Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
januari 0 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 5
Bestuur 
Juniorencommissie  Lijncommissaris B-lijn meisjes  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris C-lijn meisjes  Info?
Juniorencommissie  Algemeen Lid  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Algemeen Lid  Info?
Mijn Roomburg App
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 
Nieuwsoverzichten - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
De IJssel D1 - Roomburg D1: 1-2
 
20-11-2017 | 

Na de overwinning op Pollux (de nummer 2 in onze poule) en het gelijkspel tegen Rijswijk (de koploper) wilden we natuurlijk maar wat graag punten pakken tegen een team dat in de poule onder ons staat. Maar niets is zeker in het leven en daarbij is De IJssel een team dat vorig jaar gedegradeerd is, dus zeker niet te onderschatten. We hebben gelukkig gewonnen maar het was beslist geen makkelijke overwinning.

De eerste helft speelden wij prima en vanuit onze eigen kracht. Al vrij snel nadat ons in eerste instantie een strafcorner onthouden werd na een vette shoot van De IJssel in hun cirkel, kreeg Bo uit een mooie combinatie van Lau via Fien naar Mies de bal op haar stick en verzilverde de aanval met een eerste doelpunt. Al had De IJssel een paar aanvallen waarbij Daya zich weer op haar sterkst liet zien en zelfs een aantal strafcorners, de tegenstander creëerde in de eerste helft weinig gevaar. Wij daarentegen hadden diverse mooie aanvallen maar ondanks een paar briljante acties van Chaja, wilde het tweede doelpunt maar niet vallen. Uiteindelijk was het Anne die vlak voor rust heel cool de keeper wist te omspelen, de bal in het doel legde en daarmee de stand op 0-2 bracht.

Waren wij zo door blijven spelen, dan was de tweede helft een stuk minder enerverend voor de staf geweest en de score wel wat hoger uitgevallen. Op de een of andere manier lieten wij ons echter uit evenwicht brengen door externe factoren en gingen wat paniekerig hockeyen met als gevolg veel slordige foutjes en minder slimme keuzes. Dat resulteerde al vrij snel in een doelpunt van De IJssel na een strafcorner tegen. Ondanks een zeer rommelige fase waarin de arbitrage kennelijk ook niet altijd alles goed zag, bleven we gelukkig goed genoeg hockeyen om de voorsprong niet meer uit handen te geven. Fijn dat Marjolein uit MA1 ook meedeed! Dankzij deze zuurverdiende overwinning staan we nu vierde in onze poule, een prima positie.

Volgende week, de laatste wedstrijd van het jaar, is onze tegenstander Groengeel. Groengeel staat nu nog een na laatste, maar heeft vorige week zeer verrassend gewonnen van Gouda. We zijn dus gewaarschuwd. Hopelijk komt u ons aanmoedigen, we kunnen uw support weer goed gebruiken!

Dames 1 Roomburg

 
Roomburg D1 – Rijswijk D1: 0-0
 
14-11-2017 | 

Afgelopen zondag speelden wij tegen de koploper, Rijswijk. Als je ons van tevoren had gezegd dat we gelijk zouden spelen, hadden we daarvoor getekend. Op basis van het spelbeeld deze wedstrijd hadden we echter het idee dat er wel meer in had gezeten. We waren zo dichtbij een overwinning…….Neemt niet weg dat onze dames heel goed en volwassen hebben gespeeld en alle sponsoren en oud-dames 1 speelsters een mooie en spannende wedstrijd hebben laten zien!

De eerste helft waren de teams volledig aan elkaar gewaagd. Af en toe had Rijswijk een mooie kans, zelfs 2 strafcorners die wij goed wisten weg te werken, maar vanuit Roomburg waren er ook geregeld prachtige combinaties en meerdere kansen. Vorig jaar hebben we een paar keer geoefend tegen Rijswijk, we kenden het team dus en we hadden eigenlijk wel wat meer verwacht. Het was natuurlijk goed mogelijk dat de tegenstander er in de tweede helft een schepje bovenop zou gooien maar om eerlijk te zijn waren wij in de tweede helft de bovenliggende partij. We hadden mooie aanvallen, Chaja wist diverse strafcorners te halen maar helaas voor ons was de keepster van Rijswijk moeilijk te passeren. Ook Rijswijk had nog een aantal doorbraken, waarbij er een zeer gevaarlijk werd maar dankzij shoot van de spits zelf niet tot een doelpunt leidde. De tijd verstreek en het lukte ons maar niet dat bevrijdende doelpunt te scoren. Vlak voor het einde kreeg Jans een prachtige pass en schoot de bal er ook in maar het doelpunt telde niet vanwege shoot. In feite een hoge bal, dus hadden we nog een strafcorner moeten krijgen, maar de scheids zag dat anders en zo klonk onverbiddelijk het eindsignaal en bleef het 0-0. Een prima resultaat tegen de nummer één en dat is dankzij het goede spel van onze dames! Het was fijn dat Froukje meedeed en wat was het enthousiaste support langs de lijn hartverwarmend!!!!

Met dank aan de sponsorcommissie en ook aan de inzet van het team zelf, kunnen we terugkijken op een geslaagde borrel langs de lijn waarbij vooral de aanwezigheid van zoveel oud-speelsters een bijzondere sfeer gaf. Zeker voor herhaling vatbaar!

Volgende week spelen we uit op De IJssel en hopelijk komt u ons dan ook weer aanmoedigen!

Dames 1 Roomburg

 

 

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?