Doneer een slaapzak tegen de kou!

13-9 Nieuws

Goede slaapzakken gezocht!

Help mee met het inzamelen van slaapzakken voor mensen uit de verbrande kampen van Lesbos.

Een oud-speelster van LHC Roomburg werkt voor Because we Carry. Deze stichting zet zich in voor kinderen in vluchtelingenkampen op Lesbos. Het zal niemand zijn ontgaan dat deze kampen die overvol zaten afgelopen week volledig afgebrand zijn en dat de omstandigheden erbarmelijk zijn.

13.000 mensen slapen na de brand nu massaal langs de weg onder de blote hemel. Na goed denken en rondvragen is het de slaapzak die nu op Lesbos alle verschil maakt. Op een slaapzak kun je overdag zacht  zitten (asfalt dagen lang is echt hard), je kunt 'm omslaan bij gure wind, het is lekker zacht om je kind op te verschonen, maar vooral extreem nodig in de nacht. Want niemand heeft een bed...

Gelukkig is de temperatuur op het eiland nu nog best te doen, maar het gaat snel afkoelen. Met een maandje is het 's nachts echt koud. En de nachten zijn nu al fris buiten.

Daarom gaan ze voor kwalitatief hele goede slaapzakken. Thermo-slaapzakken, liefst nog met zo'n capuchon ook. Zo goed als, of helemaal nieuw, altijd fris en brandschoon. Opgerold, met een stevige roze touw of strik eromheen. Verder niks eromheen, echt geen hoes of plastic zak.
In totaal wil de stichting er 15.000(!) hebben. Alleen de beste, daar willen ze op vertrouwen. Daarvoor heeft de stichting in alle provincies een aantal inzamelaars  uitgekozen.

LHC ROOMBURG IS (EVENALS MET DE RUGTASJES ACTIE) WEER EEN INZAMELPUNT.

Het inzamelteam is op Roomburg aanwezig op:
  • maandag 14/9 van 15.00 u tot 19.00 uur
  • dinsdag 15/9 van 15.00 u tot 19.00 uur
  • woensdag 16/9 van  12.00 u tot 19.00 uur
Om deze actie te laten slagen, is jouw hulp en medewerking meer dan welkom. Samen moet het lukken om de mensen zonder dak op Lesbos een warmere nacht te geven!
 
13-9-2021 Goede doelen