Mixed Hockeyclub Zoetermeer H1 - H01: 2 - 2

Gespeeld op: 22-9-2019

Zilver.
Een kleur die vaak wordt toebedeeld aan de nummer 2, ‘the best of the rest’ of de schildknaap. Hoewel het een prachtige kleur is, voelt de kleur af en toe toch nog een beetje zuur. Zuur in de zin van: denken een Pink Lady te eten, maar eigenlijk een hap van zo’n zure groene boomvrucht  te hebben genomen.

Maar zilver kan daarentegen ook fonkelen en glinsteren! Neem bijvoorbeeld de middeleeuwen, waar iedere bruidsschat, losgeld of de aflaathandel met de befaamde zilverstukken werd betaald. Daarnaast hebben eksters, zo leert ieder kinderboek ons althans, een onophoudelijke lust voor het muiskleurige metaal. Ook de harnassen van het vaandelteam fonkelden deze zondag in het aangename herfstzonnetje.

Een kenner van de Griekse mythologie had het gegeven al snel als een teken van Apollo gezien, maar die bleek deze middag in een tweestrijd gewikkeld te zijn. Zoetermeer kwam vlak voor het einde van het eerste kwart met een leipe peun op voorsprong. Net zoals vorige week bracht de man van de TOTO-verkoop, de nestor van het pielen, de oefenmeester van MA1, de man van het zieken, Floris Jan ‘Geitenhoeder’ VII het team weer langszij. Het duurde echter niet heel lang voordat de tacoman van Zoetermeer de 2-1 binnen knalde. 

Na het reces stond de druk er aan beide kanten flink op. Ballen op de paal, ballen op de keeper, ballen het publiek in, ballen de dug-out in. Overal vlogen ballen, maar 1 enkel keertje trof de bal nog het net….. Het was the man, the myth, the legend: Jarmo from the fields die de wedstrijd liet eindigen in een remise. Uiteindelijk stonden we dus met die spreekwoordelijke zilveren plak in onze handen. Niet de beste, maar ook niet de slechtste. Om 2-2 te spelen uit op Zoetermeer is dan ook geen schande.

Volgende week gelijk spelen is wat ons betreft echter not done. Ommoord komt op bezoek en het is de bedoeling dat ze, zoals een ware Nederlander betaamt, ‘alleen maar even komen kijken’. Dus, omcirkel het rood in de agenda: Roomburg H1 - Ommoord H1, 14:45! 

Tabee, Roomburg H1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC De Warande H1
OMHC H1
HC Etten-Leur H1
MHC Forescate H1
Rijswijksche Hockey Club H1