H01 - OMHC H1: 2 - 1

Gespeeld op: 29-9-2019

Roomburg H1 - Ommoord H1

Ruikt u het al in de lucht? Voelt u het al aan uw water?  Leggen uw kippen meer eieren dan normaal? Blaft uw hond opeens niet meer naar de postbode? Schotelt uw grootmoeder u de hele week hutspot met een rookworst voor? Zoja, dan heeft u de 3 oktober-kriebels te pakken! Niets ernstigs, integendeel!

Ook uw Heren 1 heeft ( voor sommigen letterlijk ) de Leidse vlinders in de buik! Zo bleek afgelopen zondag ook tegen een verregend Ommoord op een verregend veld. Het eerste kwart kwam weinig terecht van heerlijk hockeyen. De doelpunten aan de Oranje zijde bleven uit en een tegentreffer van de club  uit het Leiderdorp van Rotterdam hielp niet mee. Het was alsof Cornelis Joppenszoon himself uit de dood herrees en zijn gevolg van hongerige Leidenaren naar de gouden pot met peen en ui leidde: Pepijn Mattie egaliseerde de stand en H1 deed weer helemaal mee. 

In het tweede bedrijf gooide El Bombero de wedstrijd op slot en schoot Jarmo backhander nog een paar ballen richting de Bult en de heuvels daarachter. Met 7 punten uit drie wedstrijden hoort u uw favoriete team niet klagen. De stand rond deze periode is wel eens slechter geweest.

Aankomende woensdag lopen we er weer tussen hoor: de Taptoe. Met de borst vooruit, haren in het vet en de Leidse sleutels op het hart zullen we de Leidse stegen en straatjes bewandelen zoals de schutterij van weleer. Komt dat zien, komt dat zien, want dit soort momenten heug je je de rest van je leven!

Als de rookwolken van het feestgedruis is weggetrokken reizen wij zondag af naar Etten Leur en strijden we tegen een directe antagonist! Maar dat zijn zaken voor later. Voor nu is van belang dat u de peen en ui in huis haalt, het portret van Van der Werff afstoft en alle koraalliederen weer uit uw hoofd kent. De Geuzen komen er aan!

Tabee, of zoals Jarmo van der Velden en Frank Vermeend het op donderdagochtend zouden zeggen: OP DEN VERSLAGEN SPANJOOL!

Roomburg Heren 1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC De Warande H1
Mixed Hockeyclub Zoetermeer H1
HC Etten-Leur H1
MHC Forescate H1
Rijswijksche Hockey Club H1