Spelregelexamen Club Scheidsrechter (CS)

dinsdag 17 september 2019   |   19:30 - 21:00   |   Clubhuis - 't Kroontje

Verplicht voor alle AB-junioren en Senioren zonder scheidsrechterskaart.

Beleid van Roomburg is dat alle AB-junioren en Senioren een CS-kaart moeten hebben. Dit examen leidt daarvoor op. Voorafgaand aan het examen moet men de E-learning hebben doorlopen.

Ouders van junioren wordt sterk aangeraden om het Spelregelexamen af te leggen, enerzijds om het spel van hun kind(eren) beter te kunnen volgen, anderzijds in kader van opleiding tot Club Scheidsrechter (o.a. fluiten in de zaal).

Inschrijven voor het spelregelexamen plus de voorafgaande e-learning doe je met het inschrijfformulier.

Opleiding Club Scheidsrechter (CS)

Deze opleiding bestaat uit:
1) E-learning (1 tot 3 uur huiswerk) – voorafgaand aan Spelregelexamen
2) Spelregelexamen (1,5 uur op een avond) – di. 17, do. 19 en do. 26 sep
3) Workshop Beter leren fluiten (2 uur op een avond) – di. 1 okt
4) Begeleid fluiten (op zaterdagen) – sep/okt
5) Meeluisteren met bondsscheidsrechters (op afspraak)

De onderdelen 1), 2) en 4) zijn verplicht; 3) is een sterke aanrader en 5) is een bonus voor scheidsrechters met wat ervaring.

E-learning

Na aanmelding krijg je inloggegevens voor deze KNHB e-learning. Alle spelregels en allerlei veldsituaties komen aan bod. De e-learning dekt de examenstof af.

De examencoördinator kan de voortgang van alle cursisten volgen. Daarmee wordt beoordeeld of men toegelaten kan worden tot het afleggen van het Spelregelexamen.

Spelregelexamen

Dit examen wordt afgenomen door een examinator van de KNHB. Voorafgaand aan het examen bestaat de mogelijkheid om een beperkt aantal vragen over de examenstof te stellen. Het examen wordt afgenomen op een pc. Locatie wordt nog bekend gemaakt.

Workshop Beter Leren Fluiten

Aansluitend op het spelregelexamen geeft deze workshop praktische handreikingen voor (aankomende) Club Scheidsrechters. De workshop is interactief en wordt door een Bondsscheidsrechter van Roomburg gegeven. Naast de Do's en Dont's komen allerlei situaties in het veld ter sprake en bespreken we wat je als scheidsrechter in zo'n situatie het beste kan doen. De eerste uitvoeringen waren een groot succes. Een echte aanrader dus!

Begeleid fluiten

Ervaren scheidsrechters begeleiden de nieuwe Club Scheidsrechters bij het fluiten van hun allereerste wedstrijd. De Arbitragecommissie deelt deze fluitbeurten in op de lagere D- en evt. C-teams.

Aanmelden

Je moet je aanmelden voor het examen en de workshop via het inschrijfformulier.

Zie de volledige beschrijving Opleiding Club Scheidsrechter.

Voor verdere informatie mail naar [email protected].