Enorme opbrengst voor actie 'Een Rugzak vol Plezier'

7-5 Nieuws
Afgelopen vrijdag en zaterdag vond op LHC Roomburg de inzameling plaats van de actie 'Een Rugzak vol Plezier'. Voor de vluchtelingenkinderen op Lesbos had de stichting Because we Carry (BwC) een actie op touw gezet om speelgoed in een rugzak in te zamelen omdat ook daar al het onderwijs en activiteiten plat liggen en de kinderen niets te doen hebben.

Ook LHC Roomburg heeft meegeholpen aan deze actie samen met de Lorentz-, Joseph- en Joppenszschool, tennisvereniging Roomburg, de Speelschans en BSO ‘t kasteel. De actie is een overweldigend succes geworden! De meeste mensen hadden echt de moeite genomen om het tasje te voorzien van geslacht en leeftijdscategorie.

Een geolied systeem zorgde ervoor dat alles Corona-proof kon worden ingenomen en gesorteerd. Met hulp van een aantal ouders en vrijwilligers uit Heren 1 & 2 en MB5 is alles de afgelopen dagen verzendklaar gemaakt. Martin Ouwerkerk (HLA) zal  zondag de rugzakken naar BwC rijden. Uiteindelijk zullen meer dan 600 kinderen blij worden gemaakt met een gevuld rugzakje uit ons clubhuis!

De stichting gaat veel meer tasjes ontvangen dan alleen op Lesbos uitgedeeld kunnen worden. Daarom stuurt BwC ook rugzakjes naar de andere eilanden. De kosten worden daardoor wel veel hoger . Heb je geen rugzakje kunnen brengen of wil je graag nog iets extra’s doen, geef dan een -kleine- bijdrage in de transportkosten naar Griekenland.

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze actie willen we enorm bedanken!

Tenslotte grote dank aan Sportr (zij hebben een paar honderd rugzakjes gedoneerd) en het Motorhuis Leiden dat een bus ter beschikking stelt om de 600+ rugzakken naar BwC te kunnen brengen.

     
 
7-5-2022 Goede doelen