H01 - MHC De Warande H1: 2 - 0

Gespeeld op: 15-9-2019

 Roomburg H1- De Warande H1

Klotsende golven, schreeuwende meeuwen, pokkige zeelieden. Kapitein ‘Eenaderige Mattie’, stuurman van de SS Roomburg, had al vele jaren op zijn schip gesleten. Van kokosnootvangsten op de Bahama’s tot koopvaardijschepen enteren, van veel verschillende vlaggen met oranje en bruin tot een blauw-oranje oorlogsvlag met een molen erop, van vele verschillende kapiteinshoeden tot een glimmende kale knar. Mattie was een bevreesd kapitein.

Ook zijn antagonisten, de Brabantse koopvaarders uit Oosterhout, zouden op de woelige wateren van de Van Vollenhovenkade het onderspit delven.
Kanongebulder klonk, piratentestosteron vloog over het dek en de rookdampen reikten tot de Noordzee. Keer op keer wist het Brabantse schip de kogels te ontwijken. Tot het moment dat de kapitein himself een enterhaak + kogel pakte en deze in hoogstpersoonlijk in de romp van het schip torpedeerde. Het schip begon water te maken en Floris Jan Piet Heijn met de Blauwe Baard Langenbach maakte het klusje af.

Benedendeks vierde de gehele bemanning een fuif en er werd flink getetterd: het koopvaardijschip bleek een speciale lading Ketel-1 te vervoeren! Een heus portret van het feest werd door ‘Arthur de Eenogige’ vastgelegd en het zou nog lang onrustig blijven in het piratenfort van kapitein ‘ Eenaderige Mattie ‘…. 

Volgende week start er een nieuw offensief: de SS Roomburg vaart naar Zoetermeer om daar nog meer punten mee te nemen.

Schip ahoy!
Roomburg H1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Mixed Hockeyclub Zoetermeer H1
OMHC H1
HC Etten-Leur H1
MHC Forescate H1
Rijswijksche Hockey Club H1