Eerbetoon vertrekkende staf en spelers Heren 1 zondag a.s.

10-5 Nieuws
Heren 1 speelt zondag 12 mei de laatste thuiswedstrijd in de Overgangsklasse poule A. Hierna nog maar één reguliere competitie wedstrijd te gaan voor onze vaandeldrager. Het is al een tijd bekend dat we afscheid moeten gaan nemen van de huidige stafleden. Dat dit nieuws oud is maakt het niet minder spijtig. Ook een aantal spelers stopt na dit seizoen in verband met werk of studie.

Bij winst, deze of volgende week, krijgen we nog een bonus van onze Reuzendoder: play-off wedstrijden voor de Promotieklasse, de op één na hoogst haalbare klasse! Wellicht vindt een van deze ook nog onder de molen plaats, maar dat is op dit moment nog onzeker. Het bestuur zal daarom deze laatste reguliere competitie thuiswedstrijd benutten om een eerbetoon te brengen aan de vertrekkende Roomburg Iconen die de club zoveel hebben gebracht! 

Kom dus zondag 14.45 u om deze mannen te zien schitteren en aansluitend een zeer verdiend eerbetoon te geven!!

***

Achtergrondinformatie (deels uit Roomburg nieuwsbericht 13 februari 2024):

Vincent de Geus (39 jr.) kwam als ‘kind van de club’ na de jeugdopleiding zelf als speler in Heren 1 terecht. Hij trainde al meerdere jeugdteams maar is sinds 2014 betrokken bij de staf van Heren 1: aanvankelijk als assistent trainer, later als hoofdtrainer. Gestructureerd bouwde hij aan het eerste herenteam en aan zijn staf. Met zijn realisme, bescheidenheid, positieve instelling en sterke communicatieve vaardigheden zorgde hij voor een veilige en bijzonder goede sfeer waarin spelers zich optimaal konden ontwikkelen. Onder zijn bezielende leiding heeft het team belangrijke victories behaald, met als hoogtepunten de promotie naar de Overgangsklasse en natuurlijk de onwaarschijnlijke prestaties voor de Gold Cup als ‘reuzendoder’ waardoor we in de Leidse Sportprijzen vielen. Zijn technische kennis, tactisch inzicht en persoonlijkheid hebben een doorslaggevende rol gespeeld bij het behalen van deze resultaten. Daarnaast bleef hij ook nog altijd even betrokken bij de jeugdopleiding: elke zaterdag aanwezig om te scouten en te helpen bij de jeugd. Het afscheid zal daarom voor Vincent zélf ook niet makkelijk zijn. In februari zei hij: "Het voelt als het laatste hoofdstuk van een fascinerend jongensboek: betreurenswaardig dat het einde nadert omdat je er zoveel plezier aan beleeft, maar als je het boek uit hebt gelezen overheerst gelukkig het gevoel dat het prachtig was!”

De laatste jaren werd Vincent bijgestaan door Hans Streeder (65 jr.), vaak de ‘Louis van Gaal van het hockey’ genoemd. Na ’klussen’ bij HGC, Rotterdam, Laren, Pinoké, het Nederlands Elftal, het nationale team van India en HDM kwam de Leiderdorpse ’Louis’ in 2019 Roomburg versterken. Hij wilde al veel eerder stoppen en na 45 jaar trainerschap houdt hij het nu écht voor gezien. Wij hebben toch mooi nog vier jaar van zijn ervaring mogen profiteren.

Sinds 2020 was ook Oskar Snijders betrokken, eerst als trainer en het laatste jaar als assistent-coach. Daarnaast werden de trainer-coaches sinds 2017 nog ondersteund door Fred Driessen, de zorgzame en bevlogen teammanager die met veel liefde voor het team een hoop kleur heeft gegeven aan het geheel. 

We gaan de toewijding, professionaliteit en persoonlijke betrokkenheid bij de club van deze staf erg missen. Voorzitter Bas Pietersen: "Vincent is het toonbeeld van 'Een Leven lang Roomburg'. Van de allerjongste jeugd tot succesvol en zeer betrokken trainer van Heren 1, alias ‘de reuzendoder’. Je zou er een boek over kunnen schrijven. We zijn trots dat Roomburg daarvoor het decor en de context heeft mogen bieden.

Meer kinderen van de club nemen afscheid, maar dan als speler van Heren 1. Micha Laurey, lid van Roomburg sinds de Jongste Jeugd waarvan zeven jaar als speler van Heren 1, is toe aan een volgende levensfase zonder dit intensieve hockey met heen en weer gereis vanuit Amsterdam. Ook latere instromers Tom Kouwenhoven (vijf jaar H1) en Martijn (een jaar H1) & Rogier Dolman (vier jaar H1) nemen afscheid omdat ze door werk en/of studie geen kans meer zien het te combineren. Reserve keeper Steven Timmer wil graag zelf weer wedstrijden spelen op zondag en houdt het daarom voorlopig bij één Roomburg seizoen. We gaan alle vertrekkende missen!

Foto's: iMedion | Jeannet


 
10-5-2024 Tophockey mannen