Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
augustus 0 %
september 10 %
oktober 2 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 16
ALGEMENE ZAKEN 
Archiefcommissie  Algemeen Lid  Info?
Onderhoudscommissie  Voorzitter  Info?
COMMERCIELE ZAKEN 
Sponsorcommissie  Algemeen Lid  Info?
Sponsorcommissie  Algemeen Lid  Info?
Vrienden van Roomburg  Secretaris  Info?
FINANCIELE ZAKEN 
Barcommissie  Coördinator Keuken  Info?
Materiaalcommissie  Inkoper  Info?
Materiaalcommissie  Materiaalbeheerder Senioren  Info?
LIJNORGANISATIE 
LijnCoördinatoren  LijnCoördinator E8-lijn Meisjes  Info?
LijnCoördinatoren  LijnCoördinator F3/6-lijn Jongens  Info?
Teamcoaches & -managers  Teamcoach MA3  Info?
SECRETARIAAT & COMMUNICATIE 
Jeugdbestuur  Algemeen Lid  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Communicatie Expert  Info?
TECHNISCH HART 
Arbitrage Commissie  Voorzitter  Info?
Mijn Roomburg App
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Nieuwroomburgpark_2400x600.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 
Rijswijk D1 – Roomburg D1: 3-3
Na de overwinning op Pollux, een zeer sterke ploeg, wordt de ontknoping van de competitie ontzettend spannend. Voor ons is de uitdaging van de 3 wedstrijden er nog minimaal 2 te winnen om als derde te kunnen eindigen.

Afgelopen zondag stond Rijswijk op het programma. Rijswijk is al lang en breed kampioen dus stiekem hoopten wij dat ze niet meer hun best zouden doen, maar dat bleek al snel een illusie. Er stond een solide spelende ploeg tegenover ons die niet van plan was ons veel ruimte te geven. Gelukkig hadden wij versterking en deden opnieuw Esther, Faye en Kiki mee, heel fijn!

We begonnen sterk en aanvallen aan de wedstrijd en hadden eigenlijk al na een paar minuten twee strafcorners mee moeten krijgen na een bolle kant en een hak in onze cirkel. We creëerden flink wat kansen maar Rijswijk zette de boel goed dicht en wist ook af en toe gevaarlijk dicht bij een doelpunt te komen. Ook onze verdediging stond als een huis zodat Rijswijk evenmin tot scoren kwam. Het spel ging over en weer tot Lau een strafcorner wist te forceren. Het was voor ons beter geweest als er voordeel was gegeven want de strafcorner ging naast. Rijswijk maakte gebruik van de chaos die vaak na een gemiste strafcorner ontstaat en na een hak van onze kant in het 23-meter gebied kregen wij een strafcorner tegen. Die ging naast maar de volgende strafcorner (onterecht gegeven overigens) ging er wel in. 1-0. Niet lang daarna kregen wij opnieuw een strafcorner na hakken op Eek maar die ging over. Het wilde niet erg lukken met de strafcorners want ook de derde strafcorner die Lies meekreeg, werd gehouden. Ondanks veel druk van Roomburg en diverse kansen, gingen we met 1-0 achter de rust in. 

Hoewel Rijswijk net wat secuurder speelde dan wij en het spel bij ons net was slordiger oogde, was het zeker niet zo dat wij de mindere partij waren en kansloos waren. Het was zaak om gedisciplineerd en als collectief te blijven hockeyen.

Dat lukte in het begin van de tweede helft niet helemaal. Rijswijk startte zeer fel en al vrij snel kregen wij eerste een lange corner om de oren gevolgd door een strafcorner tegen. Het viel ons zwaar om onder de druk van Rijswijk uit te komen totdat Soof Lau aanspeelde die het vervolgens op haar heupen kreeg, met bal en al de cirkel van Rijswijk in sprintte en een prachtig doelpunt wist te maken. 1-1. Helaas was de vreugde van korte duur want nadat eerst Marjo onderuit werd gebeukt die in scoringspositie stond (een strafbal was op zijn plaats geweest…..), zette Rijswijk de aanval in en kreeg een strafcorner mee. Voor ons was niet helemaal duidelijk waarom die strafcorner gegeven werd maar jammer genoeg scoorde Rijswijk wel. 2-1. De laatste fase werd erg paniekerig, zeker nadat Rijswijk nog een doelpunt wist te maken. Met 3-1 op het scorebord en nog maar luttele minuten te spelen, leek verlies een voldongen feit maar leer onze meiden kennen, die geven ook niet zomaar op. Na een mooie scoop van Soof op Lau kregen we eerst nog een strafcorner mee. Die leverde geen doelpunt op maar een prachtige assist van Bo op Es wel en maakte Es er 3-2 van. In de laatste minuten werd Daya, zo vaak onze reddende engel, gewisseld voor een extra spits en dat dat effect had, blijkt wel uit de uitslag. In de allerlaatste seconde scoorde Chaja, met een briljante backhand, de gelijkmaker. Wat een prestatie om van een 3-1 achterstand een gelijkspel te maken tegen de koploper. Hulde aan de veerkracht van onze dames en een opsteker voor de laatste wedstrijden tegen IJssel en Groengeel. Wij hebben er zin in en hopen dat u ons komende zondag massaal komt aanmoedigen!

Niet alleen dames 1 deed goede zaken, ook dames 3, al zeker van hun kampioenschap, heeft laten zien dat ze het meer dan waard zijn na een prachtige overwinning op Schiedam. Gefeliciteerd dames 3, wat een prestatie. Op naar reserve eerste klasse volgend seizoen!

Dames 1 Roomburg


Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
 
:) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =
terug naar vorige scherm

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?