Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
augustus 0 %
september 3 %
oktober 0 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 16
ALGEMENE ZAKEN 
Archiefcommissie  Algemeen Lid  Info?
Onderhoudscommissie  Voorzitter  Info?
COMMERCIELE ZAKEN 
Sponsorcommissie  Algemeen Lid  Info?
Sponsorcommissie  Algemeen Lid  Info?
Vrienden van Roomburg  Secretaris  Info?
FINANCIELE ZAKEN 
Barcommissie  Coördinator Keuken  Info?
Materiaalcommissie  Inkoper  Info?
Materiaalcommissie  Materiaalbeheerder Senioren  Info?
LIJNORGANISATIE 
LijnCoördinatoren  LijnCoördinator E8-lijn Meisjes  Info?
LijnCoördinatoren  LijnCoördinator F3/6-lijn Jongens  Info?
Teamcoaches & -managers  Teamcoach MA3  Info?
SECRETARIAAT & COMMUNICATIE 
Jeugdbestuur  Algemeen Lid  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Communicatie Expert  Info?
TECHNISCH HART 
Arbitrage Commissie  Voorzitter  Info?
Mijn Roomburg App
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Nieuwroomburgpark_2400x600.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 
Etten Leur H1 – Roomburg H1

Zo.

 

Na een korte radiostilte begeef ik mij weer op het platform waar de sportjournalistiek met onderwerp ‘Roomburg’ zijn uitlaatklep heeft.

Ondanks het debacle van afgelopen zondag zat ik de dag erop braaf achter mijn schrijfgerei om het volk op de hoogte te stellen van wat voor taferelen zich hadden voorgedaan in het verre Brabant.

Of ik had te lang in een kokendhete bus of de zon gezeten, maar met rood-aangelopen hoofd ging de volledige typmachine het raam uit. De frustratie bereikte zijn piek.

Terug naar af.

Na een aantal dagen tussen een zen-boeddhistische gemeenschap te hebben geleefd is uw hoofdklerk JF Bentveld de rust zelve.

 

Wellicht kijkt u wel eens ‘Air Crash Investigation’ .

Een vliegtuigcrash wordt door middel van simulaties nagebootst en verklaard door experts. Een ware aanrader als u de dag erna op vakantie gaat.

Ik zat het programma toevallig op zondagochtend te kijken.

Een piloot in nood probeerde zijn vliegmachine uit alle macht in de lucht te houden, maar na uren te hebben rondgecirkeld boven zee stortte hij dan toch neer.

Het einde van het programma was voor mij een mooi moment om de tanden te poetsen en de benenwagen naar de LHC te nemen.

Ik had op dat moment nooit kunnen voorzien dat de dag van uw Eerste ook zou eindigen in een vliegtuigcrash.

 

Zoals ik in mijn verslag van de Warande-uit al voorspelde: een slapende reus was gewekt. Deze reus, gevormd uit worstenbroodjes en het Leurse ignorantie, sloeg ons kleurrijke propellervliegtuigje hard uit de lucht.

 

De wedstrijd:

Het is een geschenk waar wij ons zeer rijk mee rekenen: de ouders en fans die van Leiden tot Beijing met ons meereizen om ons te zien hockeyen. Ook deze zondag stond het ‘F-vak’ voor fans weer vol met de mensen die het Eerste een warm toedragen.Avec le soleil sur la tête was het heerlijk toeven in het ‘Leursche.

 

We begonnen sterk en dwongen de grijs-rode formatie direct tegen de muur. Met een excentrieke actie wist het goudlansje de scoren te openen. De ontlading was groots maar helaas niet van lange duur. Met een vernuftige corner trok het team aan de andere kant van de middenlijn de score weer gelijk. Nog erger: vlak voor rust kwamen zij op een tamelijk eenvoudige manier op voorsprong.

 

Het debacle, zoals ik het in zin 3 omschreef, zette zich na rust direct voort. Etten Leur kwam binnen 20 minuten ineens op een 5-1 voorsprong. Je hoeft geen imposante herseninhoud te hebben om te begrijpen dat dit een onoverbrugbare achterstand is.

Wij wisten uiteindelijk wel nog 2 minuten momentum te pakken in die tweede helft, want via DJ Reek en Micha Laurey kwamen we binnen die periode terug naar 5-3. Het slotakkoord was echter voor de tegenstander die daarmee toch wel een grote uitslag op het bord zette.

 

Ik denk dat u onze tweede seizoenshelft als een onpeilbare Cessna 172 moet zien: het ene moment kan hij vliegen zoals de Concorde van weleer, het andere moment verliest hij zijn propellertje en eindigt het op de bodem van de zee. Toch kunnen we niet ontevreden zijn over de vooruitgang die we geboekt hebben dit seizoen.

 

Wij willen u graag nog een eindshow voorschotelen aanstaande zondag. Pollux , reeds veilig verschanst op plek 11, komt tijdens de laatste speelronde op bezoek in Leiden.

Om met een positieve noot af te sluiten gaan wij alle zeilen bijzetten een lekker potje te spelen en we hopen dan ook dat de gehele zijlijn volstaat met oranje en blauw.

 

Ook Martin Ouwekerk zal in deze laatste pot plaatsnemen op de reservebank. Hij heeft het gehele seizoen in mijn nek gezeten en ik sluit dan ook niet uit dat hij een paar minuten maakt! Komt dat zien, komt dat zien!

 

Roomburg H1 – Pollux H1 : 14:45

 

JF


terug naar vorige scherm

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?