D01 - Dopie D1: 2 - 1

Gespeeld op: 6-9-2020

Beste supporters van Dames 1,

 

Zondag was het dan eindelijk zover: De aftrap van de competitie en de eerste officiële wedstrijd sinds afgelopen maart. 
Tijdens de voorbereiding hebben we flink wat vertrouwen getankt door in de oefenwedstrijden eersteklassers van het veld te spelen. Dat spel hopen we natuurlijk ook tegen de Delftse studentes van Dopie op de mat te leggen.

Meteen vanaf het begin is te merken dat we moeten wennen aan de wedstrijdspanning. Door slordige balletjes en miscommunicaties lukt het nog niet om de verdediging van Dopie uit te spelen. We weten door onze hoge druk de bal wel elke keer af te pakken, maar in de buurt van de cirkel worden we onrustig en weten we het niet af te maken. Na het eerste kwart is de enige opdracht van Maurits dan ook om vooral zuiniger te zijn op balbezit en rustiger te blijven in de cirkel. 

In het tweede kwart kwamen we er beter uit en konden we via de zijkanten om Dopie heen spelen. Zo kwam onze nieuwe aanwinst Anne via de linkerkant de cirkel ingesneld, waar ze 1 op 1 kwam te staan met de keepster. De keepster haalde Anne onderuit en de scheidsrechters besloten een strafbal te geven. Marjo wist die er mooi en beheerst in te pushen. 1-0, en eindelijk van de nul af. Niet lang daarna kregen we een aanvallende strafcorner. De afgelopen corners werden er razendsnel uitgelopen door Dopie. We gingen nu dus voor de variant op Chaja, die de bal hard in het hoekje flatste. Zo gingen we met 2-0 de rust in, maar het had al veel meer moeten zijn. 

In de rust benadrukte Maurits dat we echt een tandje bij moesten schakelen om het niveau van onze voorbereiding te halen. Dopie kwam goed de rust uit en zette meteen hoge druk neer. Hier wisten we goed onderuit te spelen, maar we bleven slordig in de opbouw. Doordat we zelf ondanks een aantal grote kansen en een hele hoop corners vergaten te scoren, kreeg Dopie de kans om het nog spannend te maken. In het vierde kwart scoorden ze de 2-1 en gingen ze op jacht naar de gelijkmaker. Gelukkig wisten we dat te voorkomen en bleven de 3 punten onder de molen. Al met al ging het niet van harte, maar we zijn heel erg blij deze eerste overwinning. Op naar de kraker tegen Groen-Geel aanstaande zondag! 

We willen jullie via deze weg ook bedanken voor het meespelen met de Glazen Bol Toto, waar we de gekste voorspellingen voorbij zien komen! 

Zo gaan Jans en Saar aan kop als het gaat om wie er topscoorder zal worden volgens de deelnemers. Zara gaat de meeste gele kaarten binnen halen, maar ook Mau komt een aantal keer in het lijstje voor. 

De voorspelling van het aantal doelpunten loopt heel erg uiteen. De grootste optimist denkt dat we 100 keer gaan scoren, terwijl er ook een pessimist is die slechts 15 doelpunten verwacht... 

Waar we heel blij van worden, is dat 69% van de deelnemers denkt dat we op de eerste plek gaan eindigen. Tof dat jullie zo veel vertrouwen in ons hebben. We gaan elke week weer volle bak strijden om die verwachting waar te maken. 

Tot snel langs de lijn!

 

Liefs, 

Dames 1

 

Ps: 

Wil je niks missen en altijd goed op de hoogte zijn? Word lid van onze fanclub!

- Live verslagen van al onze wedstrijden

- Uitnodiging voor een leuke fanclub borrel!

- Uniek kijkje binnen Dames 1 

Voor meer informatie neem contact op met een van de speelsters van dames 1!

 

2020-08-22 17.53.35-2.jpg

Volg ons op Instagram (Roomburgd1) of Facebook (Roomburg Dames 1).

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Groen-Geel D1