Voordracht voor O12-O18 ouders over prestatiedruk & welzijn 29/3 (Yara Casteleijn)

16-3 Nieuws
Op woensdag 29 maart 20.00 u geeft Yara Casteleijn een presentatie voor alle geïnteresseerde ouders van Roomburg O12-O18 (meisjes én jongens) over haar bevindingen op de club met haar programma prestatiedruk & welzijn.
Om dit programma te laten slagen hebben we namelijk ook de ouders heel hard nodig. We hopen dus op een grote opkomst!

Toelichting:
In de huidige maatschappij wordt presteren, en vooral de druk die daarbij komt kijken, steeds vaker een probleem. Uit onderzoek blijkt dat vooral meiden tussen de 13-18 jaar hier last van kunnen hebben. Omdat spelen in een sportteam ook druk met zich mee kan brengen, besteden wij hier als club aandacht aan .

Yara Casteleijn is gestart met een programma over prestatiedruk en het welzijn van kinderen op de club. Yara is een ex-tophockeyer en coach bij HGC en tegenwoordig werkzaam als psychologe. En ze heeft een duidelijk doel: een omgeving creëren op Roomburg waarin kinderen zich maximaal kunnen ontwikkelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Of zoals zij het zelf mooi noemt: floreren!

Het programma is deze winter gestart met de coaches en speelsters van de M014-1, MO16-1 en MO18-1. Yara heeft 3 workshops gedaan met de coaches van deze teams, die aan de hand van het PERMA-model hebben geleerd hoe ze een open en veilige omgeving kunnen creëren waarin de speelsters kunnen floreren. Ook heeft zij met deze drie teams meerdere teamsessies gehad waarin onderwerpen als sociale veiligheid, druk en teamcultuur aan bod kwamen. Sinds maart is Yara ook op het veld bij trainingen aanwezig om al het geleerde in de praktijk te brengen.

Voor wie?
alle geïnteresseerde ouders van Roomburg O12-O18 (meisjes én jongens)
Wanneer?
woensdag 29 maart 20.00 u
Waar?
clubhuis - 't Kroontje


 
16-3-2024 Junioren