G.H.C. RAPID D1 - D01: 0 - 2

Gespeeld op: 29-9-2019

Battle of the Windmills

Het was zondagochtend en echt hollands kut weer. Een mooie dag dus om helemaal in Gorinchem een wedstrijdje te spelen. Toen we na een uur rijden uit de auto's stapten, kwamen we erachter dat deze wedstrijd nog een bijzonder tintje had. Door de molen die naast het clubhuis stond te draaien, werd de wedstrijd gedoopt tot 'Battle of the Windmills'.

We waren daardoor allemaal vastberaden om er nog een tandje bij te doen en begonnen scherp aan de wedstrijd. Rapid zat er meteen bovenop, ze lieten niet over zich heen lopen. De cirkel werd een aantal keer bereikt, maar het lukte ons nog niet om de bal in het doel te krijgen. Totdat Chaja via de linkerkant de cirkel inliep en op de achterlijn met haar backhand uithaalde. De keepster rekende op een voorzet, maar de bal verdween in de korte hoek. 0-1 dus, in de 11de minuut.

Na dat doelpunt lieten we Rapid meer in hun spel komen en hun kleine nummer 10 dribbelde vaak tussen een paar van onze meiden door. Gelukkig wisten onze verdedigers de aanvallen op tijd af te stoppen en ook Daya liet zich niet passeren. Het zou alleen wel lekker zijn als we er een doelpuntje bij konden prikken.

In de rust trakteerde Liesanne ons op Buenos, jippie! Dat is weer eens wat anders dan druifjes. Helaas konden we dat in het derde kwart niet meteen omzetten in een doelpunt. Het bleef gelijk opgaan en Maurits benaderde in de drinkpauze dat we geen pokke-end gereden hebben om gelijk te spelen of verliezen. Door scherper druk te zetten en sneller te passen kwamen we er in het laatste kwart steeds beter uit.

Na een actie aan de rechterkant van de cirkel drukte Dimmy de bal op de voet van een verdedigster van Rapid en kregen we een strafcorner. Het aangeven ging niet helemaal volgens plan, maar Annemiek wist de bal toch zo te flatsen dat Dimmy hem in het goal kon tippen. 0-2, in de 59e minuut!

Zo konden we de wedstrijd rustig uit spelen en met 3 punten in de tas weer naar Leiden terugkeren.

Tot volgende week thuis om 12:45 tegen Dordrecht! 

Liefs,

Dames 1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Dordrechtse Mixed Hockey Club D1
MHC Forescate D1
Dopie D1
Berkel Rodenrijs D1
Groen-Geel D1
HC Ypenburg D1
VMHC Pollux D1
R.M.H.C. de Pelikaan D1