Hockey en corona; hoe zit het per 25 september 2021 op Roomburg?

23-9 Nieuws Tijdens de persconferentie op dinsdag 14 september werd duidelijk dat per 25 september weer een aantal landelijke maatregelen versoepeld dan wel aangepast wordt. Zo wordt de anderhalvemeter als verplichting losgelaten, is een coronatoegangsbewijs verplicht voor binnen zitten bij horecalocaties en sportkantines, vervalt het maximum aantal bezoekers op het terras en vervalt de tot 25 september verplichte gezondheidscheck met QR-registratie.

Toch is het nog niet terug naar 'normaal' en blijft het van groot belang dat iedereen zich houdt aan de volgende (op Roomburg geldende) corona afspraken:

ALGEMENE MAATREGELEN
๐Ÿคง Heb je klachten of ben je in aanraking geweest met iemand met een positieve test? Blijf thuis en laat je testen. In afwachting van de uitslag kom je niet naar de club, hoe nadelig ook voor het team. Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team.
๐Ÿ’ฆ Was vaak je handen met water en zeep of handen alcohol, juist ook voor en na bezoek sportlocatie.
๐Ÿ‘ Schud geen handen, ook geen 'shake hands' met tegenstanders en scheidsrechters.

COMPETITIE EN (ONDERLINGE) WEDSTRIJDEN
๐Ÿฅณ Voor alle leeftijden zijn wedstrijden en competitie weer mogelijk zonder beperkingen.
๐Ÿš— Het is niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in de auto voor personen uit meerdere huishoudens vanaf 13 jaar in Nederland, maar wel raadzaam.
๐ŸŒ Drink uit je eigen bidon en ga hygiรซnisch om met koek/fruit happen.
๐ŸŸฅ Scheidsrechters kunnen optreden als spelers en begeleiders de regels niet volgen en dit gevolgen heeft voor de veiligheid van anderen, zoals bewust hoesten of spugen richting iemand, ๐ŸŸฉ๐ŸŸจ je neus ledigen of spugen op het veld, etc.

TOESCHOUWERS
๐Ÿ‘€ Publiek zien we bij wedstrijden graag langs het veld en bij trainingen op ons terras (een leerpunt van de coronaperiode is dat er zonder toeschouwers bij trainingen veel meer rust en focus was). De 1,5 meter afstandsregel hierbij vervalt.
โš ๏ธStel je bij uitwedstrijden op de hoogte van de regels van de betreffende club en respecteer deze.
®๏ธ De tot 25 sep verplichte gezondheidscheck en QR-registratie vervalt.

CLUBHUIS EN HORECA
๐Ÿ”’ Het clubhuis is zonder Coronatoegangsbewijs toegankelijk voor WC-bezoek, sportactiviteiten zoals wedstrijdtafel, afhalen van ijs voor blessure en voor het afhalen van drankjes en eten.
๐Ÿฅค Het nuttigen van afgehaald eten en drinken moet buiten en is niet toegestaan in de kantine zodat ook de doorstroom van het afhalen goed mogelijk blijft en er geen controle op Coronatoegangsbewijs hoeft plaats te vinden. Het terras is open voor het nuttigen van afgehaald eten en drinken zonder beperkingen op het maximum aantal bezoekers en zonder Coronatoegangsbewijs of registratie.
๐Ÿฅณ Voor speciale evenementen (zoals TD) gelden andere regels en is een Coronatoegangsbewijs wel verplicht.
๐Ÿšฟ De kleedkamers en douches zijn weer open.
๐Ÿ‘‘ De zaal ''t Kroontje' is in de avond weer op reservering beschikbaar voor commissie vergaderingen. In het weekend kunnen hier bij regen ook KORTE teambesprekingen worden gehouden voor de wedstrijd.
๐Ÿฆ  De barmanager is de corona-verantwoordelijke en contactpersoon voor eventuele BOA's.
โžก๏ธ Er is geen speciale looproute meer op het terrein.
๐Ÿ˜ท In het clubhuis is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht.

SAMEN STERK
Het einde lijkt in zicht en langzaamaan krijgen we ons clubleven terug. Blijf echter alert op besmettingen en gebruik je gezonde verstand.

 

 
23-9-2021 Algemeen