Berkel Rodenrijs D1 - D01: 3 - 1

Gespeeld op: 3-11-2019

Beste supporters van dames 1,

Zondag stond de eerste in een reeks spannende wedstrijden op de planning. Na onze overwinning gaan wij aan kop, gevolgd door Pollux, Groen-Geel en Berkel. Precies die ploegen komen we voor de winterstop nog tegen, te beginnen met een bezoek aan Berkel en Rodenrijs.

Tijdens de training hadden we al veel aandacht besteed aan het compacte spel van Berkel en wisten wat er moest gebeuren. We begonnen scherp aan de wedstrijd af te maken, maar al snel kregen we een strafcorner mee. Chaja sloeg de bal snoeihard over de liggende keeper heen op de plank. 0-1, in de 24 minuut!

Het leek wel of het tegendoelpunt het vuur van Berkel had aangewakkerd, want ze werden opeens gevaarlijk. Als wij de bal hadden zaten ze er telkens meteen met z'n drieën bij en zo haalden ze ons helemaal uit ons spel. Dit resulteerde al snel in een aanvallende corner, die Daya er goed tegenhield.  De bal was alleen nog niet de cirkel uit en een speelster van Berkel wist hem hoog in de korte hoek te schieten. 1-1 was de stand waarmee we ook de rust in gingen.

Het was duidelijk dat wij vandaag onze dag niet helemaal hadden, we moesten erg hard werken om in ons spel te komen. Er was nog niets aan de hand, we zouden in de tweede helft nog genoeg tijd hebben om doelpunten te maken. Vol goede moed gingen we weer van start en probeerden de wedstrijd naar ons toe te trekken. Helaas gooide Berkel in het derde kwart roet in het eten door na een simpel uitgespeelde aanval de 2-1 maken.

Onze tegenstanders oogden feller, sneller en sterker, terwijl wij niet goed meer wisten hoe we het moesten organiseren. Toch gingen we er in het vierde kwart alles aan doen om de gelijkmaker te scoren. Er werd naar voren gescoopt en geflatst, de middenvelders kwamen hoog op en we probeerden de cirkel aan te vallen. We kwamen dichterbij, maar de laatste pass kwam vaak in de stick van de tegenstander terecht. En als dat nog niet frusterend genoeg was, wist hun snelle spits na een uitbraak ook nog de 3-1 te scoren. Daarmee was de eindstand bepaald en heeft Berkel deze slag gewonnen.

Gelukkig wordt de competitie niet op een wedstrijd bepaald en staan we door het gelijkspel van Pollux en Groen-Geel nog steeds bovenaan. Na de wedstrijd werd er door het team nog lang nagepraat over wat we anders hadden moeten doen. Tegen Ypenburg gaan we weer laten zien wat we in huis hebben, zodat we met een goed gevoel de laatste wedstrijden in kunnen gaan.

Tot zondag op Roomburg!  

Liefs,

Dames 1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
G.H.C. RAPID D1
Dordrechtse Mixed Hockey Club D1
MHC Forescate D1
Dopie D1
Groen-Geel D1
HC Ypenburg D1
VMHC Pollux D1
R.M.H.C. de Pelikaan D1