Gold Cup avontuur ten einde 🏆

8-3 Nieuws
Gisteravond is aan het Gold Cup avontuur van Heren 1 een einde gekomen, maar wat een mooi avontuur is het geweest! Net gepromoveerd vanuit de eerste klasse en als nieuwkomer binnen de Gold Cup de kwartfinale spelen tegen zevenvoudig landskampioen Kampong: je kunt alleen maar respect hebben voor dit gouden team!

Nadat Heren 1 drie keer Roomburg op zijn grondvesten had doen trillen voor de winterstop, mocht onze ‘reuzendoder’ nu zijn kunsten laten zien op de Klapperboom, het hoofdveld van de ruim drieduizend leden tellende en grootste hockeyclub ter wereld. Dat Kampong Roomburg serieus nam na de verrassende overwinningen op Hoofdklassers Klein Zwitserland en HDM, bleek uit de opgestelde selectie. Maar liefst zes internationals, waaronder hét strafcornerkanon van Oranje Jip Janssen, stonden op het veld. Ongelooflijk dat onze mannen zich hieraan mochten meten!

Alléen hoefden ze het niet te doen. Ze werden toegejuicht door de 88 supporters uit de dubbeldek bus en de vele fans die met eigen vervoer waren gekomen. In de eerste kwart mochten we nog even dromen van de zoveelste stunt van Heren 1, toen we na de goal van aanvoerder Pepijn Mattie en de benutte strafbal van Bob van Brussel even voorkwamen. De stadion speaker met de de 1-1 en 1-2 voor 'Roompot' maakte heel wat los bij het uitzinnige publiek, maar in het tweede kwart kwam daar een realistisch einde aan. Hoewel de dubbele cijfers (uitslag 11-2) doen vermoeden dat het een walk-over was, heeft het team van Vincent de Geus bij tijd en wijle echt kunnen laten zien dat ze goed kunnen hockeyen (zes strafcorners!). Mattie: "Een ervaring rijker, een illusie armer. We hebben er heel even aan mogen ruiken, maar ja, dan schakelen ze een tandje bij en voel je je een pion op het veld. Maar goed, we mogen met trots terugkijken op dit mooie avontuur."

En zo is het: het is geen schande om je hoofd te moeten buigen voor zo'n grootmacht. Bedankt voor het mooie avontuur! 
Lees wat het Leidsch Dagblad erover schrijft en bekijk de foto's van Jan Kruijdenberg/Orange Pictures. 
8-3-2024 Tophockey mannen