Hockey en corona; hoe zit het nu op Roomburg?

30-8 Nieuws Het seizoen begint weer en we zijn blij dat iedereen weer wedstrijden mag spelen en de hockey competitie weer van start gaat, voor sommige al volgend weekend. Tegelijkertijd zijn we nog niet van covid af en bij de laatste persconferentie op 13 augustus is bekend gemaakt dat de meeste coronamaatregelen voorlopig gehandhaafd blijven.

Om ervoor te zorgen dat we met elkaar kunnen blijven sporten, is het van groot belang dat iedereen zich houdt aan de volgende (op Roomburg geldende) corona afspraken:

ALGEMENE MAATREGELEN
🀧 Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
↔️ Houd 1,5 meter afstand van anderen, behalve tijdens het hockeyen zelf. Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen. Onder de 13 jaar hoeft dit niet.
πŸ’¦ Was vaak je handen met water en zeep of handen alcohol, juist ook voor en na bezoek sportlocatie.
πŸ‘ Schud geen handen, ook geen 'shake hands' met tegenstanders en scheidsrechters.

CORONA, QUARANTAINE & TESTS
🀧 Heb je klachten of ben je in aanraking geweest met iemand met een positieve test? Blijf thuis en laat je testen. In afwachting van de uitslag kom je niet naar de club, hoe nadelig ook voor het team. Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team.
🦠 We verzoeken het door te geven wanneer er corona is in het team via [email protected] zodat we eventueel passende maatregelen kunnen nemen bij veel besmettingen.
πŸ‘œ Ben je in het buitenland geweest? Bij terugkomst in Nederland gelden quarantaine-adviezen van de overheid. We verwachten dat iedereen hierin zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.

COMPETITIE EN (ONDERLINGE) WEDSTRIJDEN
πŸ₯³ Voor alle leeftijden zijn wedstrijden weer mogelijk.
πŸš— Het is niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in de auto voor personen uit meerdere huishoudens vanaf 13 jaar in Nederland, maar wel raadzaam.
🍌 Drink uit je eigen bidon en ga hygiënisch om met koek/fruit happen.
πŸ‘‘ In de zaal ''t Kroontje' kunnen bij regen met de deuren open KORTE teambesprekingen worden gehouden voor de wedstrijd. Als het droog is gebeurt dit buiten.
😷 Als kan worden aangetoond dat een team 6 of meer spelers mist door het coronavirus (positieve tests, dringend geadviseerde of verplichte quarantaines) bestaat de mogelijkheid om de wedstrijd uit te stellen. Dit dient dan door de vereniging aangevraagd te worden zodra bekend is dat deze situatie van toepassing is, maar minimaal 24 uur voor aanvang van de wedstrijd. Zie KNHB website.
πŸŸ₯ Scheidsrechters kunnen optreden als spelers en begeleiders de regels niet volgen en dit gevolgen heeft voor de veiligheid van anderen, zoals bewust hoesten of spugen richting iemand, 🟩🟨 je neus ledigen of spugen op het veld, niet op 1,5 meter afstand op de teambank zitten, geen afstand houden bij wissels etc. Indien de coronaregels ondanks waarschuwingen niet worden nageleefd mag de scheidsrechter zelfs besluiten om de wedstrijd te staken bij het in gedrang komen van de veiligheid van het andere team of van de scheidsrechters.
πŸ‘ Hopelijk gaat dit seizoen alles door maar er zijn al regels vastgesteld door de KNHB voor eventuele corona gerelateerde afgelastingen tijdens de competitie. Zie hiervoor de KNHB website.

TOESCHOUWERS
πŸ‘€ Publiek zien we bij wedstrijden graag langs het veld en bij trainingen op ons terras (een leerpunt van de coronaperiode is dat er zonder toeschouwers bij trainingen veel meer rust en focus was).
®οΈ Toeschouwers zijn toegestaan op het complex na gezondheidscheck en registratie, met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Let dus op de markeringen langs de velden en sta alleen op de toegestane plekken. Ook op het podium is 1,5 meter afstand verplicht.
❗ Vermijd drukte. Te vol op de club? Ga dan naar huis.
⚠️Stel je bij uitwedstrijden op de hoogte van de regels van de betreffende club en respecteer deze.

REGISTRATIE
βœ”οΈ Spelers en trainers worden automatisch geregistreerd via het trainings- en wedstrijdschema. Andere bezoekers zijn verplicht zichzelf via de QR-code bij de ingang of deze link te registreren.
🍺 Bij plaatsnemen op het terras is registratie altijd verplicht, ook voor spelers en trainers vanaf 13 jaar die van het veld komen.

CLUBHUIS EN HORECA
πŸ”’ De bar en het clubhuis blijven nog gesloten (totdat er verdere versoepelingen komen), en zijn alleen toegankelijk voor WC- bezoek en het bestellen van drankjes. Er is daardoor geen ruimte om teams binnen te ontvangen.
πŸ₯€ Het terras is open als 'doorstroomlocatie' volgens de geldende horecaregels; een vaste zitplek op 1,5 m is verplicht. Er is plaats voor circa 50 personen. Verplaats geen (picknick)tafels/ banken/ barkrukken. Maak ivm de beperkte ruimte plaats voor anderen die van het veld komen.
🚫 Eigen drank mee is niet oké.
😷 In het clubhuis is het dragen van een mondkapje verplicht als je ouder bent dan 13 jaar en geen 1,5 m kan houden.
🦠 De barmanager is de corona-verantwoordelijke en contactpersoon voor eventuele BOA's.
πŸ₯ͺ De keuken is vooralsnog dicht ivm de extra hygiΓ«ne eisen.
🚿 De BUITEN kleedkamers en douches zijn weer open. Vriendelijk verzoek om deze ruimtes niet te gebruiken voor gebruik consumpties, teambesprekingen etc. Als de 1,5 meter binnen niet kan worden gehandhaafd, geldt voor personen ouder dan 13 jaar de mondkapjesplicht.
πŸ‘‘ De zaal ''t Kroontje' is in de avond op reservering beschikbaar voor eventuele commissie vergaderingen. In het weekend kunnen hier bij regen KORTE teambesprekingen worden gehouden voor de wedstrijd.
➑️ Volg de looproute op het terrein. Doordeweeks tot 19.00 uur maakt kinderopvang ’t Kasteel gebruik van ons  terras waardoor het niet beschikbaar is voor passage. De uitgang loopt dan via de ingang. Kijk hier extra uit dat je elkaar voldoende ruimte geeft bij het passeren. Na 19.00 uur en in het weekend zijn in- en uitgang van het complex wel gescheiden. Kijk altijd goed naar de borden en pijlen op de grond en volg de aanwijzingen.

SAMEN STERK
Het einde lijkt in zicht, maar we willen benadrukken dat het van groot belang blijft dat wij hier samen de schouders onder blijven zetten. Neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden en durf ook elkaar erop aan te spreken als het onverhoopt even misgaat.
NB: Aanvullende maatregelen zijn mogelijk. Houd de website in de gaten voor actuele berichten. Het coronadossier van KNHB is zichtbaar op hun website.

 

 
30-8-2021 Algemeen