Onrustige start van de tweede helft competitie voor Dames 1

22-3 Nieuws
Na een goede stage in Barcelona met hard trainen en een gewonnen oefenwedstrijd, werd Dames 1 bij terugkomst in Nederland verrast met treurig nieuws. Voormalig Oranje speelster en hoofdcoach Merel de Blaey was helaas niet meer in de mogelijkheid om Roomburg Dames 1 naar het einde van de competitie te brengen. Zeer spijtig voor Dames 1 en zeker ook vervelend voor Merel zelf! We wensen haar het allerbeste!

Maar dan merk je dat Roomburg een betrokken club is! Ondanks de slechte timing (start voorjaarsvakantie en aftreden technisch bestuurslid) ontplofte de telefoon van teammanager Robert den Boer bijna, door de talloze appjes van Roomburgers die wilden helpen met raad of daad.

De eerste brand werd geblust door Laurette de Jong en Lizelotte Wolters, die Dames 1 door de eerste twee trainingen en oefenpotten hebben geleid. Met vereende krachten zijn ondertussen voor de rest van het seizoen trainers en ook een coach gevonden: onze eigen Stijn van Huijstee gaat met ondersteuning van trainster Sonja Thomann (oud hoofdklassecoach HGC en KZ, nu ook trainster Roomburg M018-1) de mooie taak van hoofdcoach waarnemen tot einde seizoen. Hier ziet het team enorm naar uit. De eerste twee wedstrijden tegen middenmoters Dopie en Pollux zijn in ieder geval zonder verlies afgerond (3-3 en 2-1).

We danken iedereen voor de geboden hulp in deze stress situatie voor Dames 1 en wensen het team en staf veel succes! Op naar een voorspoedige tweede helft van het seizoen!


 
22-3-2024 Tophockey vrouwen