Corona-update: steeds meer trainingsmogelijkheden maar nog even volhouden

9-4 Nieuws Sinds de verruimingen na de persconferentie van 22 maart zijn er steeds meer mogelijkheden (ook voor seniorenteams) om te trainen en te spelen. Toch blijft het belangrijk ons aan de beperkende maatregelen te houden. We merken echter dat het steeds lastiger wordt om zich hieraan te houden en willen daarom de geldende regels nog eens benadrukken: 

Samengevat gelden de volgende regels op het veld:

  • (Jongste) Jeugd t/m 17 en Jonge Senioren t/m 26 jaar mogen zonder beperkingen trainen en onderlinge wedstrijden spelen binnen de club.
  • Senioren van 27 jaar en ouder mogen alleen in groepjes van maximaal vier en met 1,5 meter afstand trainen. Onderlinge wedstrijden zijn niet toegestaan.
Maatregelen rondom trainingen en oefenwedstrijden
Hoe zit het ook alweer met de afspraken op LHC Roomburg? Hieronder zetten we ze nog eens kort op een rij:

TRAININGEN EN ONDERLINGE WEDSTRIJDEN
📅 Het schema voor trainingen en oefenwedstrijden is zichtbaar in de clubapp.
🎽 Kom omgekleed naar de club en neem een gevulde bidon mee.
🚴Verlaat het complex direct na je training of wedstrijd.
⏲️ Kom maximaal 10 minuten voor aanvang van je training naar de club. Bij een oefenwedstrijd ben je niet eerder dan 30 minuten voor aanvangstijd op de club.
🚗 Ouders mogen kinderen met de auto afzetten of op de fiets brengen tot het Lorentzplein. Let erop dat ook hier 1,5 meter afstand wordt gehouden. Enkel bij de F-lijn mag één ouder meelopen per team en aanwezig zijn tijdens de training.
➡️Doordeweeks tot 19.00 uur maakt kinderopvang ’t Kasteel gebruik van ons complex. Daarom is het terras op dat moment niet beschikbaar voor passage en loopt de uitgang via de ingang. Kijk dan extra uit dat je elkaar voldoende ruimte geeft bij het passeren. Na 19.00 uur en in het weekend zijn in- en uitgang van het complex wel gescheiden. Kijk altijd goed naar de borden en pijlen op de grond en volg de aanwijzingen.

Jongste Jeugd
Bij deze groep is het schoolplein de verzamelplaats waarna de spelers gezamenlijk naar het veld wandelen, En na de training worden ze hier ook weer opgehaald. Alleen in de F-categorie is maximaal één ouder per team bij de training toegestaan als begeleider. Bij oefenwedstrijden vragen we de coach/manager van het team ook om hier te verzamelen met de kinderen. We vinden het belangrijk te onderstrepen dat ook in deze zone de afstandsregel van 1,5 meter wordt opgevolgd.

Avondklok
Zolang de avondklok geldt, zijn de laatste trainingen om 21.30 uur afgelopen zodat de spelers en trainers na het rapen en opbergen van de ballen op tijd het complex kunnen verlaten en iedereen voor 22.00 uur thuis kan zijn.

De aangepaste trainingstijden zijn zichtbaar in de clubapp. Check de website en clubapp regelmatig voor evt. aangepaste trainingstijden.

TOESCHOUWERS
⛔ Geen toeschouwers op het complex tijdens trainingen en oefenwedstrijden.
3️⃣ Bij een oefenwedstrijd is het maximaal aantal personen begeleiding gesteld op 3: de scheidsrechter/spelbegeleider, plus de coach en de assistent-coach.
🚴 Sporters, die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Vriendelijk verzoek om de sportaccommodatie z.s.m. te verlaten.

REGISTRATIE
✔️ Spelers en trainers worden automatisch geregistreerd via het trainings- en wedstrijdschema. Andere teambegeleiders en clubfunctionarissen die permissie hebben aanwezig te zijn, zijn verplicht zichzelf te registreren.

CLUBHUIS EN HORECA
🔒 De bar, buitenbar en de terrassen zijn gesloten. Misschien komt er een versoepeling dat de terrassen weer open mogen, maar het is nog de vraag of dit ook geldt voor de horeca van sportverenigingen. de barmanager is de corona-verantwoordelijke en contactpersoon voor eventuele BOA's.
🍌Het is niet toegestaan om eigen consumpties te gebruiken op het complex, m.u.v. de fruithap in de rust.
🚽 Het clubhuis is gesloten, m.u.v. toiletten en de toegang tot de trainingsmaterialen en keeperstassen. De kleedkamers zijn dicht.
1️⃣ Trainingsmaterialen kunnen door 1 persoon per team worden gehaald en teruggebracht. Denk hierbij aan 1,5 meter afstand.
😷 In het clubhuis is het dragen van een mondkapje verplicht als je ouder bent dan 13 jaar.

CORONA, QUARANTAINE & TESTS
🦠 We verzoeken de managers het door te geven wanneer er corona in het team is via [email protected] zodat we eventueel passende maatregelen kunnen nemen bij veel besmettingen.
🤧 Heb je klachten of ben je in aanraking geweest met iemand met een positieve test? Blijf thuis en laat je testen. In afwachting van de uitslag kom je niet naar de club.
👜 Ben je in het buitenland geweest? Bij terugkomst in Nederland gelden quarantaine-adviezen van de overheid. We verwachten dat iedereen hierin zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.

ALGEMENE MAATREGELEN
👐 Daarnaast roepen we iedereen op om zich goed aan alle maatregelen te houden. Was je handen regelmatig, schud geen handen en houd afstand. Alleen op die manier kunnen we in elk geval met elkaar blijven hockeyen, al is dat dan voorlopig zonder publiek.

 

NB: Aanvullende maatregelen zijn mogelijk. Houd de website in de gaten voor actuele berichten. Het coronadossier van KNHB is zichtbaar op hun website.


 
9-4-2021 Algemeen