Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
augustus 0 %
september 3 %
oktober 0 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 16
ALGEMENE ZAKEN 
Archiefcommissie  Algemeen Lid  Info?
Onderhoudscommissie  Voorzitter  Info?
COMMERCIELE ZAKEN 
Sponsorcommissie  Algemeen Lid  Info?
Sponsorcommissie  Algemeen Lid  Info?
Vrienden van Roomburg  Secretaris  Info?
FINANCIELE ZAKEN 
Barcommissie  Coördinator Keuken  Info?
Materiaalcommissie  Inkoper  Info?
Materiaalcommissie  Materiaalbeheerder Senioren  Info?
LIJNORGANISATIE 
LijnCoördinatoren  LijnCoördinator E8-lijn Meisjes  Info?
LijnCoördinatoren  LijnCoördinator F3/6-lijn Jongens  Info?
Teamcoaches & -managers  Teamcoach MA3  Info?
SECRETARIAAT & COMMUNICATIE 
Jeugdbestuur  Algemeen Lid  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Communicatie Expert  Info?
TECHNISCH HART 
Arbitrage Commissie  Voorzitter  Info?
Mijn Roomburg App
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Nieuwroomburgpark_2400x600.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 
Nieuwsoverzichten - ( ALGEMEEN )
COACH gezocht Dames 2
 
15-8-2018 | 
Voor ons vernieuwde en ambiteuze Dames 2 (vorig seizoen gepromoveerd naar de res 1e klasse) zoeken wij een gedreven coach die in nauwe samenwerking met de coach van Dames 1 én meisjes A1 het team begeleidt en verder ontwikkelt. Er zijn 2 trainers met wie wordt samengewerkt. Er staat een goede vergoeding tegenover. Trainingsdagen zijn dinsdag en donderdag. De perfecte opstap voor iemand die zichzelf als coach verder wil ontwikkelen! Interesse? Neem contact op met [email protected] 
 
Nieuwsoverzichten - ( JUNIOREN )
junioren coach/manager informatie avond
 
14-8-2018 | 
Op 3 september organiseren we een informatie avond voor alle managers en coaches van het nieuwe seizoen. Na een gezamenlijke introductie volgt een separaat deel voor managers en een separaat deel voor coaches (laatste door Maurits Eikenhout).
 
Nieuwsoverzichten - ( ALGEMEEN )
Trainingstijden gepubliceerd!
 
14-8-2018 | 
Beste clubgenoten,

alle trainingstijden voor SR, JR en JJ zijn ingevoerd in ons clubsysteem Lisa. Vanaf dit moment zijn ze zichtbaar op onze site en vanaf morgen ook in de Roomburg app.
Let op: er wordt nog aan het schema geschaafd en als schoolroosters van jeugdtrainers bekend zijn, kunnen er nog aanpassingen nodig zijn.

Technisch Hart
LHC Roomburg
 
Nieuwsoverzichten - ( JONGSTE JEUGD )
Informatieavond ouders van nieuwe leden
 
14-8-2018 | 
Voor de ouders van nieuwe leden is er op woensdagavond 29 augustus om 20.00 gelegenheid om kennis te maken met de club. Uw kind is lid geworden van LHC Roomburg maar dat lidmaatschap geldt ook voor de ouders. 

Daarom willen we de nieuwe ouders van harte welkom heten op de club en informeren over wat allemaal gaande is. Deze informele avond is er veel ruimte voor vragen, wordt een korte presentatie gegeven over het reilen en zeilen van de club, zijn een aantal commissies aanwezig om hun activiteiten toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden en natuurlijk kan een rondleiding door het clubhuis en over het complex niet ontbreken.

 
Nieuwsoverzichten - ( SENIOREN )
Test nieuwbericht senioren
 
7-8-2018 | 
Dit is een test
 
Nieuwsoverzichten - ( JUNIOREN )
MEIDEN MA3 ZOEKEN ENTHOUSIASTE COACH voor seizoen 2018-2019!
 
17-7-2018 | 
Wij zijn een gezellig team, we willen graag nog groeien in ons spel en als team zo goed mogelijk voor de dag komen! We zoeken daarom een actieve hockey(st)er die ons bij de wedstrijden wil coachen. Altijd al willen leren hoe je een team aanstuurt? Hoe je het gezellig houdt en hoe je je hockey-skills overdraagt? Dan kan dat bij ons! Wij zien uit naar een succesvol en gezellig seizoen.

WIL JIJ DAARBIJ ONZE COACH ZIJN?


Een assistent-coach is beschikbaar en vanuit Roomburg wordt regulier coach-ondersteuning geleverd.

Als je geïnteresseerd bent, stuur dan een mail naar Jeannet Koomans, Lijnco MA -[email protected] -

Of stuur een app naar 06-23776359

We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 
Poule-indelingen bekend voor Jeugd Voorcompetitie
 
16-7-2018 | 
De KNHB district Zuid-Holland heeft gisteren de definitieve poule-indelingen bekend gemaakt voor de Voorcompetitie die start op 8 september. Bij de ABC teams zijn telkens de rating punten vermeld. Dat is een gemiddelde van de rating punten die alle teamleden meebrengen vanuit hun oude team.

Klik in een browser hier voor de poule-indelingen
In de app: https://www.roomburg.nl/files/library/nieuwsberichten/poule%20indeling%20jeugd%20zh%202018-2019%20vc%20def.pdf

Klik in een browser hier voor een uitleg over het rating systeem
In de app: https://www.roomburg.nl/files/library/nieuwsbrieven/nb5-rating-systeem.pdf.

Voor eventuele vragen: [email protected]

Wedstrijdsecretariaat Junioren
LHC Roomburg

 
Nieuwsoverzichten - ( APP )
SAVE THE DATE! Zaterdag 1 sept. OpeningsBBQ Jeugdteams
 
14-7-2018 | 
Zorg dat je erbij bent op de OpeningsBBQ voor spelers, ouders en begeleiders van alle ABCD jeugdteams.  We houden de BBQ weer in de namiddag van de traditionele oefenronde die voorafgaat aan de competitie.

Ook presenteren de selectieteams zich op zaterdag 1 september 2018. 

De communicatie naar de teams verloopt straks via de managers van alle teams.

Wij hopen op een fantastisch begin van het nieuwe seizoen!

Voor nu geniet van een prachtige zomer en graag tot ziens op de OpeningsBBQ op zaterdag 1 september.

Lijnorganisatie Roomburg
 
Nieuwsoverzichten - ( SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE )
Regelwijzigingen: pilot met shoot-outs stopt; sticks toegestaan bij junioren
 
9-7-2018 | 
https://www.knhb.nl/nieuws/regelwijzigingen-pilot-met-shoot-outs-stopt-sticks-toegestaan-bij-junioren
 
Nieuwsoverzichten - ( VAN HET BESTUUR )
zomersluiting
 
30-6-2018 | 
Met ingang van zondag 1 juli is de club gesloten voor de zomerstop m.u.v. de woensdagavond vanwege het zomeravondhockey. En vergeet 11 juli de ALV niet, aanvang 20.00 uur. Het bestuur wenst iedereen een fijne en ontspannen zomer. Vanaf maandag 20 augustus is het complex weer open,
 
Nieuwsoverzichten - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
GroenGeel D1 – Roomburg D1: 1-2
 
25-6-2018 | 

Na winst op de IJssel moesten wij nog maar 1 punt halen om zeker te zijn van rechtstreekse promotie naar de eerste klasse. Natuurlijk wilden we liever het seizoen afsluiten met winst, maar de wetenschap dat een gelijkspel voldoende was, gaf wel wat rust (hoewel ik uit betrouwbare bron heb vernomen dat heel wat speelsters best een paar slapeloze nachten achter de rug hadden ondanks de oefeningen van Fleur…..).

De thuiswedstrijd tegen GroenGeel speelden wij gelijk. De tegenstander zette alles dicht en het lukte ons niet daar doorheen te breken. Daarom was de afspraak vanaf het begin af aan volle druk te zetten en dat deden we dan ook. Daarbij werden we aangemoedigd door heel veel supporters, heren 1, heren 2, dames 3, bestuursleden, ouders, familieleden, vrienden, wat een belangstelling!Na een aantal mooie combinaties van onze dames, kon GroenGeel opeens doorbreken en ondanks een k eurige verdedigende actie van Loes, kregen we toch een strafcorner tegen. Gelukkig vingen we die goed op en niet lang daarna bouwden we via Loes en Lau op, gaf Marjo de assist en scoorde Lieke, in haar laatste wedstrijd in dames 1, met haar backhand het eerste doelpunt, 0-1. Hoewel GroenGeel fel bleef spelen en het ons niet makkelijk maakte, hadden wij het meeste balbezit en ook veruit de meeste kansen. Zo kreeg Es via Marjo nog een prachtkans, maar die ging net naast. Ook 2 strafcorners die Eeke wist te forceren, gingen er niet in. Uiteindelijk was het Lau die uit een strafcorner, met haar backhand het tweede doelpunt wist te maken. Zo gingen we met 0-2 de rust in.

Na rust moesten we even wachten tot de ergste plassen op het veld waren opgedroogd maar daarna ging het weer in hoog tempo verder. We hebben de tweede helft mooi hockey laten zien, maar het scoren wilde maar niet lukken. Achterin werd goed rondgespeeld, de verdediging bleef geduldig loeren op een mogelijkheid naar voren te spelen en geregeld konden wij aanvallen. Helaas zonder resultaat tot Bo uit een mooie actie een strafcorner wist te slepen. Opnieuw scoorde Lau, maar volgens de scheidsrechter was de bal niet buiten de cirkel geweest en werd het doelpunt afgekeurd. Bij een 0-3 hadden we de wedstrijd rustig uit kunnen spelen, maar nu ontstond er paniek. GroenGeel benutte deze wat rommelige fase en wist na maar liefst 3 corners op rij een tegendoelpunt te maken. 1-2. De laatste fase ging het spel over en weer, er waren zeker nog kansen voor ons en ook GroenGeel was niet geheel ongevaarlijk maar dankzij het feit dat wij als collectief bleven spelen en er veel energie in stopten, bleef de stand in ons voordeel, 1-2. Het deed er totaal niet meer toe dat we de strafcorner die we in de allerlaatste minuut nog meekregen, niet verzilverden, de 3 punten waren voor ons en daarmee was promotie naar de eerste klasse een feit. Wat een prestatie van dit team, vorig jaar met veel moeite gepromoveerd naar de tweede klasse en nu op naar de eerste klasse. Wat een ontlading, wat een blijdschap op het veld.

We bedanken al onze trouwe supporters die er niet alleen deze zondag, maar ook al die andere zondagen waren om ons aan te moedigen; we bedanken het bestuur dat altijd vertrouwen in ons heeft gehad; we bedanken onze sponsoren die ons financieel hebben geholpen waardoor we in februari naar Barcelona konden; we danken onze filmcrew, Thijs en Christiaan die in weer en wind op de toren onze wedstrijden filmden; we bedanken onze vaste invallers, Kiki, Esther, Judith, Char en Faye die op cruciale momenten vaak heel belangrijk waren; we bedanken iedereen die ons op welke manier dan ook heeft geholpen afgelopen seizoen!

Dames 1 gaat zich vanaf half augustus voorbereiden op de competitie in de eerste klasse en dat zal ongetwijfeld een stuk zwaarder worden maar we hebben er nu al zin in! We nemen helaas wel afscheid van een paar trouwe speelsters: Anne Dollee was al na de winterstop naar Dames 3 overgestapt maar gaat nu helemaal stoppen. Elise zal ook niet blijven hockeyen; zij gaat na het behalen van haar diploma naar Utrecht om fysiotherapie te studeren; Lieke doet een stapje terug en gaat in dames 3 of 4 hockey en Fien zal met een grote club vriendinnen het jong-seniorenteam versterken. Er zullen ook nieuwe speelsters bij komen, maar de kern blijft en daar zijn we heel blij mee. Nu eerst een maand rust en genieten van een welverdiende vakantie! F

Fijne zomer en hopelijk tot in augustus langs de lijn! 

Dames 1

 

 
Nieuwsoverzichten - ( FEEST )
NIEUWSBRIEVEN
 
20-6-2018 | 


 
Nieuwsoverzichten - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Roomburg H1 - Pollux H1
 
18-5-2018 | 

Voor Erwin.

Zondag jongstleden speelden wij onze laatste competitiewedstrijd tegen Pollux. 
Voorafgaand aan het duel vond er een emotioneel afscheid van de geliefde Erwin van Prehn, Roomburger in hart en nieren, plaats. De videotoren waar Erwin zich jarenlang op verschanste is omgedoopt tot ‘Erwin’s Tower’: een mooie herinnering aan de vriend van iedere Roomburger.
Ik heb Erwin maar kort mogen kennen, maar in deze periode ben ik me erg gaan hechten aan de vriendelijkheid die deze goedlachse man met zich meebracht.
Namens Roomburg Heren 1 gaan onze gedachten uit naar familie en nabestaanden.

Na een minuut stilte begon onze zogezegde laatste pot des competitie.

Pollux was een gerijpte antagonist die al decennialang op het enige bergje van de regio, losstaand van ons befaamde park de Bult, huishield. Het zal voorafgaand aan de pot dan ook niet makkelijk zijn geweest om van een significante hoogte boven NAP af te dalen in een landtrog waar menig tegenstander op Yelp laat weten het zeer lastig te vinden er uit te komen mét drie punten. De borst kon dan ook spreekwoordelijk nat gemaakt worden.

Normaal gesproken krijgen twee welpjes van Roomburg als mini’s van de week de mogelijkheid om een wedstrijddag met het Eerste te ervaren. Deze zondag was dat niet anders, maar zat de allergrootste Mufasa van de club ineens ook in de kleedkamer. Bel hem als je gootsteen lekt, bel hem als je oven dingen bevriest in plaats van verwarmt, bel hem als Buurman zijn andere Buurman kwijt is, bel hem als het hek die veld 3 voor veld 1 beschermt ( en vice versa), bel Martin ‘Mufasa’ Ouwekerk.
Met Klus als getuige, werd uw Eerste aangezweept door niemand minder dan de twee coaches. Bavianengebrul en stickgekletter klonk, toen wij voor de laatste maal de kleedkamer verlieten om een vernietigende slag te leveren voor ons auditorium.

De wedstrijd:

Het was het jaar 2018 en de rapen waren gaar: Pollux bonkte op de deur en moest teruggewezen worden.

Tombúr, een man die doelpunten viert op de meest onbenullige manier, lepelde al snel in de pot de 1-0 op het scorebord. Zijn gejuich was verglijkbaar met het gekrijs van een pasgeboren uil: het ging door merg en been. Maar het stond wel 1-0!
Deze vreugde was echter maar van korte duur, want Pollux scoorde de gelijkmaker uit een hoek waar eigenlijk nooit gescoord wordt. Foei JF!
Het zou uiteindelijk nog een lange wedstrijd voor mij worden….

In de rust werd duidelijk dat dit niet de wedstrijd was die het publiek deed watertanden. Mufasa stond met rood aangelopen hoofd met zijn beitel en hamer een gat in de muur de bonken om een Polluxer aan de andere kant met blote handen te fileren. Tombúr stond op dat moment op en maande de man tot rust. Op zijn Tombúrs: ‘Haha, ik was dat varkentje wel ff !’

De tweede helft was niet veel beter dan de eerste: Pollux kwam een aantal maal dicht bij een goal en na de zoveelste bloedcirculatie scoorde ze de 1-2. Dit konden we uiteraard niet over onze kant laten gaan! Mikael Doting, verantwoordelijk voor een subliem aantal doelpunten dit seizoen, scoorde met een lepe strafcorner de gelijkmaker.

Het volgende fragment speelde zich in slow motion af.
Ik hoorde gefladder. Eerst dacht ik dat een bij zijn angel in mijn achterhoofd wilde penetreren, maar ik draaide me om en zag iets anders. In het net waarmee voorkomen moet worden dat ballen naar veld 3 doorschieten zat een vlinder vast. Haar vleugels waren rood met wit en hadden de vorm van de Leidse sleutels. Ik kan me nog herinneren dat ik even volschoot. 
Terwijl ik de vlinder probeerde los te maken fluisterde ze in mijn oor: ‘Psst, kijk uit! De bal komt eraan!’
Ik draaide me om maar het was al te laat. ‘PLOP’ klonk er. Een enorme lichtstraal, afkomstig van het gapende gat tussen mijn benen ( niet te vergissen met iets anders waar u misschien aan denkt ) , verblindde het publiek en de bal rolde er pardoes doorheen. Ik liet de vlinder vrij en hoopte op een stuntje , al was het maar om mijn fouten weg te spoelen.

Daar was hij gelukkig weer: Tombúr dook als een avatar op en scoorde de 3-3.
Pollux kwam niet meer in gelegenheid om mijn hoofd nog roder te laten worden en shoot-outs waren aan de orde.

Die namen wij, zoals elke shoot-outserie die wij de tweede seizoenshelft hadden, doeltreffender dan de tegenstander en zo konden wij u nog iets van sensatie tonen.

Dit was hem dan weer. De laatste wedstrijd van het seizoen. Met knikkende knieën, tranen in de ogen maar met een lach op mijn gezicht neem ik namens Heren 1 afscheid van u. We hebben lief en leed met elkaar gedeeld, vriendschappen zijn ontstaan, barrières zijn doorbroken en ik kan met zekerheid zeggen dat de support die we dit jaar hebben mogen ontvangen – zelfs in Etten Leur en de Warande ! – ‘one of a kind’ is en daar rekenen we ons zeer rijk mee.

Ook zonder onze talloze sponsoren hadden wij nooit zo’n hecht team kunnen opbouwen dat ook nog eens een beetje kan ballen! Sponsoren van het Eerste, hartelijk bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

Dan nu nog even kort transfernieuws: de Zac Efron van de club, die overigens nog een schuld heeft open staan bij de ondergetekende, verlaat het nest om elders zijn geluk te beproeven. Ik heb het natuurlijk over Duco de Vries.
Duco, het was een waar genoegen!

Verder wil ik de coaches, manager en fysiotherapeut feliciteren met de behaalde successen en bedanken voor het faciliteren van een topseizoen!
Maurits, Vincent, Fred en Jaco, namens Heren 1 bedankt!

Als laatste wil ik u, mijn trouwe lezer, bedanken voor de in beslag genomen tijd die het lezen van mijn - af en toe - tijdrovende epistels. I'll be back!

Wij zien u graag weer tijdens het begin van de competitie in september en hopen dat u Heren 1 weer net zo hard toe komt juichen als voorheen!

Voor nu tot ziens en tabee,

Jelle F Bentveld
Roomburg Heren 1

PS: volg H1 op snapchat ( roomburgheren1 ) want er komt een leuk zomerprogramma aan waar leuke prijzen mee te winnen zijn!

 

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?