Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
augustus 0 %
september 10 %
oktober 2 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 16
ALGEMENE ZAKEN 
Archiefcommissie  Algemeen Lid  Info?
Onderhoudscommissie  Voorzitter  Info?
COMMERCIELE ZAKEN 
Sponsorcommissie  Algemeen Lid  Info?
Sponsorcommissie  Algemeen Lid  Info?
Vrienden van Roomburg  Secretaris  Info?
FINANCIELE ZAKEN 
Barcommissie  Coördinator Keuken  Info?
Materiaalcommissie  Inkoper  Info?
Materiaalcommissie  Materiaalbeheerder Senioren  Info?
LIJNORGANISATIE 
LijnCoördinatoren  LijnCoördinator E8-lijn Meisjes  Info?
LijnCoördinatoren  LijnCoördinator F3/6-lijn Jongens  Info?
Teamcoaches & -managers  Teamcoach MA3  Info?
SECRETARIAAT & COMMUNICATIE 
Jeugdbestuur  Algemeen Lid  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Communicatie Expert  Info?
TECHNISCH HART 
Arbitrage Commissie  Voorzitter  Info?
Mijn Roomburg App
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Nieuwroomburgpark_2400x600.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 
Roomburg D1 - De IJssel D1: 3-2

De allerlaatste fase van de competitie is ingegaan en het blijft spannend tot de allerlaatste minuut. Afgelopen zondag speelden we thuis tegen De IJssel. Dat dit team zich niet de kaas van het brood laat eten, blijkt wel uit de uitslag van de uitwedstrijd. Toen wonnen we nipt met 2-1……Ook dit keer was het beslist geen makkelijke overwinning hoewel wij veel meer balbezit hadden en heel veel doelkansen creëerden. Die moet je dan wel benutten en daar hadden we zondag moeite mee, deels ook door bijzonder goed keeperswerk van de keeper van de IJssel, dat moet gezegd worden.

Onder aanmoediging van MF4, team van de week, pakten wij al vrij snel de bal op na de afslag van de IJssel. Na een eerste mooie aanval van Lau en Chaja, , gevolgd door een doorbraak van de IJssel die vastliep op onze verdediging, ging de bal van Lies via Marjo opnieuw naar Chaja die daar een strafcorner uithaalde. Deze strafcorner werd geblokt waarop De IJssel de aanval inzette. Gelukkig zonder resultaat hoewel wij verdedigend af en toe net wat scherpte misten. Wij bleven flink druk zetten en na een paar vloeiende aanvallen, kreeg Esther een diepe bal die zij in de cirkel op Chaja speelde. Chaja had zo goed als zeker gescoord als de verdedigster de bal niet met de voet had tegengehouden, dus strafbal. Lau, met haar stalen zenuwen, nam de bal en yes, raak, 1-0. Een heel belangrijk moment in deze wedstrijd. Tot de rust bleven wij het spel beheersen en ondanks een strafcorner na een pass van Lies op Es en een prachtig schot van Lies op het goal, bleef de score ongewijzigd en gingen we met 1-0 de rust in.

Ook na rust hielden wij aanvankelijk controle, speelden de bal mooi rond en hadden diverse kansrijke aanvallen. Na een mooie actie van Chaja, kon Jans bijna de 2-0 maken: eerst met de backhand, daarna met de forehand maar de keeper wist te voorkomen dat ze kon scoren. Niet lang daarna kreeg Es, nadat haar stick geblokt werd terwijl ze in scoringspositie stond, een tweede strafbal. Opnieuw nam Lau de honneurs waar, maar helaas ging de bal op de paal. Daarop rook De IJssel bloed en ging op jacht naar een doelpunt. Een snelle doorbraak van De IJssel wisten wij niet te stoppen en via een snoeihard schot op het goal bracht de IJssel de stand op 1-1. Dat bleef niet lang zo wantEs kreeg alle ruimte om op te komen en maakte haar aanval af met een prachtig doelpunt. 2-1. Na een mooie actie van Eeke die heel handig de bal meenam en een strafcorner wist te forceren, kon Jans het derde doelpunt verzilveren. 3-1. Vanaf dat moment konden we iets rustiger ademhalen in de dug out, hoewel De IJssel het er niet bij liet zitten en bleef loeren op goaltjes. Na een aanval van de IJssel kregen wij, ondanks zeer clean verdedigend werk van Faye, wij een strafcorner tegen die er ook nog eens inging. 3-2, een wat benarde score zeker omdat het ons maar niet lukte nog een doelpunt te maken. Aan kansen ontbrak het zeker niet, we kregen zelfs nog wat strafcorners mee maar de bal ging er gewoon niet in. Groot was dan ook de vreugde bij het eindsignaal, want al hadden wij de overwinning dit keer niet cadeau gekregen, de 3 zo vurig gewenste punten waren binnen!

Mieke, die vanuit haar rolstoel knarsetandend moest toezien hoe wij ons naar de overwinning knokten, werd erbij gehaald voor het ererondje en na afloop volgde nog een emotioneel moment omdat wij bij onze laatste thuiswedstrijd Fien, Lieke en Elise wilden bedanken voor hun waardevolle inzet de afgelopen jaren. Wat zullen wij ze missen die gekke meiden! Onze dank gaat natuurlijk ook uit naar Kiki, Esther en Faye die alle drie top hebben gespeeld!

Na de winst op de IJssel van afgelopen zondag, rest ons nog 1 wedstrijd tegen Groen Geel. Bij gelijkspel of winst zijn wij door; bij verlies wordt het play offs. We zullen ons komende week natuurlijk uitermate goed voorbereiden op die allerlaatste wedstrijd en hopen dat Roomburg massaal uitrukt richting Groen Geel om ons aan te moedigen! We hebben jullie steun nu meer dan ooit keihard nodig!

Dames 1 Roomburg


terug naar vorige scherm

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?