal trefzeker! ) en Maikael, die na vijftig baarden ook weer eens scoorde, trok Warande de stand bijna weer recht met twee opeenvolgende doelpunten.

Wij waren kapot en als de wedstrijd 10 minuten langer had geduurd waren de rapen gaar geweest. Maar net zoals in de tijd van de Spaanse belegering, hield ook ditmaal de Leidse schutterij de billen bij elkaar wat resulteerde in een overwinning.

 

Van de reis terug weet ik weinig meer. We werden bij vertrek vanuit Oosterhout achtervolgd door donderweer en bliksem, bijna alsof we een slapende reus hadden wakker gemaakt.

 

Aanstaande zondag spelen wij alweer onze één na laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het stickgekletter zal jegens Ommoord H1 zijn, dat nog druk verwoed is in een strijd met Pollux om wie er play-outs gaat spelen. Zij zullen dus full gas gaan, wij zullen spektakel garanderen.

Als dat u niet overtuigt, doe het dan voor die arme Puck die vanuit zijn ziekenhuisbedje meekijkt! ( Marvin kan jij op Facebook weer even live voor hem gaan? )

 

Roomburg H1 – Ommoord H1 : 14:45

 

Dikke smakkerd,

 

Heren 1

 

 

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?