HC Etten-Leur H1 - H01: 2 - 2

Gespeeld op: 6-10-2019

Etten Leur H1 - Roomburg H1

Hozen! Hozen, moeten jullie, hozen! Met een emmer op zijn hoofd, 3 aan beide armen, 2 aan zijn benen en 2 aan zijn voeten kwamen Fred en de teammanager van het Leursche H1 aanrennen op het veld. Het was alsof we weer terug in die piratenboot ( weet u nog, tegen de Warande H1? ) zaten, maar dan nu in woelig en onstuimig weer, niet wetende of we de volgende maan nog zouden zien….

Maar gehoosd, dat werd er! Als een jonge god rolde Jarmo zijn broekspijpen op en klotste de ene volle emmer na de andere over het hek op het veld naast ons. Gevolg: de wedstrijden op de omliggende velden werden afgelast wegens de hoge waterstand. Des te meer publiek voor ons, zal Jarmo hebben gedacht.

Het Leids Ontzet is weer een geslaagd feest geworden dit jaar en men lijkt maar niet genoeg te krijgen van de brouwsels van mout en hop die deze editie in de ( wel erg ) harde bekertjes werden uitgeschonken. Zo’n verfrissende douche op de zondagmorgen kon dan eigenlijk ook helemaal niet zo’n kwaad en daarbij kon de ( verlate ) roes dan ook nog worden uitgeslapen bij de verlengde reis naar het verre Etten Leur: de omleiding bij Prinsenbeek stuurde de Roomburg-karavaan eerst langs Kaap de Goede Hoop, bij Moermansk linksaf, vervolgens een klim over de Appalachen en een korte pitstop bij de Total in Atlantis. Enfin, rond pak-hem-beet 13:55 zat iedereen goed uitgerust in de kleedkamer.

Etten Leur opende de score na ruim 10 minuten spelen. Na enkele speldenprikjes over en weer en ambtenaren in het geel die hun Fox5000 even ingeslikt leken te hebben, gooide de Brabantse knapen hier zelfs nog een schepje bovenop. Een domper hing in de lucht en de rapen waren bijna gaar. Maar bijna is voor Seb Gardeniers niet helemaal. Met een doffe sleep penetreerde hij de zijplank van het doel aan de andere kant van deze auteur. Niet heel veel later was het weer onze kaptein, ‘Eenaderige Mattie’, die het vlaggenschip langszij bracht. Na nog een paar momenten gegromd en gebeten te hebben naar elkaar was de koek en het droge outfit wel op. De mannen waren moe van het hozen en een puntje meenemen in het geduchte en bovenal verre Etten Leur is geen schande. 

Volgende week willen we echter wel weer winnen. hockeydenhaagleiden.nl zou het een streekderby noemen. Wij noemen het een wedstrijd van groot belang. Winnen = aanhaken! Het pittoreske Voorschoten ligt op een steenworp afstand van Leiden, pak de fiets of de juiste bus en u bent er binnen een kwartiertje. 

Forescate H1 - Roomburg H1, 13 oktober 2019

Au revoir,
Roomburg H1

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC De Warande H1
Mixed Hockeyclub Zoetermeer H1
OMHC H1
MHC Forescate H1
Rijswijksche Hockey Club H1