Roomburg hockeycursus voor scholieren via Schoolsport071

31-3 Nieuws
Corona heeft voor sportverenigingen nog steeds grote gevolgen: de instroom van nieuwe leden blijft in vrijwel alle sporten achter. Kinderen met een leeftijd van 5 t/m 12 jaar zijn opnieuw minder lid van een sportvereniging terwijl sporten en bewegen juist zo hoog op de agenda staat vanwege het belang voor de gezondheid en het bieden van een uitlaatklep en sociale functie.

LHC Roomburg ziet het vooral terug bij de jongens. Net zoals bij bijna alle sportbonden (behalve bij Sportvisserij Nederland) loopt het aantal jongens bij de Jongste Jeugd terug. De oplossing zoeken in steeds meer meiden aannemen bevordert de toekomstige feestvreugde tijdens de AB-feesten en TD's niet. Liever laten we scholieren zien hoe leuk het is om bij Roomburg te hockeyen!

Daarom starten we na 10 jaar opnieuw met twee kennismakingscursussen hockey via schoolsport:
  • 7 t/m 12 jaar (start 12 mei): Tijdens de eerste training leer je echte basisvaardigheden. Daarna train je drie keer mee met een team van eigen leeftijd. Als je het leuk vindt mag je op zaterdag ook mee naar de thuiswedstrijden om plaats te nemen in de dug-out. Zo ervaar je het echte teamgevoel! De laatste twee trainingen krijg je gerichte vaardigheidstrainingen met alle (andere) nieuwe leden van jouw leeftijd. Als je besluit om ook lid te worden, ben je meteen klaar om in te stromen in een team!
  • (bijna) 5 en 6 jaar (start 14 mei): De 'Funkey's spelen / trainen / hockeyen op zondagochtend op onze nevenlocatie Trigon aan de Cronesteinkade. Meisjes en jongens door elkaar. Met heel veel lol en spelplezier. Via Schoolsport071 kan je 6 keer meedoen om dit te ervaren en om te bekijken of hockey jouw sport is.
Aanmelding loopt via Schoolsport071. Zegt het voort in je klas en op school!

NB: Als je al weet dat hockey jouw sport is en je zeker lid wilt worden; meld je dan direct aan via onze website om verzekerd te zijn van een plek!

 
31-3-2024 (Jongste) Jeugd