Algemeen

Bij LHC Roomburg moet iedereen op zijn eigen niveau met plezier kunnen hockeyen. Voor sommige spelers betekent dat zo hoog mogelijk spelen en er veel voor opzij zetten, voor andere maximaal presteren en voor sommige gaat het vooral om de gezelligheid. Daarom maken we bij de junioren onderscheid in selectie- en recreatieteams.

Als club hebben we de ambitie om het niveau van het hockey naar een hoger plan te tillen zonder daarbij het familieclubgevoel te verliezen. We streven ernaar elk team op een zo hoog mogelijk niveau te laten uitkomen. Voor de eerste twee teams betekent dit de competities genaamd Landelijke Super/Top of Subtopklasse, en voor de tweede teams eerste klasse.

Specialisten
Als LHC Roomburg hebben we daarom specialisten met uitgebreide vakkennis aan de club verbonden waarmee wij de ontwikkeling van onze vereniging willen waarborgen op hockey gebied. We streven naar een grote persoonlijke ontwikkeling van de spelers van jong tot oud. Daarom is er gekozen voor het werken vanuit 3 pijlers, die aangestuurd worden vanuit de Roomburg Hockey School en de Commissie Prestatie Hockey. De drie pijlers zijn Jongste Jeugd, Junioren en Senioren.

Voor respectievelijk de junioren selectieteams (teams 1 en 2), breedte teams en de Jongste Jeugd zijn drie verschillende specialisten verantwoordelijk.

Activiteiten
Naast hockeytraining en wedstrijden spelen met je eigen team, gebeurt er veel meer. De AB en CD hockeyfeesten staan twee keer paar jaar op het programma, we organiseren allerlei evenementen en de Jongste Jeugd kan elke week een Heren 1 en Dames 1 wedstrijd van dichtbij bekijken als mini van de week.

Er zijn hockeykampen in de zomervakantie (vaak ook een op Roomburg), leuke toernooien in binnen- en buitenland waarvoor je je kunt inschrijven met je team, spannende wedstrijden van onze vlaggenschepen Heren 1 en Dames 1, en uiteraard kun je met je eigen team van alles organiseren op de club of daarbuiten. Zo gaan er elk jaar zelfs een paar teams op buitenland trip.

De teams
LHC Roomburg heeft ruim 800 jeugdleden. De teamindelingen vinden op zorgvuldige wijze plaats aan de hand van een vijftal instrumenten en een selectieprocedure. Voor de Jongste Jeugd geldt een vereenvoudigde procedure voor de teamindelingen. Dit is voor veel kinderen ieder jaar een spannend moment. We doen onze uiterste best om ieder jeugdlid op het best passende niveau te laten spelen.

Verplichtingen
Op de club gebeurt heel veel en om dit allemaal te kunnen realiseren vragen we een actieve bijdrage van zowel de ouders als de spelers.
Naast het feit dat we ouders vragen voor vrijwilligerswerk op allerlei terreinen, zijn de ouders van spelers verplicht een paar keer per jaar op zaterdag (voor Funkeys op zondag) een bardienst/gastouderdienst van 2 uur draaien en te rijden voor het team van de speler. 
De spelers en teams hebben vanaf de C-lijn ook zelf een aantal verplichtingen. De C-lijn heeft af en toe veegdienst, de A- B-lijnen hebben elftal hulpdienst en moeten regelmatig wedstrijden van jongere teams fluiten.

Lijnorganisatie
De Lijnorganisatie bestaat o.a. uit verschillende lijncoördinatoren, die de jongens- of meisjeslijn in een bepaalde leeftijdsgroep aansturen. Heb je een specifieke vraag over de lijn, waarin jouw kind hockeyt, kan je je het beste via de mail richten tot de betreffende lijnCo.
De lijnco√∂rdinatoren vallen onder de verantwoordelijkheid van de voorzitter Lijnorganisatie. Heb je meer algemene vragen? Mail dan de secretaris Lijnorganisatie [email protected].