Inhouse HT2-Cursus (2 dgn)

vrijdag 28 oktober 2022   |   17:00 - 21:00   |   Clubhuis - 't Kroontje
Op vrijdagavond 28 oktober en zaterdag 29 oktober verzorgt Sonja Thomann voor de tweede keer een trainerscursus  op niveau HT2. Sonja is een zeer ervaren trainer coach. Zij is als trainer onder meer betrokken geweest bij het nationale team van Duitsland en is vele jaren actief geweest in de Hoofdklasse (dames en heren, o.a. HDM, HGC en Klein Zwitserland), Nederlands A/B en bij de Heren Jong Oranje. Op dit moment is Sonja trainer bij onze eigen Roomburg Dames 1 en zij ondersteunt bij de trainingen van diverse jeugd selectieteams.

Meld je hiervoor aan voor 14 oktober bij:
  • Fleur (breedte trainers meisjesteams)
  • Charlotte (breedte trainers jongensteams)
  • Jasper (selectie trainer-coaches)
  • Zoë (trainers van de jongste jeugd)
Waarom deze cursus?
Zoals jullie weten zijn wij een hockeyclub met ambitie. Om onze ambities waar te kunnen maken hebben alle teams recht op een goede, gekwalificeerde trainer. Trainers die deze cursus hebben gevolgd kunnen hun trainingen naar een hoger niveau brengen.

Welke thema’s worden tijdens de cursus behandeld?
Aan bod komen onder andere: techniek, correctie, opbouw en uitwerken van een training, tactiek, wedstrijd analyse en persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie is de cursus bedoeld?
Voor iedereen die training wil geven op Roomburg.

Moet je een vooropleiding hebben gevolgd voor de cursus en kost het geld?
Nee, een vooropleiding is niet nodig. Het is wel handig als je zelf ook hockey speelt of hebt gespeeld. Je moet wel gemotiveerd zijn om de cursus te willen volgen! Roomburg draagt de kosten voor de cursus.

Waar en hoe laat is de cursus? 
In clubhuis Roomburg: vrijdag 17.00 - 21.00 / zaterdag 09.30 – 17.00
Voor avondeten / lunch / drankje wordt gezorgd!

Wat zijn bijkomstige voordelen voor trainers van het volgen van deze cursus?
Opgeleide trainers krijgen een hogere beloning dan niet opgeleide trainers. Daarnaast krijgen opgeleide trainers voorrang bij de aanstelling van nieuwe trainers. Ook kan je na het volgen van deze cursus worden toegelaten (na intake en proeftraining) tot de officiële HT3-opleiding.

Ik kan niet op (één van) deze dagen, is er een andere mogelijkheid?
De bedoeling is dat in de toekomst deze cursus nog een keer wordt gegeven, ook verspreid over 2 dagen. Als je nu maar één dag beschikbaar bent, kan je later het andere deel inhalen! Overleg dit met je trainers coördinator.

Help, mijn vraag staat er niet tussen!
Stuur dan een mailtje naar het Jasper Kokx, onze nieuwe technisch manager via [email protected] of bel/app hem op 06–83090288.


Sonja Thomann