HC Ypenburg D1 - D01: 2 - 3

Gespeeld op: 17-11-2019

Beste supporters van Dames 1,

Zondag stond onze een-na-laatste competitiewedstrijd op het programma, tegen hekkensluiter Ypenburg. Ypenburg had vorige week gelijkgespeeld tegen onze concurrent Pollux, dus we wisten dat we op moesten passen. Na een goede oefenwedstrijd dinsdag tegen Craeyenhout waren we klaar om de strijd aan te gaan.

De warming-up en voorbereiding waren een beetje rommelig, omdat we pas heel laat het veld op konden. We moesten het doen met een klein oefenveldje en hadden nog maar 10 minuten over toen het waterveld vrij kwam. Het begin had scherper gekund, we moesten dan ook meteen al een aanval af zien te stoppen. Ypenburg zette vanaf de afslag al hoge druk, waardoor wij moeite hadden met het opbouwen. Door rustig te blijven passen wisten we er gelukkig wel goed doorheen te komen en een strafcorner af te dwingen. Beheerst sloeg Liesanne de bal strak in de hoek, 0-1 in de 6e minuut!

Fijn om zo snel te scoren, maar echt lekker zaten we nog niet in de wedstrijd. Door veel slordigheidjes kwam Ypenburg makkelijk in balbezit en moesten we weer in de verdediging. Ze hadden een aantal snelle speelsters die erg gevaarlijk waren, dus we moesten echt minder risico nemen. Meteen na het begin van het tweede kwart wisten we nog een strafcorner te behalen. Laurette ging klaarstaan en sloeg de bal hard op de plank. 0-2, in de 18e minuut! Ondanks deze comfortabele voorsprong bleven we slordig spelen en maakten we lang niet altijd de goede keuzes in het veld. 

In de rust drong Maurits erop aan dat we het spel simpel moesten houden en de makkelijke pass moesten zoeken. We maakten het onszelf onnodig moeilijk door meteen de snelste weg naar het goal te spelen. Ook het algehele energieniveau moest omhoog, er werd te weinig gelopen. 

Het derde kwart begon, maar het opbouwen ging nog steeds moeizaam. Hierdoor kwam Ypenburg in balbezit en moest Emma in de cirkel in actie komen. De scheidsrechter vond dat ze daarbij een opzettelijke overtreding maakte en gaf een strafbal tegen. De meningen zijn hier nog steeds over verdeeld, maar Daya ging klaarstaan in de goal. De strafbal ging erin en zo stond het 1-2. Boos en teleurgesteld in de scheids kwamen we bij elkaar in de drinkpauze. 

We hadden nog één kwart over om te laten zien dat wij toch echt de koploper in de Tweede klasse zijn. Alle energie werd bij elkaar geraapt om onze voorsprong uit de bouwen. Er werd beter rond gepasst en goed gecombineerd. Na een mooie actie op het middenveld kwam de bal hard de cirkel in, waarna hij omhoog ging via een verdediger van Ypenburg. Dimmy stond gelukkig klaar om de bal nog snel een tikje richting het doel te geven. Zo werd het 1-3, in de 57e minuut! Uit een strafcorner tegen viel uiteindelijk nog de 2-3, maar de 3 punten gingen gelukkig mee naar Roomburg. 

Het was geen wedstrijd om trots op te zijn, dus tegen Pollux moeten we echt nog even knallen als we als koploper de winterstop in willen gaan. We zien jullie zondag graag weer langs de lijn!

Liefs,

Dames 1 

Ps: Voor de liefhebber spelen wij aankomende vrijdag nog een keer UIT tegen Ypenburg om 20:30, maar dan voor de Silvercup!

Andere verslagen

Tegenstander Datum
G.H.C. RAPID D1
Dordrechtse Mixed Hockey Club D1
MHC Forescate D1
Dopie D1
Berkel Rodenrijs D1
Groen-Geel D1
VMHC Pollux D1
R.M.H.C. de Pelikaan D1