Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
april 45 %
mei 23 %
juni 9 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 6
Bestuur 
Barcommissie  Algemeen Lid  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris E8-tallen   Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris E6-tallen  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris F  Info?
Juniorencommissie  Algemeen Lid  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
Mijn Roomburg App
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Nieuwroomburgpark_2400x600.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 
Nieuwsoverzichten - ( JUNIOREN )
Geen jeugdtrainingen in meivakantie 27/4 - 13/5
 
26-4-2018 | 
Tijdens de vakantie zijn er in principe geen trainingen voor de (jongste) jeugdteams.

Mochten 1e of 2e teams toch willen trainen, neem dan even contact op met Maurits Eikenhout ([email protected]).

Als er breedteteams zijn die willen trainen, dan graag even contact opnemen met Arthur Pinckaers ([email protected]).

Fijne vakantie
 
Nieuwsoverzichten - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Warande H1 - Roomburg H1
 
25-4-2018 | 

Een naargeestig gevoel bekroop mij terwijl het Italiaanse kogeltje met 8 intzittenden de rivieren ten zuiden van ons land overstak. Het zuiden, geroemd om haar jolige dialect, worstenbroodjes en die mannen uit Maaskantje die de grootste capriolen uithalen, bezorgd mij sinds mijn geboorte rillingen over mijn rug en kippenvel op mijn armen. Uiteraard niet van enthousiasme, want wat is dat een #@#*&-eind zeg!

Als kind van godfather Pieter Adriaansz van Aqqqqq der Werff - een titel die iedere Leidenaar draagt- kan dat na de Spaanse agressie vanuit het zuiden ook niet anders.

Boven het drassige moerasland dat Fillips afgezand Alva als een afzetmarkt voor de Bloedraden en inquisitie ’s zag, hangt dan ook een soort lage druk die op onverklaarbare wijze louter door protestantse noordelingen ervaren kan worden.

 

Enfin, zoals ik al zei kreeg het Italiaanse Heren 1-busje , Mario II, inclusief de bemanning een pak rammel toen het Brabantse grondgebied betreden werd. De ramen begonnen te rammelen, de motor draaide overuren en Simon en Tony ( die overigens nog een fikse rekening bij het Eerste heeft openstaan!) die enkele momenten daarvoor nog onschuldig een woordslang maakten en een potje ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet ‘ speelden, vielen plots stil.

Het bleek een voorbode van een zondag die zowel iets goeds als iets kwaads voor uw team van vlees en bloed in petto had.

 

Laat mij bij het begin beginnen.

 

De stand op de ranglijst wond er geen doekjes om. We staan 10e en hoewel degradatie uitgesloten is, vind ik het geen fijne plek om te bivakkeren.

Echter, is ons spel dermate florissant dat zelfs wanneer Fillips II uit zijn graf zou herrijzen hij wel twee keer na zou denken om de degens met ons te kruisen.

 

De blakende zon was onredelijk heet en het publiek onredelijk bloeddorstig.

 

Ze clash:

 

Beide teams begonnen opportunistisch aan de pot en werden over en weer snel gevaarlijk. Toen beide teams snakten naar adem herrees de Phoenix uit zijn as. Achterkleinzoon van Maurits van Oranje pakte zijn moment en liep met stick én bal achter de keeper langs om hem vervolgens in een leeg doel te wippen, zoals von Schlieffen dat jaren voor hem ook bij de Franse frontlinie deed.

De brillenstand was in ons voordeel doorbroken en de euforie was groots.

 

Hierna volgde echter een hachelijk moment.

 

Een slingerschot, een die u normaal gesproken bij het kleiduifschieten ziet, pegelde een Warandense steen op de immer strakke kaaklijn van Puck Usman. Ach en wee, de arme jongen bleek zijn kinnebak te hebben gebroken en het dichtstbijzijnde hospitaal bleek helemaal in Leiden te liggen. Een enkeltje vluchtstrook was het gevolg.

Aangeslagen door het voorval verslapte het brein kortstondig en de Oosterhoutse infanterie excelleerde. 1-1.

 

De tweede helft was als een 24-uur livecam in een arendsnest waarin een koekoek ( Warande ) zich had weten te verschansen: voor het publiek een leuk en interessant aanzicht, voor de arend juist irritant dat die koekoek al zijn driepunter-eieren uit het nest probeert te gooien.

Daar waar wij via flamboyante acties van Anthony, het goudlansje ( tweemaal trefzeker! ) en Maikael, die na vijftig baarden ook weer eens scoorde, trok Warande de stand bijna weer recht met twee opeenvolgende doelpunten.

Wij waren kapot en als de wedstrijd 10 minuten langer had geduurd waren de rapen gaar geweest. Maar net zoals in de tijd van de Spaanse belegering, hield ook ditmaal de Leidse schutterij de billen bij elkaar wat resulteerde in een overwinning.

 

Van de reis terug weet ik weinig meer. We werden bij vertrek vanuit Oosterhout achtervolgd door donderweer en bliksem, bijna alsof we een slapende reus hadden wakker gemaakt.

 

Aanstaande zondag spelen wij alweer onze één na laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het stickgekletter zal jegens Ommoord H1 zijn, dat nog druk verwoed is in een strijd met Pollux om wie er play-outs gaat spelen. Zij zullen dus full gas gaan, wij zullen spektakel garanderen.

Als dat u niet overtuigt, doe het dan voor die arme Puck die vanuit zijn ziekenhuisbedje meekijkt! ( Marvin kan jij op Facebook weer even live voor hem gaan? )

 

Roomburg H1 – Ommoord H1 : 14:45

 

Dikke smakkerd,

 

Heren 1

 

 
Nieuwsoverzichten - ( VAN HET BESTUUR )
Shirts omwisselen bij Intersport
 
25-4-2018 | 

Beste Leden,


Vanaf donderdagmiddag 26 april kunnen jullie je nieuwe (kledingplan)shirt omwisselen bij Intersport. Dit is van toepassing voor alle junioren en voor de senioren die het nieuwe shirt van The Indian Maharadja hebben aangeschaft. Een uitzondering hierop zijn de (senioren) teams met rugnummers. Deze worden door The Indian Maharadja bedrukt en komen zo snel mogelijk naar Leiden. Hierover worden de managers geïnformeerd zodat deze als volledige set omgewisseld kunnen worden. De keepersshirt worden niet vervangen.


In de Roomburg app is een kortingsbon opgenomen onder dit nieuwsbericht. Op vertoon van deze kortingsbon krijg je 20% korting op één artikel naar keuze uit het hockeyschoenen en hockeystick assortiment. Deze kortingsbon is geldig voor alle Roomburg leden 


Voor jeugdleden is het verplicht het shirt om te wisselen voor een nieuw exemplaar ook als je geen problemen hebt met de bedrukking. Aan senioren wordt gevraagd hier gehoor aan te geven zodat iedereen een mooi nieuw shirt heeft.


Let op: Je moet je oude shirt meenemen. Je krijgt geen nieuw shirt mee als je het oude niet kan afgeven.


Voor verdere vragen kunnen jullie contact opnemen met de kledingplancommissie op [email protected] .


Met Sportieve Groet,

 

Christiaan de Sitter
Penningmeester LHC Roomburg
De enige Leidse Hockeyclub

 

 


Nieuwsoverzichten - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
Roomburg D1 – Derby D1: 4-2
 
23-4-2018 | 

Na het zeer teleurstellende resultaat vorige week tegen Forescate (3-2 in het voordeel van Forescate), waarbij wij met name de eerste helft niet op ons best waren, Forescate opnieuw een stugge tegenstander bleek, maar vooral de arbitrage in deze wedstrijd de sterkste partij bleek, konden wij deze zondag wel weer een positief resultaat gebruiken. Met nog vers in de herinnering de uitwedstrijd tegen Derby, die in de allerlaatste minuut eindigde in een gelijkspel na een zo goed als zekere overwinning, wisten we dat ook vandaag de tegenstander geen makkelijke zou zijn. We moesten Miek en Lau missen en daarbij was het behoorlijk warm maar dankzij de invallers Esther, Judith en Kiki hadden we gelukkig genoeg wissels. Team van de week was MF3, dat ons heel hard stond aan te moedigen.

Derby begon fel aan de wedstrijd maar door 2 briljante reddingen van Daya en een goed verdedigde strafcorner tegen, lukte het de tegenstander niet de wedstrijd naar de hand te zetten. We hadden aanvankelijk wel moeite uit de druk van Derby te komen, maar in het tweede gedeelte van de eerste helft, kregen wij meer controle en werden onze aanvallen ook steeds gevaarlijker. Het eerste doelpunt maakte Fien nadat Jans uit een aanval een strafcorner wist te slepen. Niet veel later kon Lieke het tweede doelpunt op haar naam schrijven uit een mooie combinatie van Kiek via Bo naar Lieke. Vlak voor rust maakte Esther een schitterend doelpunt via een mooie assist van Lieke. Met 3-0 de rust in lijkt riant, maar denk aan de wedstrijd tegen Dordrecht en u snapt dat wij er nog niet helemaal gerust op waren.

Kennelijk was dat ook voelbaar op het veld want waar wij voor rust het spel volledig domineerden, veranderde dat beeld gedurende de tweede helft. In het begin speelden wij nog zeer aanvallend en creëerden nog diverse kansen, waarbij na een prachtig combinatiespel tussen Mies, Lieke en Chaja Lieke de assist van Chaja kon verzilveren. Bij een 4-0 voorsprong leek de overwinning zeker, maar Derby liet het er niet bij zitten en bleef azen op doelpunten. Dat lukte ook nog, want op een of andere manier ontbrak het bij ons aan scherpte en leden wij nodeloos balverlies. Dat resulteerde in 2 tegendoelpunten met als gevolg een zeer chaotische en paniekerige eindfase. Vlak voor eind leek Derby het nog tot 4-3 te brengen maar opnieuw was het Daya die nog steeds focus had en zodoende bleef de uitslag 4-2. Belangrijke en welverdiende punten van de dames!

Niet alleen wij, maar ook heren 1 won de wedstrijd tegen Warande ondanks opnieuw een blessure (beterschap Puck!!!); heren 2 is een stapje dichterbij het kampioenschap na hun geweldige overwinning op Amsterdam en dames 3 blijft ook goed spelen, won van HDM en zijn nu 8 punten los van de nummer 2. Een geweldige zondag dus, hopelijk volgende week ook weer zulke mooie resultaten. Wij spelen dan uit op Dopie, dit keer niet om 12.45 uur maar om 14.45 uur. Publiek is natuurlijk weer van harte welkom!

Staf en speelsters D1.

 
Nieuwsoverzichten - ( ALGEMEEN )
Er is weer een nieuwe nieuwsbrief! De 2e versie (correctie) is de juiste ....
 
21-4-2018 | 
..... en staat weer vol met nieuwtjes, foto's en weetjes die je niet wil missen!
 
Nieuwsoverzichten - ( JUNIOREN )
Kaartjes AB-feest
 
20-4-2018 | 
Zaterdag 21 april kunnen tussen 11.00 - 18.00 kaartjes gekocht worden voor het AB-feest! Ook 's avonds aan de deur worden er nog kaarten verkocht. Het begint om 21.00 uur en om 22.00 uur gaan de deuren dicht!

Het jeugdbestuur
 
Nieuwsoverzichten - ( SENIOREN )
Interesse in spelen in een Jong Senioren Team?
 
6-4-2018 | 
Volgend seizoen hoopt Roomburg tenminste met één Heren en één Dames Jong Senioren Team (JST) te gaan spelen in de Jong Senioren Competitie.
In een team spelen dat bestaat uit spelers tussen 18-25 jaar en alleen uitkomen tegen soortgelijke teams in een speciaal hiervoor door de KNHB opgerichte Competitie: kortom, spelen met én tegen teamgenoten die in dezelfde levensfase zitten. Samen ontdekken wat het betekent om een senior te zijn, ook in de derde helft... Lijkt jou dat ook leuk?

Het niveau waarop de JST’s gaan spelen is sterk afhankelijk van de spelers die beschikbaar zijn voor de teams. De KNHB Jong seniorencompetitie kent verschillende niveaus dus we moeten kijken, als de indeling van de teams bekend is, wat mogelijk en haalbaar is.

Zit jij op peildatum 01-10-2018 in de leeftijdscategorie 18-25 jaar, en zou je misschien interesse hebben in spelen in een JST? Vraag informatie op bij Barry Lassche (jongensa@roomburg.nl )/ 06-22557348.

Op woensdag 9 mei is er om 20.15 een
Info avond voor Jong Senioren
.
 
 
Nieuwsoverzichten - ( FEEST )
Steun het initiatief voor een Nieuw Roomburgpark!
 
19-3-2018 | 
De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een plan om Hockeyclub Roomburg in de wijk te laten blijven en ook het aantal velden uit te kunnen breiden. Nieuw Roomburgpark is een heel mooi alternatief om niet naar De Vliet te hoeven verhuizen.

Dit weekend is de website van Nieuw Roomburgpark online gegaan met alle achtergrondinformatie van het plan. Een open park met veel groen, in een autoluwe wijk, waar je kunt sporten en recreëren. Een park waar voorzieningen samenkomen, waar jong en oud zich thuis voelen. Een park als hart van de Leidse Professoren- en Burgemeesterswijk. Dát is Nieuw Roomburgpark.

Komende maanden onderzoekt de gemeente de mogelijkheden van Nieuw Roomburgpark. Wij verwachten dat het aantal steunbetuigingen grote invloed heeft op de beslissing van de gemeente.

Wil jij ook dat Roomburg blijft op de huidige locatie? Laat dan je stem horen en betuig steun op de website!
Dit is in nog geen minuut gebeurd. Ben je nog een  jeugdlid? Ook dan is het belangrijk om je stem te laten horen!

Help mee en ga naar:
http://www.nieuwroomburgpark.nl/steun


 
NIEUWSBRIEVEN
 
2-3-2018 | 


 

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?