Groen-Geel D1 - D01: 0 - 1

Gespeeld op: 13-9-2020

Groen Geel - Roomburg 0-1

Na de nipte overwinning op Dopie mochten we zondag afreizen naar Den Haag voor de kraker tegen Groen Geel. Afgelopen seizoen waren we erg aan elkaar gewaagd, dus het beloofde een pittige wedstrijd te worden. Helaas kon Emma niet meespelen, nadat ze donderdag tijdens de training een bal tegen haar hoofd had gekregen en met een aantal hechtingen verbonden is. 

De warming up verliep een beetje rommelig en we mochten pas laat het veld op. Of dit ook de oorzaak was van het rommelige begin is lastig te zeggen, maar we kwamen lastig in het spel. Groen Geel is een taaie ploeg, met veel ervaren speelsters. Onze passes werden goed doorzien en onderschept, waarna ze razendsnel hun spitsen aan konden spelen. Gelukkig stonden onze verdedigers en Daya hun mannetje en leiden de counters niet tot tegendoelpunten. 

In het tweede kwart kregen we al beter in de gaten hoe we Groen Geel vast moesten zetten, waardoor ze er minder makkelijk uit kwamen en wij een aantal grote kansen konden creëren. Afronden bleek net als vorige week een dingetje en zo bleef het tot de rust 0-0.

Na een aantal scherpe aanwijzingen van Maurits in de rust, gingen we op jacht naar de openingstreffer. Het verleggen van de bal bleek de gouden oplossing. Via Chaja ging de bal van de linkerkant naar rechts, waar Marjo zeeën van ruimte had om door te lopen naar de cirkel en uit te halen. Het schot van Marjo was strak in de linkerhoek en de keeper had geen schijn van kans. 0-1! Dat Groen Geel hierdoor extra gebrand was om te scoren was meteen duidelijk, ze gingen deze wedstrijd niet uit handen geven. 

In het laatste kwart ging het hard tegen hard en ontstonden er kansen aan beide kanten. Het moet gezegd worden dat de scheidsen veel toelieten en er daardoor flink fysiek werd gespeeld. Dit resulteerde 20 seconden voor tijd in een botsing tussen Fleur en een spits van Groen Geel, waarbij Fleur op de grond belandde. Doordat zij last had van haar nek, moest de ambulance worden gebeld om er zeker van te zijn dat er niks beschadigd was. Eerst leek het erop dat Groen Geel koste wat het kost de wedstrijd uit wilde spelen, maar uiteindelijk besloten zij toch om het erbij te laten. Hierdoor werd 0-1 de eindstand van deze spannende wedstrijd en kunnen we weer 3 punten aan ons puntentotaal toevoegen. 

Gelukkig gaat het al een stukje beter met Fleur en heeft ze geen ernstige schade aan de botsing overgehouden. Hopelijk kunnen Fleur en Emma allebei aankomende zondag weer meedoen tegen Berkel en Rodenrijs, want ook dat belooft weer spannend te worden! 
We zien jullie graag om 12.45 op Roomburg! 🤗

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Dopie D1