D01 - Dopie D1: 5 - 2

Gespeeld op: 27-10-2019

Beste supporters van dames 1,

Na een lekkere vrije zondag ging de competitie op zondag 27 oktober weer verder. Op het programma stond Dopie, een studentenclub uit Delft. Voor de afslag trakteerden de tegenstanders ons op een mooi liedje, inclusief bijpassende choreografie op de middenlijn.
Het was een interessant gebeuren, maar wij waren niet echt onder de indruk. Misschien dat het er zelfs voor zorgde dat we ze onderschatten, want we begonnen slap aan de wedstrijd. Foute passes, net te laat voor de man, het was het allemaal net niet. Dopie deed niet veel bijzonders, maar wij kwamen maar niet goed in ons spel. Zo kregen we in het eerste kwart al de 0-1 tegen, na een scherpe aanval van de Delftse meiden.

In de drinkpauze was Maurits uiteraard in alle staten. We hadden dit seizoen nog niet zulk slecht hockey laten zien en met zijn sleutels in zijn hand dreigde hij om in zijn auto te stappen en weg te rijden. Er moest echt wat gaan veranderen wilden we deze wedstrijd naar ons toe trekken.
Het tweede kwart leek er al iets meer energie in het spel te komen, maar toch wisten we nog niet goed om te gaan met het compact spelende Dopie. We kwamen er niet doorheen en het was fijn dat we tijdens de rust een nieuw plan van aanpak konden maken.

Maurits was nog steeds boos, maar nu kon hij tenminste uittekenen wat we in ons spel moesten gaan veranderen. Slimmer omgaan met de ruimtes en tussen de driehoekjes van Dopie komen, moest ons doelpunten op gaan leveren. Zo gezegd, zo gedaan. In de 45e minuut kwam Chaja aan de bal en wist ze met een hard forehand schot de keepster te passeren, 1-1! 
Dit gaf natuurlijk vertrouwen en we kwamen weer terug in ons aanvallende spelletje. Dimmy kon na een mooie pass van Liesanne de cirkel vanaf rechts binnenlopen en de bal met haar backhand in het doel leggen. 2-1, in de 49e minuut! Ook de aanvallende corner die we daarna haalden werd goed uitgespeeld door Chaja en binnen getipt door Laurette. 3-1, in de 52e minuut. 

Zo waren we binnen 10 minuten weer helemaal terug in de wedstrijd en het plan was om dit in het vierde kwart verder uit te bouwen. Helaas dacht Dopie daar anders over en waren ze met een schot vanaf kop cirkel Daya te slim af. 3-2 was de tussenstand, maar we waren nog niet klaar.
Het gas ging er nog even op en na een snelle uitbraak wist Laurette na een 1 op 1 met de keep de 4-2 te scoren in de 64e minuut. We sloten de wedstrijd af met een goede aanvallende corner die na een slag van Laurette door Janneke werd binnengetipt. Zo werd het toch nog 5-2, in de 70e minuut. 

We zijn heel erg blij dat we na onze dramatische eerste helft met elkaar zijn opgestaan en uiteindelijk toch overtuigend hebben weten te winnen. Nog blijer waren we toen we hoorden dat we door deze winst de koppositie hebben overgenomen. Er komen nog een aantal hele spannende wedstrijden aan, die bepalen hoe we de winterstop ingaan. We hopen dan ook op jullie support!

Tot volgende week in Berkel en Rodenrijs!

Liefs, 

Dames 1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
G.H.C. RAPID D1
Dordrechtse Mixed Hockey Club D1
MHC Forescate D1
Berkel Rodenrijs D1
Groen-Geel D1
HC Ypenburg D1
VMHC Pollux D1
R.M.H.C. de Pelikaan D1