D01 - Dordrechtse Mixed Hockey Club D1: 5 - 2

Gespeeld op: 6-10-2019

Het regende goals!

Hoe dichter bij Dord, hoe rotter het wordt. Gelukkig speelden we thuis op ons eigen veldje, maar rotweer was het wel. Na een natte, maar gezellige teamfotosessie verzamelden we ons in het hok om naar het strijdplan van Maurits te luisteren. Vooral de hoge druk was belangrijk, zodat Dordrecht niet de ruimte zou krijgen om goede passes uit te zoeken. We kwamen goed uit de startblokken en zaten meteen dicht op de speelsters van Dord. Het duurde dan ook niet lang voordat Laurette, na een mooie actie aan de zijlijn, de cirkel aan de linkerkant binnen kon lopen. Ze haalde uit met haar backhand en de bal ging omhoog en voorlangs. Gelukkig kwam Dimmy aangesneld om de bal bij de tweede paal uit de lucht in de goal te tippen. 1-0, in de 8e minuut!
Het begin was er, maar Dordrecht begon ook beter in de wedstrijd te komen. Met hun viermans-middenveld kwamen ze er af en toe handig uit en hadden onze verdedigers het lastig genoeg om de snelle spitsen af te stoppen. De wedstrijd was redelijk open en er waren kansen voor allebei de ploegen. Gelukkig was daar Elke, die na een actie en doelpoging van Chaja klaarstond om de rebound uit de stuit in de goal te slaan. 2-0, in de 20e minuut! 

In de rust legde Maurits nog een keer uit hoe we onze tegenstanders het beste vast konden zetten. We moesten ons niet gek laten maken, maar de baas zijn in onze eigen zone. Dat wierp meteen zijn vruchten af, want uit een goed veroverde vrije slag op het middenveld kon Janneke aangespeeld worden. Ze kwam aan de linkerkant van het doel uit, maar kon hem voor krijgen op Laurette, die hem er netjes in tikte. 3-0, in de 36e minuut! Daarna volgde er een mindere fase van onze kant. We speelden rommelig en kwamen er daardoor niet goed uit bij het opbouwen. Dordrecht stond ook hoog opgesteld, waardoor ze meteen gevaarlijk waren in balbezit. Toen Froukje een dreigende aanval afstopte met een sliding op de achterlijn, besloten de scheidsen na overleg om een strafbal te geven. Daya zat nog met haar legguard bij de bal, maar hij ging er toch in. 3-1 dus.. 

Dit lieten we niet zomaar gebeuren, dus in het laatste kwart deden we er alles aan om nog een keer te scoren. Na wat discussie over een vrije slag lette Dord niet goed op, waardoor Liesanne de bal zo de cirkel in kon slaan. Daar stond Dimmy klaar, om de bal met haar backhand in het goal te slaan. 4-1, in de 60e minuut. Niet snel daarna kon Annemiek vanaf links een voorzet op Judith geven, die de bal prachtig in de kruising tipte. Zo werd het 5-1 in de 64e minuut. Het was duidelijk dat de 3 punten op Roomburg bleven, maar helaas wist Dordrecht toch nog een doelpunt te maken uit een goed ingeslagen strafcorner.

De eindstand van het regenachtige duel werd dus 5-2 en zo zijn er weer wat punten gescoord in 'De minuut'. Gefeliciteerd Thomas, Jan-Willem en Familie de Jong, jullie hebben allemaal een punt verdiend. Helaas nog geen dubbele punten om uit te delen, maar aanstaande zondag gaan we weer een poging wagen om op precies de juiste minuten te scoren!

Liefs,

Dames 1 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
G.H.C. RAPID D1
MHC Forescate D1
Dopie D1
Berkel Rodenrijs D1
Groen-Geel D1
HC Ypenburg D1
VMHC Pollux D1
R.M.H.C. de Pelikaan D1