Reminder: 29/3 Voordracht voor O12-O18 ouders over prestatiedruk & welzijn (Yara Casteleijn)

27-3 Nieuws Yara Casteleijn is bezig op de club met een programma over prestatiedruk en het welzijn van kinderen. Yara is een ex-tophockeyer en coach bij HGC en tegenwoordig werkzaam als psychologe. Ze heeft een duidelijk doel: een omgeving creëren op Roomburg waarin kinderen zich maximaal kunnen ontwikkelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Of zoals zij het zelf mooi noemt: floreren!
 
Op woensdag 29 maart 20.00 u geeft Yara Casteleijn een presentatie voor alle geïnteresseerde ouders van Roomburg O12-O18 (meisjes én jongens).
Om dit programma te laten slagen hebben we ook de ouders heel hard nodig. We hopen daarom op een grote opkomst!

Prestatiedruk
In de huidige maatschappij wordt presteren, en vooral de druk die daarbij komt kijken, steeds vaker een probleem. Uit onderzoek blijkt dat vooral meiden tussen de 13-18 jaar hier last van kunnen hebben. Omdat spelen in een sportteam ook druk met zich mee kan brengen, besteden wij hier als club aandacht aan.

Activiteiten op Roomburg
Het programma is deze winter als pilot gestart met de coaches en speelsters van de M014-1, MO16-1 en MO18-1. Yara heeft 3 workshops gedaan met de coaches van deze teams, die aan de hand van het PERMA-model hebben geleerd hoe ze een open en veilige omgeving kunnen creëren waarin de speelsters kunnen floreren. Ook heeft zij met deze drie teams meerdere teamsessies gehad waarin onderwerpen als sociale veiligheid, druk en teamcultuur aan bod kwamen. Sinds maart is Yara ook op het veld bij trainingen aanwezig om al het geleerde in de praktijk te brengen. Zij presenteert 29 maart haar bevindingen van deze sessies. Het idee is om dit programma breder uit te rollen over de jeugd.

Voor wie?
alle geïnteresseerde ouders van Roomburg O12-O18 (meisjes én jongens)
Wanneer?
woensdag 29 maart 20.00 u
Waar?
clubhuis - 't Kroontje

 
27-3-2023 Junioren