R.M.H.C. de Pelikaan D1 - D01: 1 - 1

Gespeeld op: 8-3-2020

Beste supporters van dames 1,

Na een stormachtige voorbereiding, inclusief een waanzinnig teamweekend naar Rome, stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma. We speelden tegen Pelikaan in het pittoreske Roosendaal, dus we moesten vroeg vertrekken om de afstand naar het zuiden te overbruggen. De resultaten in de oefenwedstrijden waren wat wisselvallig, dus er moest nu echt nog een schepje bovenop om drie punten binnen te kunnen halen.

Maurits legde in de voorbespreking de focus op aanvallend spel, met volle druk op de verdediging van de tegenstander. We moesten vooral uitstralen dat wij de koploper van de Tweede Klasse zijn. Vanaf het eerste fluitsignaal doken we er dan ook vol op. Met veel energie speelden we de Pelikaan meteen zoek, wat al snel resulteerde in de eerste doelpoging. De rebound kwam in Loes haar stick terecht, waarna ze de bal hard het doel in pushte. Het doelpunt werd al gevierd, maar de scheidsen hadden shadow gezien. De eindstand van het eerste kwart bleef dus 0-0.

In het tweede kwart kwam de Pelikaan vaker aan de bal en ging de wedstrijd wat meer op en neer. Onze tegenstanders speelden halfcourt, wat het lastig maakte om in hun cirkel te komen. Daarnaast hadden ze snelle spitsen, waardoor ze uit de turnover meteen gevaarlijk werden. In een van die turnovers bracht Froukje hun spits uit balans, waardoor ze languit op het veld terechtkwam. Zeer effectief verdedigd, maar het leverde Frouk wel een gele kaart op. Tot de rust moesten we het met een speelster minder doen, maar gelukkig wisten we ons doel schoon te houden.

De conclusie in de rust was dat we vooral op deze manier door moesten spelen, dan zou het doelpunt vanzelf vallen. Hockeyend waren wij namelijk echt de betere ploeg, alleen het halfcourt spel van de Pelikaan maakte het lastig om te scoren. Meer steekballen de diepte en de cirkel in, dat zou de oplossing moeten zijn. Met goede energie begonnen we aan de tweede helft, wat meteen een paar goede kansen opleverde. Loes kreeg op rechtsmidden de bal in de ruimte en speelde hem naar Dimmy, die richting kop cirkel liep. Met een harde klap sloeg zij de bal naar de linkerpaal, waar Jans hem prachtig binnentipte. 1-0, in de 42e minuut! Blijdschap alom, maar we moesten wel op jacht gaan naar dat tweede doelpunt.

In het laatste kwart hadden we een iets mindere fase, met slordige passes en onhandig balverlies. Hierdoor kon de Pelikaan vaker in onze cirkel komen, wat soms maar net goed afliep. We kregen dan ook in een korte tijd veel corners tegen, die we soms maar net wisten te stoppen. Bij misschien wel de achtste verdedigende corner ging het toch nog mis. Vanaf de kop sleepte de Pelikaan de bal laag in de linkerhoek. 1-1, met nog maar 10 minuten te spelen. Heel erg zonde, want we waren hockeyend nog steeds de betere ploeg. We gingen volle bak op zoek naar het tweede doelpunt.

We haalden nog een aanvallende corner en creëerden nog een paar spectaculaire kansen, maar het resulteerde helaas niet in een goal. 1-1 werd de eindstand op het scorebord, waar we toch vooral van baalden. Gelukkig liet de concurrentie ook punten liggen, waardoor we nog steeds op de eerste plek staan.

We willen de afgereisde supporters heel erg bedanken voor hun aanmoedigingen en we zien jullie allemaal graag volgende week om 12.45 op Roomburg voor de kraker tegen de Ijssel!  

Liefs,

Dames 1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
G.H.C. RAPID D1
Dordrechtse Mixed Hockey Club D1
MHC Forescate D1
Dopie D1
Berkel Rodenrijs D1
Groen-Geel D1
HC Ypenburg D1
VMHC Pollux D1