Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
juli 100 %
augustus 0 %
september 0 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 15
ALGEMENE ZAKEN 
Archiefcommissie  Algemeen Lid  Info?
Onderhoudscommissie  Voorzitter  Info?
COMMERCIELE ZAKEN 
Sponsorcommissie  Algemeen Lid  Info?
Sponsorcommissie  Algemeen Lid  Info?
Vrienden van Roomburg  Secretaris  Info?
FINANCIELE ZAKEN 
Barcommissie  Algemeen Lid  Info?
Materiaalcommissie  Inkoper  Info?
Materiaalcommissie  Materiaalbeheerder  Info?
LIJNORGANISATIE 
LijnCoördinatoren  LijnCoördinator E8-lijn Meisjes  Info?
LijnCoördinatoren  LijnCoördinator F3/6-lijn Jongens  Info?
SECRETARIAAT & COMMUNICATIE 
Jeugd Commissie  Algemeen Lid  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Communicatie Expert  Info?
TECHNISCH HART 
Arbitrage Commissie  Voorzitter  Info?
Mijn Roomburg App
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Nieuwroomburgpark_2400x600.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 
Groen Geel H1-Roomburg H1

Mannen op leeftijd kunnen gevaarlijk uit de hoek komen, dat hebben we afgelopen weekend wel gemerkt. Daar waar de meesten archaïsche mensen hun UV-bescherming onder een parasol met factor 50 zoeken, stond er voor het Wassenaars’ Duin een ervaren troepenmacht tegenover ons.

Edoch bevond er zich een welp ten midden de roedel, die de gemiddelde leeftijdsgrens significant naar beneden trok, terwijl de desbetreffende persoon van zichzelf ook al helemaal niet zo bruisend en jong meer is.

Gesneden uit tedere kinderzieltjes, verworven op het Bonaventuracollege Marinëpoelstraat , zo kent het team van Groen Geel zijn poortwachter die tevens een oude bekende voor ons is.

Hij stond ( staat ) bekend om zijn robot -achtige stijl van keepen, de schoenen van hagedissenleer en andere reptielen en zijn soms ridicule uitspraken die hij op papier kan penetreren. Ik heb het natuurlijk over Ivo.

 

Meneer Klap, zoals deze autoritaire schoolfrik graag genoemd wil worden door jongens van mijn leeftijd ( ik spendeer immers nog veel tijd op de middelbare leerinrichting en Ivo komt geregeld langs om mijn Staatshuishoudkunde bij te spijkeren ) , vergezeld mij bij het schrijven van dit verslag. Aangezien ik de tweede helft vanuit Roomburgs perspectief niet uit mijn vingers krijg, neemt Ivo het stokje op dit moment van mij over. Wellicht dat de euforische schrijfstijl van de Wirtschafttorwart u toch nog een beetje kan laten glimlachen.

 

Zoals de stand op de ranglijst toonde, bevonden wij ons op een schamele 2 punten boven Groen Geel. Een overwinning zou dus volstaan om het team waar een identieke replica van Jeroen van Koningsbrugge – maar dan met haar – zijn fanatisme niet onder stoelen of banken schoof: huppelend en juichend stond hij voor de dug-out. Ware het niet dat wij aan de verliezende hand waren, had ik het erg komisch gevonden.

 

De wedstrijd:

 

Matthieu ‘ goatbutcher’ van Antwerpen noemde ze in zijn Roomburgtijd een stel ‘ ouwe Sovjetgebouwen’ .

Ik betitel ze liever met een spreekwoord: op een oude fiets moet je het leren.

Hoewel we lange Klap op lange Klap te verduren kregen en het hockey vanuit de richting van de Groen-Gelen niet altijd even florissant was, excelleerden wij des te voortvarend.

Er werden legio kansen gecreëerd en ik denk dat niemand raar had opgekeken wanneer we met een puntenverschil van +4 de rust in waren gegaan.

 

Zoals uw norse bestevaar in zijn schommelstoel vaak rechtdoorzee is, zo was ook de eerste strafcorner van ‘ Sloffie Sleepboot’ Duco de Vries. Op merkwaardige wijze scoorde hij de gesleepte bal vanaf de kopcirkel.

Rechtdoorzee – ik heb me laten vertellen dat dit wel vaker de manier is om Ivo Klap te verschalken – bleek de enige manier: alle opeenvolgende corners werden knap gepareerd door de cornerdefensie.

 

Ten gevolge van een spierverslapping bij ons achterin schoot en hoge scoop er bij ons door. De antagonisten-aanvaller rondde deze geven kans vakkundig af .

Niet veel later rechtte ons goudlansje zijn rug en bediende hij bij de tweede paal Floris Jan Reaumondt Melice Wallonië-Vlaandrend VII. 1-2!

 

Een heus wapenarsenaal werd hierna opengetrokken om de poorten van Leiden te doorbreken. Maar net zoals in de tijd dat keizer Hendrik IV ( voorvader van Floris Jan VII ) dagenlang voor de poorten van het kasteel van Gregorius in Canossa lag, zo lagen ook onze aanvallers voor de benen van Gregorius Klap: niet doorheen te komen.

 

De tweede helft, mede mogelijk gemaakt door Ivo Klap:

 

Iedereen weet dat een ruststand van 1-2 de gevaarlijkste rusttand mogelijk is. Na een aantal grote kansen in de eerste helft, waarvan één zelfs gekeerd door beide palen en een ogenschijnlijke (maar toch echt niet) bolle kant van de zeer eigenaardig bewegende doelman van Groen Geel in ’t rood, moest het in de tweede helft gaan gebeuren.

Als strijdbare jonge honden kwamen uit de pas geverfde, maar nog steeds wat krakkemikkige kleedkamer van de tweede club van de Roggewoning, waarvan later zou blijken dat de 5 douchekoppen bestemd waren voor twee volledige teams die tegelijk moesten douchen. Het was ook dit moment dat voor een deel van de massaal opgetrommelde schare Roomburgfans bleek dat het bekend voorkomende waggeltje en de beperkte motoriek (en hoeveelheid schappelijke reddingen) van de concurrerende doelman, daadwerkelijk toebehoorde aan de voormalige poort van Leiden, die zijn geluk niet op kon met het zien van al deze oude bekenden (ookal bleek de cavia met het overzicht van een stokstaartje op het oranjeblauwe middenveld tot zijn grote spijt te ontbreken).

 

Echter, terug op het veld bleek Helios zijn werk wel te doen, maar ons niet gunstig gezind, met de zon in ons gezicht startten wij tegen een verjongd, maar nog steeds oud Groen Geel, waarvan we wisten dat hun ervaring listig was. Wederom creëerden wij een redelijke hoeveelheid kansen en bijna kansen. Sterker nog, je zou kunnen zeggen dat de bal alle hoeken van de groengele cirkel (voor zover dit wiskundig mogelijk is) gezien heeft, maar de hoeken van het doel bleven uit zicht. Groen Geel, dat door het verstrijken der jaren wat leek afgestompt, maakte echter op een onverwacht moment gebruik van ons lage rendement en met een welgemikte backhand sloegen zij zichzelf naar de enige score die ze deze competitiehelft (u leest het goed, 4x achter elkaar) hebben gespeeld, 2-2 (met in totaal 43 shootouts per team). Hier begon bij ons de twijfel en de onrust, met deze stand had hgc-light al 6 punten veroverd en de Heren XI van Wassenaar hadden een abonnement op late treffers. Uiteindelijk bleek 5x snoeihard instappen van het middenveld tot de cirkel net niet genoeg om de laatste man op leeftijd van Groen Geel af te stoppen en hij bekroonde zijn solo van driekwart veld in de slotfase van de wedstrijd met een gescoorde backhand in de lange hoek, waarna hij enige minuten (met de tijd stil) bleef liggen van vreugde en waarschijnlijk, omdat zijn accu leeg was. Ook een alles-of-niets-overtal kon voor Roomburg geen redding brengen en op deze manier beleefden we (na een terecht verlies in de heenwedstrijd op Roomburg) onze eerste driepunten van dit seizoen op de Roggewoning.

 

Op de ranglijst is het stuivertje wisselen, maar beide ploegen zijn veilig en beide ploegen kunnen nog meedoen voor de 5e plek, maar wat veel belangrijker is, is dat het weer een mooie pot was met veel oude bekenden langs en binnen de lijnen. Dank voor de gezellige en sportieve aanmoedigingen langs de lijn tijdens de wedstrijd en top om zo veel bekenden weer gesproken te hebben met een biertje erna. De eigenaardige plottwist hierboven doet vermoeden dat ik vorige keer niet alleen tijdelijk mijn rentree maakte op de (inmiddels water)velden van Roomburg, maar nu ook nog eenmaal, met dank aan Jelle, die mij wat van zijn kostbare inkt gunde, op de facebook. Ik sluit niet uit dat ik de meeste van jullie snel weer zie in het Leidse (wellicht op een TD, wellicht op PIMS (Vermeend, hoe lang is het nog?)

Volgende week zit ik in Ljubljana en nemen wij (inclusief de jullie bekende keeper Diederik) het op tegen Rijswijk (uit), uiteraard zijn jullie van harte welkom om dit duel in het bijna linker rijtje van de poule te aanschouwen, maar ik zou vooral iedereen willen oproepen om jullie eigen parels van het eerste in hun eigen arena naar een winst op de goudgeelbruine buren te schreeuwen, die dat weekend hun promotie definitief veilig kunnen spelen, of nog niet, inclusief een TD! Tot snel!

 

En met die positieve noot probeer ik dan maar te eindigen.

Aanstaande zondag staat de absolute kraecker op het programma : Roomburg H1 versus Alecto H1.

 

Alecto kan op ons veld de promotie naar de Overgangsklasse veiligstellen, aan ons de taak om dit een lijdzaam weekje uit te stellen. Hierop volgend houden wij TD en wat is nou lekkerder om het de beslechten met een mooi schouwspel dat voor iedere bezoeker een feest is.

Ondanks onze stand op de ranglijst kunnen wij het iedere tegenstander makkelijk, maar zeker ook moeilijk maken. Tijdens de heenwedstrijd kropen de geelbruinen door het oog van de naald!

 

Wij zien u dan ook graag aankomende zondag om 14:45!

 

Was getekend,

 

Jelle Bentveld en Ivo Klap


terug naar vorige scherm

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?