Lees het nieuwe Hockey International Magazine

6-12 Nieuws
Het gratis hockeymagazine dat elke maand verschijnt. Hockey International is een mooi journalistiek product. Een blad vol verhalen, met de achtergronden van de gebeurtenissen in de hockeywereld. Met interviews, niet alleen met de topspelers uit de Nederlandse competitie, maar ook met bepalende buitenlandse spelers en met jonge, doorbrekende talenten. Maar ook met analyses en duiding over ontwikkelingen in de sport.

In deze editie een uitgebreid interview met Frédérique Matla over haar fysieke en mentale tegenslagen, maar ook de hoogtepunten en overwinningen. Het hele jaar is ze al sensationeel. In het Europees kampioenschap, op de Olympische Spelen en nu weer in de hoofdklasse. Frédérique Matla schiet records aan flarden en grossiert in prijzen. Maar ze kende ook haar twijfels, en is na de Spelen nog niet teruggekeerd naar haar oude regime. Ze vertelt over haar rol als ambassadeur voor de stichting Spieren voor Spieren. "Dit heeft echt mijn kijk op het leven veranderd" vertelt de hockeyster.

Daarnaast in deze editie:
  • Het debutantenbal in Amsterdam. Fiona Morgenstern, Tessa Clasener en Pleun van der Plas vertellen over hun debuut bij Oranje afgelopen zomer.
  • Coach Herman Kruis die strijdt voor maatschappelijke ontwikkeling van talenten. "Ook in de hockeysport is het niet goed. Er zijn veel hockeyers zonder startkwalificatie." aldus Kruis. Zijn eigen Cruyff College vervult daarin een voorbeeldfunctie, maatwerk op school gericht op een duale carrière.

Veel leesplezier!
 
6-12-2022 Algemeen