Corona-update (14-1): versoepelingen voor de sport

15-1 Nieuws Tijdens de persconferentie gisteravond zijn versoepelingen aangekondigd, die ingaan op zaterdag 15 januari en gelden tot in ieder geval dinsdag 25 januari as. De nieuwe maatregelen betekenen dat binnen én buiten mag worden gesport, zonder beperking op leeftijd of eindtijd. Goed nieuws dus voor onze 18-plussers.

Goed nieuws voor de senioren
Buitensporten in teamverband is ook weer mogelijk voor de seniorenteams. Bij de 18-plussers wordt nu geïnventariseerd wat de wensen zijn van de verschillende teams; op de dagen/tijden uit het reguliere schema dan wel op zondagen.

Jeugd
Bij de jeugd gaan we nu over op het eerder geschetste scenario 2:
  • Junioren selectieteams (1 & 2): vanaf komende maandag 1x per week veldtraining op reguliere dagen/tijden met de reguliere clubtrainers.  Het gaat dan om de eerste trainingsdag van het reguliere schema. Dus train je normaliter op maandag en woensdag; dan nu alleen op maandag.
  • Junioren breedteteams: kúnnen ook vanaf komende maandag starten met 1x per week trainen met eigen clubtrainers ná aanmelding door coach/manager via app bij Alexander Drijver op 06-57266766. Ook hier geldt: training op de eerste trainingsdag van het reguliere schema.
  • Vanaf 14 februari starten álle jeugdteams weer normaal met 2x per week trainen conform het reguliere schema.
  • Jongste Jeugd: reguliere trainingen starten vanaf maandag 7 maart. Tot die tijd kunnen de teams wekelijks op woensdag op de normale tijden trainen met zelf georganiseerde trainers.
Clubhuis en looproutes
Met de sluiting van de horeca blijft natuurlijk ook ons clubhuis gesloten.
  • Zolang het clubhuis gesloten is, zijn trainingsmaterialen/verbandtrommel/blessure-ijs en nood WC voorhanden in de buitenkamer voor scheidsrechters. Tijdens geplande trainingen is deze kamer geopend.
  • Vanwege Corona hebben we op doordeweeks tot 19.00 uur weer looproutes (zonder dranghekken); zowel het clubhuis als het terrein voor de BSO zijn voor hockeyers verboden gebied als de BSO open is.
Toeschouwers niet toegestaan
Helaas zijn toeschouwers nog niet toegestaan bij trainingen en onderlinge wedstrijdjes. Na de training moeten dus ook de spelers direct van terrein af.

Applaus voor onze vrijwilligers 👏
Het aanpassen van de maatregelen en het opstellen van een nieuw trainings- en wedstrijdschema blijft een klus in deze coronatijd. Daarom veel dank aan het wedstrijdsecretariaat en de ondersteunde commissies die zich zo inzetten om ervoor te zorgen dat alle teams kunnen blijven sporten binnen de steeds aangepaste mogelijkheden.


NB: Lees ook het bericht van de KNHB. Er kunnen zaken wijzigen. Houd de website en app van de club in de gaten voor actuele informatie bij mogelijke aanpassingen van de maatregelen.
 
15-1-2022 Algemeen