Dames 1 en Heren 2 nog volop kans op promotie

13-6 Nieuws Dames 1 is nog steeds verwikkeld met Overbos uit Beverwijk in een nietsontziende strijd voor die felbegeerde tweede plaats, die rechtstreeks toegang geeft tot promotie naar de eerste Klasse. Het team van Joost van Eyk heeft vorige week hard aan het doelpunten saldo gewerkt: met maar liefst 7-4 werd gewonnen van Amersfoort D1, het team dat 2 weken geleden nog gelijk speelde tegen Overbos. Dit moet een voorteken zijn!

Onze dames mogen zondag om 12:45 uur hun laatste wedstrijd spelen tegen WFHC Hoorn in Zwaag (50 min rijden). De dames uit Beverwijk moeten hun tweede plek verdedigen tegen de nummer 1 uit de poule in Alkmaar. Wanneer Roomburg wint en Overbos verliest of gelijk speelt, mogen onze dames een feestje bouwen, en wij met hen!! Ga zondag dus Dames 1 naar de overwinning schreeuwen! 

Of kies je toch voor Heren 2? Het opleidingsteam van Ivo Klap en Felix Paardekooper speelt namelijk om 13.15 uur de laatste wedstrijd tegen Pinoké H3 in Amstelveen (30 min rijden). Onze mannen staan slechts 1 punt achter op deze nummer 1 in de Reserve Overgangsklasse poule, dus in dit rechtstreekse duel gaat uitgevochten worden wie kampioen wordt en promoveert naar de Reserve Hoofdklasse. Stel je eens voor dat het onze mannen lukt… Dan kunnen we volgend seizoen menig oud-international tegenkomen op onze velden, die laat zien hoe hockey echt gespeeld dient te worden.

De keuze is moeilijk want beide teams verdienen natuurlijk alle support! 
Het zou geweldig zijn als er bij beiden zoveel mogelijk mensen langs de lijn staan om onze dames en heren aan te moedigen en zo te helpen om die promotie af te dwingen. En wie weet, mogen we zondagmiddag dus weer een feestje bouwen op Roomburg. Daar zijn we goed in dat gaan we zeker doen als het (een van de twee) lukt!

Om 15.00 uur kijken we hoe Oranje het opneemt tegen Polen in een heel ander spelletje ⚽, dus gezellig wordt het sowieso. Kom zondag ook naar de club!

Foto:iMedion | Jeannet
 
13-6-2024 Tophockey vrouwen