Vincent de Geus stopt bij Roomburg Heren 1

13-2 Nieuws
Van de andere leden was het al bekend, maar ook Vincent de Geus stopt aan het einde van dit seizoen als staf van Heren 1. Via dit bericht willen we onze waardering benadrukken voor de bijzondere toewijding waarmee Vincent zijn rol als hoofdcoach Heren 1 bij Roomburg vervult. ‘Vertrekken op je hoogtepunt’ is hier zeker van toepassing!

Vincent de Geus (39 jr.) kwam als ‘kind van de club’ na de jeugdopleiding zelf als speler in Heren 1 terecht. Hij trainde al meerdere jeugdteams maar is sinds 2014 betrokken bij de staf van Heren 1, aanvankelijk als assistent trainer, later als hoofdtrainer. Gestructureerd bouwde hij aan het eerste Heren team en aan zijn staf. Met zijn realisme, bescheidenheid, positieve instelling en sterke communicatieve vaardigheden zorgde hij voor een veilige en bijzonder goede sfeer waarin spelers zich optimaal konden ontwikkelen. Onder zijn bezielende leiding heeft het team belangrijke victories behaald, met als hoogtepunten de promotie naar de Overgangsklasse en natuurlijk de onwaarschijnlijke prestaties voor de Gold Cup als ‘reuzendoder’ waardoor we in de Leidse Sportprijzen vielen. Zijn technische kennis, tactisch inzicht en persoonlijkheid hebben een doorslaggevende rol gespeeld bij het behalen van deze resultaten. Daarnaast bleef hij ook nog altijd even betrokken bij de jeugdopleiding: elke zaterdag aanwezig om te scouten en te helpen bij de jeugd. Het afscheid zal daarom voor Vincent zélf ook niet makkelijk zijn: "Het voelt als het laatste hoofdstuk van een fascinerend jongensboek: betreurenswaardig dat het einde nadert omdat je er zoveel plezier aan beleeft, maar als je het boek uit hebt gelezen overheerst gelukkig het gevoel dat het prachtig was!”

De laatste jaren werd Vincent bijgestaan door Hans Streeder (65 jr.), vaak de ‘Louis van Gaal van het hockey’ genoemd. Na ’klussen’ bij HGC, Rotterdam, Laren, Pinoké, het Nederlands Elftal, het nationale team van India en HDM kwam de Leiderdorpse ’Louis’ in 2019 Roomburg versterken. Hij wilde al veel eerder stoppen en na 45 jaar trainerschap houdt hij het nu écht voor gezien. Wij hebben toch mooi nog vier jaar van zijn ervaring mogen profiteren.

Sinds 2020 was ook Oskar Snijders betrokken, eerst als trainer en het laatste jaar als assistent-coach. Daarnaast werden de trainer-coaches sinds 2017 nog ondersteund door Fred Driessen, de zorgzame en bevlogen teammanager die met veel liefde voor het team een hoop kleur heeft gegeven aan het geheel.

We mogen nog een tweede seizoenshelft van deze staf genieten maar we gaan Vincents toewijding, professionaliteit en persoonlijke betrokkenheid bij de club erg missen. Voorzitter Bas Pietersen: "Vincent is het toonbeeld van Een Leven lang Roomburg. Van de allerjongste jeugd tot succesvol en zeer betrokken trainer van Heren 1, alias ‘de reuzendoder’. Je zou er een boek over kunnen schrijven. We zijn trots dat Roomburg daarvoor het decor en de context heeft mogen bieden. We gaan met Jasper Kokx en de spelers van Heren 1 op zoek naar een nieuwe held voor Roomburg.”


Foto's: iMedion | Jeannet
 
13-2-2024 Tophockey mannen