D01 - Groen-Geel D1: 1 - 0

Gespeeld op: 10-11-2019

Beste supporters van Dames 1,

Nadat we vorig weekend niet onze beste dag hadden bij Berkel, moest het deze week wel echt gebeuren tegen Groen Geel. Met maar 1 punt verschil op de ranglijst betekende deze wedstrijd letterlijk erop of eronder. Als dat nog niet spannend genoeg was, vertelde de statistieken ons ook dat Groen Geel nog niet had verloren dit seizoen. Ga er maar aan staan.

We begonnen rommelig en onrustig aan de wedstrijd, waardoor onze tegenstanders meteen een keer gevaarlijk konden worden. Gelukkig bleef het bij een strafcorner tegen en was Daya scherp. Groen Geel zette hun press hoog neer, waardoor we moeite hadden met opbouwen. Met scoops en lange ballen probeerden we de aanvallers te bereiken, maar nog zonder succes. De verdedigers van de tegenstander waren stug en niet van plan een doelpunt weg te geven. Ook een uitgespeelde variant in een aanvallende strafcorner wilde er niet in.

Richting het einde van de eerste helft begonnen we de ruimtes al beter te vinden en gingen we meer om Groen Geel heen spelen. In het tweede kwart zijn zij dan ook bijna niet meer bij ons in de cirkel geweest. Tot een doelpunt kwam het alleen nog niet. We wilden te snel een mooie eindpass geven, zonder succes.

Maurits gaf in de rust dan ook aan dat we meer moesten gaan combineren. Door meer te passen zouden we Groen Geel weg kunnen tikken. Al snel werd duidelijk dat Groen Geel de punten ook wel heel graag mee naar Wassenaar wilden nemen. De meiden waren fel en nog steeds op jacht naar een doelpunt. Als antwoord daarop zetten wij onze druk nog hoger neer. Zodra de bal rolde, gingen onze spitsen erop af. Hierdoor kon Groen Geel niet veel meer dan een scoop geven. Die wisten wij goed af te stoppen, waaruit we dan weer konden counteren. Dit leverde onze derde aanvallende corner op.

Veel echte veldkansen hadden we nog niet gehad, dus het zou wel heel lekker zijn als we deze corner konden verzilveren. Op kop werd besproken wie hem ging nemen en iedereen ging klaar staan. Na een goede aangeef en stop, sloeg Liesanne de bal er prachtig in! 1-0, in de 52e minuut! Heel erg fijn om van de nul af zijn, maar we hadden nog even te gaan.

Wat volgde was een spannend laatste kwart, met veel kansen op de 2-0 en nog een paar dreigende uitbraken van Groen Geel. Helaas wisten we de kansen niet te verzilveren, maar de nul werd wel gehouden. Wat een opluchting toen het laatste fluitsignaal klonk! De 3 punten bleven onder de molen en zo blijven aan kop in de Tweede Klasse B.

Volgende week spelen we bij hekkensluiter Ypenburg, tot dan!

Liefs,

Dames 1 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
G.H.C. RAPID D1
Dordrechtse Mixed Hockey Club D1
MHC Forescate D1
Dopie D1
Berkel Rodenrijs D1
HC Ypenburg D1
VMHC Pollux D1
R.M.H.C. de Pelikaan D1