MHC Forescate D1 - D01: 1 - 2

Gespeeld op: 13-10-2019

Beste supporters van dames 1,

Zondag was de dag van de dubbele derby. Dames 1 en Heren 1 speelden namelijk allebei uit op Forescate. Met veel publiek langs de kant konden we er een hele mooie dag van maken. Dan moesten we alleen wel nog even winnen.

En dat we niet even zouden winnen, werd vanaf minuut 1 duidelijk. Forescate speelde halfcourt, waardoor het lastig was om in hun cirkel te komen. We probeerden om ze heen te passen en met de lange bal de spitsen te bereiken, maar voorlopig nog zonder succes. 

Tegelijkertijd werd Forescate snel gevaarlijk wanneer ze de bal veroverden. Met goed geplaatste scoops wisten ze hun snelle spitsen een aantal keer slim weg te sturen. Gelukkig lieten onze verdedigers zich niet zomaar voorbijspelen en hielden we ons goal schoon. 

Met de brilstand gingen we de rust in. Er moest in de tweede helft wel wat gaan gebeuren om de punten mee naar Roomburg te mogen nemen. We kregen niet veel ruimte, dus moesten we wat meer op de tip en de strafcorner proberen te spelen. Ook moesten de spitsen nog iets hogere druk zetten, zodat Forescate geen tijd had om een goede pass uit te zoeken. 

Vol strijdlust begonnen we aan de tweede helft. De hoge druk leverde ons veel balbezit op en al snel kregen we een strafcorner mee. Helaas was de uitvoering niet goed genoeg en kon Forescate weer opbouwen. Niet lang daarna mochten zij ook klaar gaan staan om een strafcorner te nemen. Een harde sleep vanaf de kop ging maar net naast het goal. Het was dus erg spannend in Voorschoten, maar nog steeds waren allebei de doelen nog leeg. 

In het laatste kwart moest het dus gebeuren. Maurits vroeg nog even voor de zekerheid of we genoegen namen met een punt, maar gelukkig riep iedereen heel hard 'nee!'. Volle bak gingen we er tegenaan en meteen kwamen we al een aantal keer de cirkel in. Er werden schitterende acties gemaakt, maar hij ging er nog niet in. Totdat Anna besloot een actie te maken en de cirkel in te lopen. Ze haalde uit met haar voorhand en Jans tikte de bak bij de linkerpaal binnen. 0-1, in de 64e minuut! We vierden het doelpunt uitbundig, maar ondertussen was Forescate gebrand om iets te terug te doen. 

Iedereen op sportpark Adegeest voelde de spanning oplopen, toen Forescate een strafcorner mee kreeg. Ze gaven de bal kort aan en wisten hem voor te geven op de tip... Het was 1-1 en we hadden nog maar een paar minuten te spelen. Het hele team voelde zich bestolen en met zijn allen zetten we alles op alles om het winnende doelpunt te maken. Iedereen liep de longen uit zijn lijf en wonder boven wonder wist Lies de bal bij Judith te krijgen, die uitdraaide en de bal voorlangs pushte. Jans stond daar gelukkig klaar om de bal erin te tikken en zo gingen we toch nog als winnaars van het veld! 1-2, in de 70e Minuut. 

Wat een wedstrijd was dit, maar gelukkig zijn de punten weer binnen.

Liefs,

Dames 1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
G.H.C. RAPID D1
Dordrechtse Mixed Hockey Club D1
Dopie D1
Berkel Rodenrijs D1
Groen-Geel D1
HC Ypenburg D1
VMHC Pollux D1
R.M.H.C. de Pelikaan D1