Meetrainen met een selectieteam: hoe zit dat?

11-11 Nieuws Vanaf begin november wordt er bij de junioren weer meegetraind met selectieteams. De communicatie hierover is helaas niet duidelijk geweest. En daarom alsnog wat informatie:

Hoe zit het met dat meetrainen?
  • In dit seizoen kennen we drie momenten van meetrainen met selectieteams: één na de herfstvakantie en twee na de winterstop.
  • Voorafgaand aan deze momenten kijken de trainers zo objectief mogelijk naar de spelers. Zij bepalen wie er op dat moment geschikt zijn om mee te trainen met een hoger elftal. De trainers kijken onder andere naar techniek, fysiek, leervermogen en inzet.
  • Uitgangspunt is dat per team ca twee spelers meetrainen met een hoger (selectie)team.
  • Het idee achter meetrainen met een hoger team is een extra uitdaging te bieden voor de speler zelf. Dit in de hoop daarmee de ontwikkeling van de speler te versnellen.
  • Uit ervaring weten we dat spelers zich in de tweede seizoenshelft sterk kunnen ontwikkelen. Word je in de eerste helft niet gevraagd om mee te trainen met een hoger (selectie)team, dan maak je alsnog kans op meetrainen na de winterstop, maar hierop heb je geen garantie.
  • Daarnaast is het niet gezegd dat wanneer je in de eerste seizoenshelft meetraint, je na de winterstop ook weer mag meetrainen. Uitgangspunt blijft dat de trainers moeten vinden dat een speler extra uitdaging kan gebruiken.
  • Meetrainen geeft nooit garantie op plaatsing in een hoger (selectie)team, en niet meetrainen betekent niet dat het uitgesloten is dat je in een hoger (selectie)team komt.
Kortom, het moet worden gezien als een extra uitdaging voor de spelers die in de eerste seizoenshelft al mogen meetrainen en als een aanmoediging voor de anderen richting de meetrain-momenten na de winterstop!

Hopelijk neemt deze informatie eventuele vragen weg. Is dit niet het geval, schroom niet om ze te stellen aan het Bestuurslid Hockeytechnische zaken, Hein van den Steenhoven, via [email protected].

Foto: iMedion | Jeannet Koomans

 
11-11-2022 Junioren