D01 - VMHC Pollux D1: 4 - 1

Gespeeld op: 24-11-2019

Beste supporters van Dames 1,

Nadat we vrijdagavond de silvercup wedstrijd overtuigend hadden gewonnen van Ypenburg, stond zondag dan echt de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Zoals Maurits tijdens de voorbespreking ook zei, onze eerste seizoenshelft sowieso al geslaagd met een plek in de top 3. Maar, het zou toch wel erg lekker zijn als we als koploper de winter in gaan. Daarvoor moesten we Pollux zien te verslaan, de nummer 3 van de ranglijst.

We hadden de afgelopen weken een paar geblesseerden, maar vandaag kon iedereen gelukkig weer mee spelen. Plan van aanpak: de druk hoog neerzetten, zodat Pollux geen kans zou krijgen om in de wedstrijd te komen. Met de door rijschool de Leidse gesponsorde wedstrijdbal begonnen we aan de wedstrijd. Het was te merken dat het voor beide partijen spannend was, want het begin was erg rommelig. In de eerste minuten waren er kansen voor ons, maar Daya moest ook in actie komen. Gelukkig was de eerste klap uiteindelijk voor ons: in de 8e minuut tipte Laurette de bal in het goal, 1-0!

Hierna ging Pollux meteen in de tegenaanval, waardoor we ook een aantal strafcorners achter elkaar af moesten stoppen. Dat lukte goed, totdat ze via een variant met een tip toch wisten te scoren, 1-1. Er was nog niets aan de hand, maar Maurits benadrukte in de drinkpauze dat we gretiger moesten gaan spelen en tegelijkertijd zuiniger moesten zijn op ons balbezit.

Dit lukte aardig in het tweede kwart en we kwamen steeds meer in ons spel. Na een actie van Marjolein op de achterlijn wist Jans de bal uit een stuiter in het doel te tennissen, 2-1 in de 31e minuut! Dit gaf vertouwen, maar Pollux was nog niet verslagen. Ze speelden slim, met twee centrale middenvelders die vaak aanspeelbaar waren. Het gebeurde vaak dat er tegenstanders opeens vrij stonden, tot frustratie van Maurits langs de lijn. De belangrijkste opdracht in de rust was dan ook om elkaar met naam en nummer maar het goede meisje te wijzen. Bovendien was het ons veld en stonden wij aan kop in de Tweede klasse B, dus we moesten harder vechten om dat te laten zien.

De boodschap was overgekomen en het derde kwart zat vol met mooie aanvallen en combinaties. Het lukte ons nog niet om te scoren, maar we speelden Pollux wel helemaal weg. Pas aan het einde van het kwart viel ons derde doelpunt, goed ingetikt door Jans. 3-1, in de 53e minuut! Het was duidelijk dat we de winst niet meer weg gingen geven. In het laatste kwart gaf Anna de genadeklap door een goed uitgespeelde aanval met een push af te ronden. 4-1, in de 55e minuut! Ondanks wat kansen over en weer, bleef dat de stand tot er werd afgefloten.

Dat betekent dat we als koploper en dus winterkampioen de winterstop in gaan, wat natuurlijk goed is gevierd na de wedstrijd. We  gaan nu goed uitrusten en ons daarna voorbereiden op een spannende tweede seizoenshelft. Bedankt voor jullie support en we zien jullie in maart graag weer langs de lijn!  

Liefs,

Dames 1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
G.H.C. RAPID D1
Dordrechtse Mixed Hockey Club D1
MHC Forescate D1
Dopie D1
Berkel Rodenrijs D1
Groen-Geel D1
HC Ypenburg D1
R.M.H.C. de Pelikaan D1