Update corona maatregelen per ma 3 jan 2022

3-1 Nieuws De aangescherpte coronamaatregelen die gelden vanaf zondag 19 december hebben helaas ook gevolgen voor de hockeysport. Alle binnensportlocaties zijn tot en met 14 januari 2022 gesloten en er mag geen competitie gespeeld worden.

Update 3 januari:
Het demissionair kabinet heeft 3 jan. besloten dat jeugd tot en met 17 jaar per 11 januari van 05.00 uur – 20.00 uur buiten mag sporten op de vereniging. Tot 11 januari mag jeugd alleen van 05.00 uur – 17.00 uur op de vereniging buiten sporten. Alle overige maatregelen met betrekking tot de sport blijven ongewijzigd.

Zaalcompetitie wordt hervat zodra dat mogelijk is
Zodra de overheid de binnensport en de zaalcompetitiewedstrijden weer toestaat voor de amateursport, wordt het resterende programma van de zaalcompetitie uitgespeeld. De gemiste wedstrijden van de komende maand kunnen helaas vanwege het gebrek aan halruimte en uitloopmogelijkheden in combinatie met de voorbereiding op het veldseizoen niet ingehaald worden. Dat heeft niet volledig gespeelde competities als gevolg. Dat feit heeft tot het besluit geleid dat er dit seizoen bij de senioren geen teams promoveren. En met uitzondering van de Hoofdklasse Zaal Dames en Heren, die een nacompetitie spelen tegen degradatie, zullen er ook geen teams degraderen.


Buitensport op vereniging tot 17.00 uur mogelijk
Per direct zijn alle binnensportlocaties gesloten. Buiten mag er wel gesport worden; op de eigen vereniging kan dat tot 17.00 uur. Daaraan zijn wel regels verbonden:
  • voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder: sporten is buiten alleen toegestaan in tweetallen op 1,5 meter afstand.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen buiten trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen op de eigen vereniging. Zij hoeven tijdens het sporten geen afstand te houden.
Clubhuis gesloten
Het clubhuis is echter voor iedereen gesloten, alleen de toiletten mogen gebruikt worden.
Verder blijven alle maatregelen die al van kracht waren, bestaan. Dat betekent onder andere dat er geen publiek op de verenigingen mag zijn en de afstandsregels in acht moeten worden genomen.


 
3-1-2022 Algemeen