Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
januari 0 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 5
Bestuur 
Juniorencommissie  Lijncommissaris B-lijn meisjes  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris C-lijn meisjes  Info?
Juniorencommissie  Algemeen Lid  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Algemeen Lid  Info?
Mijn Roomburg App
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 
Nieuwsoverzichten - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Pollox H1-Roomburg H1
 
20-11-2017 | 
Zaterdagochtend, 18 november

Roderick schrok wakker door een hard toeter van de scheepshoorn. ‘ Kak!’ riep hij, terwijl hij zijn bedstee uitrolde.
Hij schrokte zijn Brokke pap naar binnen, gaf zijn ouders een kus, trok zijn klompen aan en galoppeerde naar buiten.
De winter gaf zijn eerste teken van leven en jonkheer Roderick moest zorgen dat hij niet uit de bocht vloog daar waar de eerste sneeuwvlokjes zich hadden opgehoopt tot een verraderlijk  bergje waar houten schoenen zonder profiel geen antwoord op zouden hebben. 

Aan de kade in Dokkum was er geen plaatsje meer vrij: een mensenmassa van jeugdig schoon verwelkomde de goedheiligman met allerlei mijters, pietenpruiken, vlaggetjes, capes en liederen.
Roderick had nog net wat scheerschuim van zijn vaders wastafel kunnen mee graaien om een constructie rondom zijn lippen te plaatsen wat meer leek op iemand die zijn mond was vergeten af te vegen na het schuimbekken dan op een baard, maar enfin.
Na voor de tachtigste keer ‘ Zie ginds komt de stoomboot ‘ te hebben gezongen liep de man met mijter en baard langs de beste knaap.
Vanaf zijn paard Americo vroeg hij, al reikend naar het verfrommelde tekeningetje dat RC hem probeerde aan te geven, ‘ Zo, en wat wil jij dit jaar voor cadeau? ‘
Daar hoefde Roderick zich geen twee keer over te beraadslagen! Met trillend stemmetje vroeg hij: ‘ dr dr drie pupupunten  tegen zowel Pollux als Berkel en Rodenrijs beste heer! ‘ 
Sinterklaas grinnikte.
‘ Nou , nou, aan hebberig kapitalisme geen gebrek hier in Dokkum! Enfin, Punten Piet geef deze jongen maar die drie punten tegen Pollux. Die andere drie moet hij maar aan mijn broer de Kerstman vragen.’ 
Roderick knalde bijna uit elkaar van blijdschap en rende het hele dorp door op het heugelijke nieuws te verkondigen.

3 Punten dus.
Nadat het gehele konvooi met al zijn goederen de parkeerplaats van het complex van Pollux , dat als gevolg van platentektoniek op een terp is gezet, had bereikt kon de wedstrijd aanvangen.

De wedstrijd:

Het begin van de wedstrijd waren we zo mak als een lammetje en rommelig. Desalniettemin was het Jens van Akkeren die de openingstreffer kon maken. De trein  begon te rollen en na een lekkere pass kon Tombur met een fenomenale actie te 0-2 aantekenen.
Wie zou denken dat Pollux de overwinning nog thuis zou brengen zou aan een acuut ijlgeval leiden: Barb dwong Pollux op de knieën met een derde treffer.

Ik sprak Peul net via de satelliettelefoon en hij gaf mij aan dat hij zich bij Helsinki bevond, onderweg naar Lapland, waar de Kerstman woont. Hopelijk is deze hem goed gezind en collecteren wij aanstaande zondag weer drie punten in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Berkel en Rodenrijs.
Wel of geen goed nieuws, we hopen u desondanks te zien en het glas met u te kunnen heffen op een mooie winter.

Roomburg H1 

 
!! UITNODIGING OUD H1 SPELERS !!
 
15-11-2017 | 
Alle spelers die in het verleden in het vlaggenschip van onze mooie club hebben gespeeld, zijn van harte welkom om tijdens de nieuwjaarsreceptie (binnenkort op de site) tegen het huidige Heren 1 te spelen.

Zondag 14 januari 2018!
Verzamelen: 14.30 uur
Wedstrijd: 15.00 uur

Willen jullie aub alle oud H1 spelers die jij ook kent uitnodigen? Hoe meer man, des te groter het feest. 

ZEG HET VOORT en zet 'm vast in je agendag, dan heb jij een alibi. 

Jasper Staal ([email protected])


 
Roomburg H1 – Etten Leur H1
 
15-11-2017 | 

‘De geschiedenis van het Romberux- volk’


Afgelopen week hebben wij onze volledige toewijding gegeven aan twee striphelden van formaat. Onze muzen, exempels en ‘role-models’ met namen die tegenwoordig in de volksmond helaas nauwelijks meer voorbij komen: Asterix en Obelix. 
Twee onverschrokken vrienden die door vrienden geliefd worden, maar waarbij vijandige legionairs zeven kleuren in hun kilt beren.


Ik heb de afgelopen dagen de Leidse geschiedenisboeken vaak opengeslagen en wat ik daar onder ogen kreeg ging zelfs mijn historische vocabulaire te buiten. Zoals we allemaal weten is het Roomburger grondgebied back in the days geoccupeerd geweest door de Romeinse overheerser maar nu schijnt het dat aan de overkant van het kanaal een kleine nederzetting bestond, genaamd ‘Romberux’.


Romberux stond bekend als onneembare vesting en werd geleid door een voorman met een Gallische snor waarvan zelfs de grootste ‘movemberfan’ van zal watertanden: Roeluf Holderus.
Met dank aan de dorpsdruïde Francois Vermeenderix – die overigens met een luit of harp in de hand bijzonder goed voor de dag kwam – werd het gehele dorp geregeld voorzien van kelken toverdrank. Doordat Romberux aan de oevers van de Rijn lag waren confrontaties met Romeinse troepen niets nieuws . Toen de oude garde nog de scepter zwaaide hoefde de inwoners van Romberux weinig vrees te hebben voor een Romanum imperium , maar toen deze er de brui aan gaven of de kant kozen van een nabijgelegen agressor ‘Gothic Alectorux’ moesten de piepjonge Keltische kuikentjes de winning streak in stand houden.


Een uit de kluiten gewassen knaap van Romberux’ komaf, genaamd Pepureyn Mattheüs II, trok het zwaard uit zijn schede en zwiepte de manschappen op met een wijze die zelfs de oudste geit , Willibrord XVII , van het dorp nimmer had gezien.
Daar waar veldslagen werden gewonnen en ook wel eens verloren deden de mannen ervaring op en leken ze het elke vijand moeilijk te kunnen maken. Het gezegde ‘ als de man zich energiek doch hebberig toont, zal de val lang en hard zijn’ komt desalniettemin uit deze tijd vandaan.


De Veldslag:

Op 12 november 216 N.C werd Romberux belegerd onder aanvoering van kapitein Constulus Et Leuri . Met stoom uit de oren ijsbeerde Matheüs II , zoon van Mattheüs I , door zijn ‘huis van wind en molen’ en piekerde hij over hoe hij de vijand kon verjagen.
Hij stuurde een van zijn meest loyale luitenants Florix- Janix Homberus Hannibal Ad Veni VII om de vijand bij de strot te grijpen. Tezamen met Michar Larus werd de vijand ferm teruggedrongen. De overwinning leek nabij en het gehele fort reed uit om een genadeslag toe te brengen. 
Kapitein Et Leuri zag de bui echter al hangen en had zijn legioen in een hinderlaag opgesteld. De mannen van Mattheüs II waren spontaan verrast en gaven zich over. Een zure nederlaag werd geleden!


‘De geschiedenis herhaalt zichzelf’ zeggen ze dan toch beste lezer? Wat een gelijkenissen vond ik terug in het geschiedenisboek terwijl ook zondag nog vers op mijn netvlies had. Etten Leur ging met de overwinning aan de haal doordat wij te frivool de aanval opzochten en een gat met de grootte van het Romeinse Rijk achter ons lieten . Hoewel dit geheel onze eigen schuld is, trekken we de juiste les uit de wedstrijd en gaan we aanstaande zondag Pollux het vuur aan de schenen leggen.


Zal het wederom een epische strijd worden die later van grote historische waarde kan zijn? U ziet het zondag in Vlaardingen, 14:45!


Roomburg Heren 1

 

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?