Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
juni 48 %
juli 0 %
augustus 100 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 8
Bestuur 
Barcommissie  Algemeen Lid  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris E8-tallen   Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris E6-tallen  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris F  Info?
Juniorencommissie  Algemeen Lid  Info?
Juniorencommissie  Wedstrijdsecretaris  Info?
Juniorencommissie  Zaalhockeycommissaris  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
Mijn Roomburg App
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Nieuwroomburgpark_2400x600.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 
Pollux D1 – Roomburg D1: 0-1

Vandaag trokken wij ten strijde tegen de nummer 2 uit onze poule, Pollux. Nadat wij vrijdag de eerste wedstrijd van de silvercup tegen Noordwijk hadden gewonnen en dus door mogen naar de volgende ronde (16 maart), wisten we dat deze wedstrijd zwaar zou worden. Niet alleen vanwege de nogal fysieke wedstrijd op vrijdag, maar vooral omdat Pollux een geduchte tegenstander is. Het was fijn dat Froukje uit MA1 en Esther meededen!

De eerste 10 minuten van de eerste helft, hadden wij niet zoveel in te brengen. Pollux zette veel druk, kreeg ook maar liefst 3 strafcorners op rij maar kwam niet tot scoren. Hoewel wij prima stonden te verdedigen, lukte het ons moeilijk uit die druk van Pollux te hockeyen. Na een eerste doorbraak via Lies en Chaja kregen wij een strafcorner voor. Die werd gehouden maar daarna veranderde wel het spelbeeld. Wij kregen steeds meer grip op het spel en creëerden ook steeds meer kansen. Het bleef echter lastig de bal goed aan te nemen en onder controle te krijgen, mede door het stuiterveld. Ook Pollux had daar overigens last van. Met name hun strafcorners hadden daaronder te lijden en dat was beslist in ons voordeel. Ondanks een aantal mooie aanvallen van onze kant, werden er geen doelpunten gemaakt en gingen we met 0-0 de rust in. We hadden allemaal het gevoel dat het spel alle kanten op kon en het was dus zaak sterk en overtuigend te blijven spelen. In dergelijke wedstrijden is het vaak zo dat wie als eerste scoort, de wedstrijd in zijn zak heeft…….

De tweede helft begonnen we goed en nadat zowel Bo als Chaja beide mooie kansen hadden, lukte het Fien het eerste doelpunt uit een strafcorner te scoren. 0-1. Pollux schroefde daarop het tempo flink op en kon af en toe flink gevaarlijk doorbreken. Gelukkig waren de spitsen bij Pollux niet al te trefzeker, stond onze verdediging als een huis en was Daya zoals altijd heel scherp. Pollux raakte redelijk gefrustreerd want ondanks nog een aantal strafcorners, zelfs in de allerlaatste minuut nog een, en een gele kaart voor Roomburg zodat wij nog maar met 10 speelsters op het veld stonden, ging er geen bal in. In de laatste fase van de wedstrijd hebben wij niet het allermooiste hockey laten zien, af en toe werd het zelfs behoorlijk chaotisch maar we hebben wel karakter getoond en op energie en inzet deze wedstrijd uiteindelijk gewonnen. Een hele fijne en knappe overwinning! Hulde voor de dames, wat hebben zij hard gewerkt!

Goed te horen dat ook Heren 1 en Dames 3 hebben gewonnen. Nu op naar volgende week, dan staat Rijswijk, de nummer 1 op het programma. Het wordt een fantastische zondag, want niet alleen belooft deze wedstrijd vuurwerk, maar ook is er de borrel langs de lijn, georganiseerd door de sponsorcommissie en natuurlijk de lang verwachte reünie van Dames 1! We hopen natuurlijk dat u ons ook weer komt aanmoedigen!

Tot volgende week!

Dames 1

 


Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
 
:) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =
terug naar vorige scherm

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?