Jeugd_Algemeen

Bij Roomburg moet iedereen op zijn eigen niveau met plezier kunnen hockeyen. Voor sommige spelers betekent dat maximaal presteren en bij andere gaat het vooral om de gezelligheid. Daarom maken we vanaf 11 jaar onderscheid in selectie- en breedteteams, maar belangrijkste blijft dat kinderen de mogelijkheid krijgen om zich in een veilige omgeving sportief én sociaal te ontwikkelen.

Training en wedstrijden
De allerjongste ‘Funkeys’ (5 jaar - O6) trainen op zondagochtend op Trigon. De O7-O10 teams trainen op vrijdagmiddag op Roomburg. De O10 teams trainen daarnaast ook op woensdag. O12 t/m O18-teams kunnen op alle doordeweekse dagen trainen. Op zaterdag (of een enkele keer op zondag) spelen alle O8 t/m O18-teams een wedstrijd. Zie voor extra informatie over Funkeys en O7 de aparte pagina.

De reguliere trainingen voor alle O12 t/m O18-teams starten de eerste schoolweek. De jongste jeugd (Funkey en O7 t/m O10-teams) starten in de tweede schoolweek (uitgezonderd de eerste twee O14 t/m O18-teams die een of twee verplichte intensieve trainingsweken in week 5 en 6 hebben van de zomervakantie. Voor de breedteteams is dit als team facultatief).
In juni zijn al kennismakingsactiviteiten en trainingen met de nieuwe teams.

We streven naar een grote persoonlijke ontwikkeling van de spelers van jong tot oud. Naast het aanleren van hockeytechnische vaardigheden is er ook aandacht voor begeleiding op fysiek niveau en op mentaal niveau.


Zaalhockey en winterhockey
Alle O10 t/m O18-jeugdteams spelen zaalcompetitie. Deze vindt plaats tijdens de winterstop. Tijdens deze competitie wordt er op afwijkende tijden getraind (soms wisselend per week) en afwijkende weekenddagen competitie gespeeld. Dit kan zowel op zaterdag als zondag zijn. De O7-O10 jeugd speelt in deze periode facultatief meerdere onderlinge wedstrijdjes in dubbel gemengde teams.

Andere activiteiten
Naast hockeytraining en wedstrijden spelen met je team, gebeurt er veel meer. We organiseren voor alle leeftijdscategorieën allerlei evenementen zoals specialisten trainingen, clinics en hockeykampen. Ook organiseren we toernooien en sociale activiteiten, waaronder de befaamde CD-feesten en AB-feesten. Vanuit de teams zelf wordt vaak ook van alles georganiseerd op de club of daarbuiten. Zo gaan er zelfs elk jaar een paar teams op buitenlandtrip.

Verplichtingen
Omdat een vereniging draait op vrijwilligers vragen we een actieve bijdrage van zowel ouders als spelers vanaf O14. Ouders zijn verplicht een paar keer per jaar een bardienst/gastouderdienst te draaien en te rijden naar de uitwedstrijden. 
De spelers O14 hebben soms veegdienst en vanaf O16 word je ingedeeld voor elftal hulpdienst en fluiten.

Vragen
Heb je nog vragen? Mail dan met de secretaris Lijnorganisatie via [email protected].